Fallout 1-2 wspomnienia ;)

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Re: Fallout 1-2 wspomnienia ;)

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Również miałem problem z wyświetlaniem grafiki w F2 na Win7 (tęczowe kolorki). U mnie wystarczyło zainstalować "fallout2 high resolution patch":
http://fallout.emiasto.com.pl/download.php?view.63
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

EEEEE nic nie przebija Fast Shoot+Bloody Mess :D
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

No i znalazłem odpowiedź
http://fallout.emiasto.com.pl/e107_plug ... opic.php?3

Link do forum Falloutów. Polecam jednak lekturę readme tych patchy, bo w opisie forumowym nie wszystko uwzględniono.
Generalnie gry hulają.
Obrazek

Morok

Post autor: Morok »

Moim zdanie gra w którą trzeba zagrać sam posiadam orginalne płyty tych gier. Fallout 2 szczególnie ulubiony tytuł grałem bardzo długo i do dziś mam postać i czasem expie ;)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

JBC to przez 48h można na GOG dodać sobie F1, F2 i F:Tactics do kolekcji za free:
http://www.gog.com/news/free_games_fall ... ut_tactics
;)

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Własnie przypomniałem sobie moment walki jak sie z bursta strzelało i flaczki leciały i mi sie łezka zakręciła :)
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Jak to jest, że ludzie wychwalają gry RPG za fabułę, dialogi, klimat czy postacie, a potem jedyne co wspominają, to jak rozwalali supermutantów z bozara? :D
Vae victis!

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Bo widzisz, dialogi, postaci i klimat to rzeczy mocno subiektywne. Szczególnie klimat grania jest rzeczą wyjątkowo nienamacalną i ciężką do uchwycenie w słowach. Opowiadać jak twoja postać wymiatała jest raz, że dużo łatwiej, dwa, że to może sobie łatwo wyobrazić każdy kto w ta grę grał, a nawet paru takich co nie grało.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Zrobienie z postaci jak najbardziej mocarnej było celem w tej grze . Mnóstwo mozliwosci rozwoju na rożne sposoby bardzo urozmaicało. Na tamte czasy gra wymiatała
Obrazek

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

kangur022 pisze: Na tamte czasy gra wymiatała
:shock:
A teraz nie wymiata? IMO od tamtego czasu nie powstała lepsza gra.
Teraz liczy się tylko grafika, gry są coraz łatwiejsze i oczywiście krótsze.
kangur022 pisze:Własnie przypomniałem sobie moment walki jak sie z bursta strzelało
Broń palna jest dla słabych :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Infernal Puppet, to jest jakiś absurd :D Wymiatanie to mamy w każdym ogłupiającym hak&slaszu i strzelance jakich setki, często w lepszym wykonaniu niż w Falloucie. Jednak nikt nie zachwyca się tymi grami po latach od ich powstania i nie czci ich twórców.

kangur022 pisze:Zrobienie z postaci jak najbardziej mocarnej było celem w tej grze . Mnóstwo mozliwosci rozwoju na rożne sposoby bardzo urozmaicało
Cherlawa dziewucha ze znikomą siłą, nieumiejąca strzelać, biegająca całą grę z karabinem szturmowym i w jakimś podstawowym pancerzu. Za to wyszczekana i wykształcona za czterech – przeszedłem tak obie części.
Jak chce sobie postrzelać, odpalę SeriousSama :D

PS: Kombinacja: 10zręczności, fast szot, 2x Action Boj i Bonus Rate of Fire pozwalała oddać po 6 strzałów na turę z niektórych broni, to było dopiero wesołe :P :D
Vae victis!

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

PS: Kombinacja: 10zręczności, fast szot, 2x Action Boj i Bonus Rate of Fire pozwalała oddać po 6 strzałów na turę z niektórych broni, to było dopiero wesołe :P :D
Nomen Omen, mój ulubiony build :mrgreen: . 6 pestek na turę, szczególnie z czegoś takiego jak opiekacz, czy rewolwer naprawdę robiły z przeciwników sito :mrgreen: .
A teraz nie wymiata? IMO od tamtego czasu nie powstała lepsza gra.
Zależy w jakim aspekcie. Są gry z lepszą fabułą ( planescape torment ), są gry gdzie zabawa taktyką jest znacznie bardziej rozbudowana ( silent strom, Fallout tactisc ), są RPG, nawet z porównywalnego okresu z lepszą grafiką, są gry bardziej epickie ( baldur's gate ), czy też takie gdzie feeling "od zera do all slayera" jest bardziej widoczny.

