Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
Pod Loremastera weź Arcy z Shadowem - podwójna miazma, do tego kilka fajnych debuffów pod resztę sygnaturek Ew jeszcze małego z High.
Let the River of Blood flow...
myśleliście juz jak zmieni się nasze podejście i rozpy po wydaniu nowych krasi? Masa templetów, strzelania z dużą siłą, sporo flaming attacków. Czyżby kowboje z 2+ na ogień i dragon princes wracali na stoły?
- Loremaster
- Oszukista
Czy ja wiem czy HE rozpy się jakoś zmienią, armi z katapultami czy innymi templetami jest już trochę, strzelanie z dużą siłą to dla większości armii HE dosyć mały problem bo w co to będzie strzelać w WL ? W SH ? Na nich wiele nie trzeba co najwyżej feniksy. A jak Dwarfy mają sporo ataków flaming i magical to akurat HE mają na to odpowiedź. Znajac ograniczenia Euro to i tak Krasnale tych maszyn nie naspamują.
Jeżeli coś to nowe Krasnale mogą tylko HE pomóc bo zniknie kilka rzeczy może które HE bolą. Ale pomysł z DP to chyba chybiony co z tego że mają warda na 2+ od ognia jak Dwarfy będę miały wystarczająco dużo innego strzelania co zdmuchnie DP a nie jest flaming attackiem.
Jeżeli coś to nowe Krasnale mogą tylko HE pomóc bo zniknie kilka rzeczy może które HE bolą. Ale pomysł z DP to chyba chybiony co z tego że mają warda na 2+ od ognia jak Dwarfy będę miały wystarczająco dużo innego strzelania co zdmuchnie DP a nie jest flaming attackiem.
Na pewno nie będzie można dopuścić do zaszarżowania się przez krasie Maszyny ich będą bardzo drogie plus ewentualny MI, więc drogo w cholere. Piechota będzie ich mocna (dla mnie zawsze była), już WL nie będą mieć żadnej przewagi. Horda 30 hamererów bedzie wypłacało 40 ataków, nawet jak my wypłacimy pierwsi i ściągniemy kilka-kilkanaścię modeli to i tak dostanie z powrotem dużą ilość ataków. Ale będziemy ich lepiej magią karcić, więc może nie będzie tak źle. Jeżeli runy na maszynach będą powodować magiczne ataki, to mamy na to odpowiedź DF będą teraz mało liczebną armią elitarną, a zatem, każdy gorszy rzut kością, będzie ich srogo bolał. Mnie wkurza wycena bohaterów u df. Thane za 65pkt. z asv 4+ T5. Może wygaru w cc nie robi, ale ubić trudno. mam nadzieję, że już nie będą mogli przekraczać limitu 50 i 100 na hero i lordach w magicznych przedmiotach.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
słabsza antymagia=słonko i baj, baj
Ten thane dostał jeszcze ld10Pixel pisze:Na pewno nie będzie można dopuścić do zaszarżowania się przez krasie Maszyny ich będą bardzo drogie plus ewentualny MI, więc drogo w cholere. Piechota będzie ich mocna (dla mnie zawsze była), już WL nie będą mieć żadnej przewagi. Horda 30 hamererów bedzie wypłacało 40 ataków, nawet jak my wypłacimy pierwsi i ściągniemy kilka-kilkanaścię modeli to i tak dostanie z powrotem dużą ilość ataków. Ale będziemy ich lepiej magią karcić, więc może nie będzie tak źle. Jeżeli runy na maszynach będą powodować magiczne ataki, to mamy na to odpowiedź DF będą teraz mało liczebną armią elitarną, a zatem, każdy gorszy rzut kością, będzie ich srogo bolał. Mnie wkurza wycena bohaterów u df. Thane za 65pkt. z asv 4+ T5. Może wygaru w cc nie robi, ale ubić trudno. mam nadzieję, że już nie będą mogli przekraczać limitu 50 i 100 na hero i lordach w magicznych przedmiotach.
@Kosa, nigdy nie lubiłem grać na death'ie, ale tego argumentu nie można przekrzyczeć
- Loremaster
- Oszukista
Przecież słabsza antymagia to dla DF zabójstwo, armia nie jest zbyt mobilna więc armie na dużej ilości odginaczek i bardzo silnej magii będą potencjalnie oczywiście jakimś złym koszmarem dla krasnali, szczególnie jak nie będą zbyt liczni.
A WL w combacie nadal mają przewagę nad DF oczywiście się zmniejszyła , po prostu teraz Dwarfy będzie trzeba wybijać do nogi bo raczej będzie jeszcze trudniej ich brejkować/panikować
A WL w combacie nadal mają przewagę nad DF oczywiście się zmniejszyła , po prostu teraz Dwarfy będzie trzeba wybijać do nogi bo raczej będzie jeszcze trudniej ich brejkować/panikować
Jaką przewagę mają WL nad 30stką hammererów?
była mowa o bezpośrednim starciu. Z jakimś runicznym sztandarem ii nei daj boze hate'em, po WL nie ma co zbierać.
Ten sam WS, Ld9, 2A, nie wiadomo jeszcze czy nie dostaną innej specjalnej zasady dodatkowo
Ten sam WS, Ld9, 2A, nie wiadomo jeszcze czy nie dostaną innej specjalnej zasady dodatkowo
Jak na razie tak to wygląda na papierze, więc zobaczymy jak będzie wyglądać całość, bo zawsze jest tak, że wszystko wygląda super i wszystko się będzie chciało mieć, a nie na wszystko punktów starczy i wtedy zacznie się wybieranie: albo z inżynierami maszyny albo 2 kloce elitarnej piechoty albo żyrki.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
Wystarczy, że te kraski dostaną cenę ok 14 pkt, do tego magiczny sztandar i wyjdzie, że na EURO można wystawić max 26 hamków, czyli każdy wound ich bardzo boli.Galharen pisze:była mowa o bezpośrednim starciu. Z jakimś runicznym sztandarem ii nei daj boze hate'em, po WL nie ma co zbierać.
- Loremaster
- Oszukista
Otóż to wciśniesz max 25-26 (przy koście 15 punktów jeszcze mniej) typków śmieszna ilość przy mojej rozpisce to rozstrzelam kilku i jedziemy a ja mam magię + mobilność żeby lepiej ochronić WL przed strzelaniem. Przy walce 28 WL na ok. 25 Hammererów atakuje pierwszy a dla nich każdy znaczy więcej dużo więcej szczególnie bez boostowania.
z tymi DF jest ten problem że to będzie droga armia punktowo po prostu HE tak jak gram są mega mobilne, mają silną magię i b.silne strzelanie i masę odginaczek. Po prostu ja wybiorę kiedy, gdzie i jak będę walczył z Krasnalami.
z tymi DF jest ten problem że to będzie droga armia punktowo po prostu HE tak jak gram są mega mobilne, mają silną magię i b.silne strzelanie i masę odginaczek. Po prostu ja wybiorę kiedy, gdzie i jak będę walczył z Krasnalami.
Poprzekręcaj ogony trochę na bok, powinno dać rade tak je ustawić ze ten z tyłu nie będzie zahaczał.
Ja zrobiłem tak u moich SH.
Swoją drogą te ogony się tak szybko łamią, że nie wiem czy jest sens w ogóle je montować
Ja zrobiłem tak u moich SH.
Swoją drogą te ogony się tak szybko łamią, że nie wiem czy jest sens w ogóle je montować