Rozpiski

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Borysss
Chuck Norris

Re: Rozpiski

Post autor: Borysss »

Khuman pisze:
Borysss pisze: Mam jeszcze 136 pts, jakieś propozycję ?
Więcej Khorna ! :twisted:
Chyba mi na razie wystarczy tyle ile mam ;)

@Waldi Masz rację, myślałem o prezerwatywie + ench. sh. tylko, że zrezygnowałem z tego w pierwszej chwili sam już nie wiem dlaczego.Tylko nie jestem pewny czy na samo strzelanie warto to brać, ale spróbuje. Do tego dałem feara na maga (może nie potrzebnie, ale i tak już nie mam co zrobić z tymi 5pts)

Żeby nie robić bałaganu edytowałem rozpe u góry, Link: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 8#p1188358

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Co do gościa na dysku to musi miec warda. Po prostu bez tego z domu niech nie wychodzi. Pamiętaj, że ten ward nie jest tylko na strzelania. Przecież w walce też będzie działał. A ja nie masz co zrobić z 5pkt to juz lepiej daj maruderom javeliny niz magowi feara :)
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Borysss
Chuck Norris

Heretic pisze:Co do gościa na dysku to musi miec warda. Po prostu bez tego z domu niech nie wychodzi. Pamiętaj, że ten ward nie jest tylko na strzelania. Przecież w walce też będzie działał. A ja nie masz co zrobić z 5pkt to juz lepiej daj maruderom javeliny niz magowi feara :)
A co oprócz tego Warda mu dac? czy zostawić już go z as3+ z chaos a. i tyle? :roll:

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Jak już chcesz koniecznie mieć tego save to dajesz tal. of endurance, dragonhelm, i third eye of tzeentch: save 2+, ward 4+ z przerzutem "1".
O wyższości warda 3+ nad wardem 4+ jednakowoż nie ma co pisać.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Borysss pisze:
Heretic pisze:Co do gościa na dysku to musi miec warda. Po prostu bez tego z domu niech nie wychodzi. Pamiętaj, że ten ward nie jest tylko na strzelania. Przecież w walce też będzie działał. A ja nie masz co zrobić z 5pkt to juz lepiej daj maruderom javeliny niz magowi feara :)
A co oprócz tego Warda mu dac? czy zostawić już go z as3+ z chaos a. i tyle? :roll:
Ja największego save, więć zostaw mu enchante shield. Przynajmniej na strzelanie będzie miał 1+Sv i 3+Warda. Do tego dwurak.

Tylko 3+Sv w walce to mało, ale zostaje mu jeszcze Ward, a tak by miał
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

Borysss
Chuck Norris

Jasne, że chce mieć save na nim.. koleś ma być "przewidywalny",
a reszta bohaterów, biorąc od uwagę zdjęcie feara z maga ?

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Borysss pisze:Jasne, że chce mieć save na nim.. koleś ma być "przewidywalny",
Uwierz mi nie będzie :| ,ale na pewno bardziej z 3+ sv i 3+warda niz z dwa razy 3 +Sv.

Rozważałeś wyrzucenie piesków i feara z maga i wrzucenie dodatkowego oddziału marudasów?? Czy nie masz figurek i wolisz grac pieskami.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Panowie szlachta obrabiajcie rozpiski proszę. Nie da się tego czytać. Podaję wzór jeśli ktokolwiek nie wie jak to zrobić. A w ogóle to fajni klepacze wyszli 1+/3++ i 7 siły obydwaj...

2600 PKS

Chaos Lord of Tzeentch on Barded Chaos Steed @ 342.0 Pts
General; Great Weapon;
Dragonhelm [10.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Crown of Command [35.0]

Chaos Sorcerer Lord @ 305.0 Pts
Lore of Death; Magic Level 4;
Charmed Shield [5.0]
Ironcurse Icon [5.0]
Dispel Scroll [25.0]

Exalted Hero of Tzeentch on Barded Chaos Steed @ 237.0 Pts
BSB; Great Weapon;
Armour of Destiny [50.0]
Scaled Skin [20.0]

19 Chaos Warriors of Khorne @ 396.0 Pts
Halberd; Chaos Armour; FCG
Gleaming Pendant [5.0]

2x 5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 2x 85.0 Pts
Flail

2x 5 Chaos Warhounds @ 2x 40.0 Pts
Vanguard

2x Chaos Chariot of Slaanesh @ 2x 115.0 Pts

2x Gorebeast Chariot of Khorne @ 2x 140.0 Pts

7 Chaos Knights of Tzeentch @ 350.0 Pts
Ensorcelled Weapons; Standard; Musician
Lichebone Pennant [15.0]

Hellcannon @ 210.0 Pts
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Borysss
Chuck Norris

@Heretic myślałem, ale nie mam więcej modeli.. Feara pozbede się bez problemu ;)

@Grolshek ups myślałem, że tak jest dobrze, poprawie się :oops:

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Uważam, że powinieneś również pozbyć sie muzyków, a na to miejsce włożyć toporki do rzucania.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Topórki<Javeliny
Why?
Bo czasem chcesz miec szanse strzelić w cel a potem dać flee

A propos lore'ów

Tęcza jest dużo przydatniejsza w obecnym metagame niż death, bo:
- wysyp elfów (2+ warda, resy, wysoka I oraz LD)
- krótkie zasięgi relatywnie - żeby skutecznie kulać snajpy musisz blisko podejść. Działa to super w VC, gdzie generał chowa się za szeregiem banszetek, ale Magowie Chaosu nie mają za często takiej możliwości
- Casting Value - tęczowe czary wchodzą w większości z dwóch kości (poza bramą), snajpery na bezpiecznym zasięgu zdecydowanie wymagają więcej mocy
- Użyteczność - zastanówmy się jakie problemy ma rozwiązywać magią w armiach chaosu... Ja zawsze musiałem zwalczać lepszy śmietnik przeciwnika: orły, fasty - oddziały do kontroli pola gry. Macie problem z Cryptami? z Bestiami Nurgla? Nie! Problem leży w furiach, wilkach, duchach i hex'ach. Nie będę pisał oczywistości i dam się Wam zastanowić który lore rozwiązuje lepiej powyższe problemy ;)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

+ 1 Dymitr:) Tęcza jest spoko:) w ogóle death mi słabo do WOCH pasuje...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

JA nie używam ani tego, ani tego :lol2: Też mam lore do ogarniania śmietnika. :wink:

Loki
Chuck Norris

Post autor: Loki »

Heretic pisze:JA nie używam ani tego, ani tego :lol2: Też mam lore do ogarniania śmietnika. :wink:

Czyli? Jeśli można wiedzieć?
A MESSAGE TO THE EMPIRE:

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Fire.

#Krasnal#
Mudżahedin

Post autor: #Krasnal# »

Heretic pisze:Fire.

Ile gier zagrałeś na tym lorze? Na małe punkty kulka jest ekstra ale nie oszukujmy się, nie ma tam więcej czarów które naprawdę się przydają...

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

ale on nie rzuca żadnych innych czarów;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Flaming sword of ruin, ale oczywiście kulka gra pierwsze skrzypce

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Ściemniacie, klatka jest ql.
Obrazek

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Eldritch pisze:Ściemniacie, klatka jest ql.
No w sumie, ale nie najłatwiej ją rzucic magiem drugiego poziomu 11+/14+.

ODPOWIEDZ