Jest natomiast jeden aspekt w którym F1 i 2 wymiatają bardziej niż wczoraj Kamil Stoch na skoczni. Klimat post-apokalipsy. Po prostu jak grasz, to wciakasz w ten klimat z jeden strony beznadziejności i ciągłej walki o przetrwanie, ale jednocześnie masy humoru ( czasami ciut czarnego :mrgreen: ) i starej dobrej walki o to by jutro było lepsze niż dzisiaj.
Infernal Puppet, to jest jakiś absurd :D Wymiatanie to mamy w każdym ogłupiającym hak&slaszu i strzelance jakich setki, często w lepszym wykonaniu niż w Falloucie. Jednak nikt nie zachwyca się tymi grami po latach od ich powstania i nie czci ich twórców.
Twórców do dziś czci się za wykreowanie bardzo oryginalnego ( wtedy ) świata i jego więcej niż sensowne i rozbudowane ukazanie przez medium gry. A co do tworzenia wymiataczy - cóż, zabronisz :mrgreen: ? Ja zawsze w RPG-ach miałem idee fix na granie ciężkozbrojnym wojownikiem i jeśli gra pozwala to zrealizować i dobrze się przy tym bawić, to co w tym złego :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Btw, może wyjdę na heretyka, ale mi bardzo spodobał się najnowszy Fallout Nowe Vegas – gigantyczny świat, dobra fabuła, setki ciekawych wątków, qestów czy postaci. Pod tymi względami spokojnie może się równać z poprzednikami.

Nie wszyscy pewnie przeboleją grafikę 3D, bugi i mierny system walki, ale gra jest warta uwagi, choć wymaga trochę cierpliwości :)
Vae victis!

Morok

nie wiem jak to jest ale wolę zagrać w:
Fallout 1 i 2 niż 3 i resztę tych dodatków
GTA2 tak samo
Disciples 2 tak samo
Diablo 1 i 2 niż 3
Commandos 1 niż 2,3

ps Nawet WoW na dodatku BC bo na resztę nie mogę patrzeć :( w szczególności krasnoluda szamana i taurena paladyna to jest po prostu wielki żal

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Jak dla mnie Fallout Tactics tez daje rade :P
Ciut lepsza grafika od poprzednich edycji.
Najwazniejsza jest grywalnosc
Obrazek

Morok

kangur022 pisze:Fallout Tactics
niestety mnie nie urzekł ...

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Opcja transportu lepsza , w 2 mogłes tylko starym Cadillackiem smigac
Obrazek

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Post autor: MadMax »

Wielokrotnie już wracałem do F1/F2 od czasów jej premiery. Ta gra nie znudzi mi się chyba nigdy. Post apokaliptyczny klimat to jest to co tygryski lubią najbardziej he he.
"War. War never changes".

TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!

Ekspresowa Realizacja !!!

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

kangur022 pisze:Jak dla mnie Fallout Tactics tez daje rade :P
Ciut lepsza grafika od poprzednich edycji.
Najwazniejsza jest grywalnosc

Tactics?????
0 klimatu ze starego fallouta. Nieudana próba powrotu ikony według mnie. Najcięższy klimat i najlepszy był w F1 lecz jako całość gry to 2 jest najlepsza ever dla mnie.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

crovaxus pisze: Tactics?????
0 klimatu ze starego fallouta. Nieudana próba powrotu ikony według mnie. Najcięższy klimat i najlepszy był w F1 lecz jako całość gry to 2 jest najlepsza ever dla mnie.
Mam dokładnie tak samo, o ile F1 był świetny w momencie kiedy wyszedł, tak F2 był jeszcze lepszy :)
A Tactics to gniot straszny, jedyne co to z falloutem miało wspólnego to izometryczny rzut i świat po apokalipsie ;)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

ODPOWIEDZ