Warsztat Sieny (29.06.14 Generał / Kapitan Imperium )

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Warsztat Sieny (29.07.12 Demigryph Knights WIP)

Post autor: smiejagreg »

Mój burnished gold ( to ten jaśniejszy bodajże, nie chce mi się sprawdzać) dosyć słabo kryje. Jak chcę wyciągnąć złoto, to jadę czystym po wystających elementach, ewentualnie gdzieniegdzie mieszanką z mithrilem. Ale nie opanowałem do końca rozjaśnień srebrnych na złocie... Dla mnie to jedna z trudniejszych rzeczy - rozjaśnianie złotych elementów. Dlatego też zresztą powstał NMM :wink: .

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Jakiś dobry sposób na wyciągnięcie złotego koloru?
Nie używać ciulatych farbek z GW.
Jedyne słuszne (no może nie jedyne) złoto to by vallejo. Szczerze mówiąc nie widziałem jeszcze lepiej kryjącej farby.

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

The WariaX pisze:
Jakiś dobry sposób na wyciągnięcie złotego koloru?
Nie używać ciulatych farbek z GW.
Jedyne słuszne (no może nie jedyne) złoto to by vallejo. Szczerze mówiąc nie widziałem jeszcze lepiej kryjącej farby.

Rozumiem, że chodzi o te na bazie alkoholu. Jako baza old gold, a do rozjaśnienia rich gold?

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Old gold -> wash -> Old gold
Nie widzę sensu bardziej się rozdrabniać, wszak to metalic, przy oświetleniu sam się powinien błyszczeć. Jak używasz lakieru to na metaliczne elementy proponuję pół-matowy.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Moje doświadczenia są różne, jeśli chodzi o złoto Vallejo. Zdarzają się farby prawie bez pigmentu, co wk...wia strasznie, bo taka farba jest do wyrzucenia, poza tym trzeba się chrzanić z dokładnym myciem każdorazowo w specyfikach, a nie w wodzie. Nie jestem zwolennikiem alkoholowych Vallejek, choć używam wielu z serii MC i bardzo sobie je chwalę w większości.

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

smiejagreg pisze:Moje doświadczenia są różne, jeśli chodzi o złoto Vallejo. Zdarzają się farby prawie bez pigmentu, co wk...wia strasznie, bo taka farba jest do wyrzucenia, poza tym trzeba się chrzanić z dokładnym myciem każdorazowo w specyfikach, a nie w wodzie. Nie jestem zwolennikiem alkoholowych Vallejek, choć używam wielu z serii MC i bardzo sobie je chwalę w większości.

Ciekawe co mówisz, a mieszałeś przed pierwszym otwarciem tak minimum z 5 minut?
Co do tego, że trzeba myć specjalnym środkiem to niestety prawda, pędzelek też musi być z włosiem sztucznym. Naturalnych szkoda. Cóż mimo wszystko wole to, niż się męczyć ze złotami by GW ...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

The WariaX pisze:
smiejagreg pisze:Moje doświadczenia są różne, jeśli chodzi o złoto Vallejo. Zdarzają się farby prawie bez pigmentu, co wk...wia strasznie, bo taka farba jest do wyrzucenia, poza tym trzeba się chrzanić z dokładnym myciem każdorazowo w specyfikach, a nie w wodzie. Nie jestem zwolennikiem alkoholowych Vallejek, choć używam wielu z serii MC i bardzo sobie je chwalę w większości.

Ciekawe co mówisz, a mieszałeś przed pierwszym otwarciem tak minimum z 5 minut?
Mieszałem, cudowałem co się tylko dało i nic - po prostu zwykły szajs. Na 4 butelki z różnych źródeł miałem takie dwie. Zakończyłem więc przygodę z alkoholowymi Vallejkami.

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Demigryfy mam jeszcze nieskończone - nie mogę się zebrać do malowania uzd. W ramach przerwy maluję kaplicę (wkrótce foty).
Dzisiaj otrzymałem zdjęcia demigryfów zrobione na ostatnim turnieju. Od razu widać różnicę :) Zdecydowanie lepsze od moich :oops:
ObrazekObrazekObrazek
Ostatnio zmieniony 12 sie 2012, o 18:21 przez Siena, łącznie zmieniany 1 raz.

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

ładne, na sam widok mam chęć zbierania imperium :D

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Witam po długiej przerwie. Moja sześciomiesięczna córeczka Kalina pozwala tylko na malowanie w godzinach nocnych, więc czynię nikłe postępy w malowaniu :D

Taktyczna piątka Rycerzy Panter. Jak znajdę czas to namaluję jeszcze napisy na tarczach.

ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Witam po długiej przerwie. Obecnie na warsztacie mam czołg parowy do mojej armii. Jest to zaawansowany WIP. Do wykonania pozostała podstawka, inżynier, dodanie patyny, napis Karl Franz, odrobina pigmentów, sklejanie i lakierowanie. Zapraszam do komentowania.

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 8 lut 2014, o 17:07 przez Siena, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ciekawa galeria, ładne prace. Czy ten czołg ma w środku gaśnicę?! :shock:

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Naviedzony pisze:Ciekawa galeria, ładne prace. Czy ten czołg ma w środku gaśnicę?! :shock:
Tak, na wyposażeniu czołgu jest gaśnica :-)

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

hahha no to dopiero ciekawostka :) możesz wrzucić fotkę dokładniejsza gaśnicy? :P
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

crovaxus pisze:hahha no to dopiero ciekawostka :) możesz wrzucić fotkę dokładniejsza gaśnicy? :P
Zgodnie z prośbą... gaśnica. Lepszej fotki nie mam.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

I żeby była jasność, że gaśnica jest bezpieczna i w porządku, designer umieścił na niej czaszkę. :mrgreen:

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

kapitalne =D> na dorbą sprawę czołg w środku widziały tylko osoby posiadające czołg :P
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

crovaxus pisze:kapitalne =D> na dorbą sprawę czołg w środku widziały tylko osoby posiadające czołg :P
Model jest świetny, posiada dużo szczegółów. Będzie posiadał zdejmowany dach. Niestety pomimo tego wszystkie wewnętrzne szczegóły nie będą widoczne. Początkowo miałem nie montować na stałe działa do podłogi. Po spasowaniu burt okazało się jednak , że nie da się go wymontować. Dlatego robię zdjęcia wnętrza puki jest swobodny dostęp :-).

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Świetna robota - to jest dla mnie steampunk akceptowalny jak najbardziej...

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Fajny, szkoda,że wnętrze będzie nie widoczne;p
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

ODPOWIEDZ