Mazidła Maćka :D

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

howk232
Pseudoklimaciarz

Mazidła Maćka :D

Post autor: howk232 »

Witam wszystkich
jestem nowym graczem ,uzytkownikiem a także modelarzem
wstawiam zdjęcia mojej pierwszej figurki ktora pomalowalem od poczatku do konca.
To jest pierwszy model ktory wogole pomalowalem wiem ze moze porwalem sie z motyka na słońce
ale bardzo mi sie podobał i bardo prosze o wytkniecie pokazanie wszystkiego co zrobic , na co zwrocic uwagę itd
każdą krytyke przyjmę na klate :D
PS: model jest od WOCHU ale ja go uzywam jako mantysi do DE, ponieważ bardziej mi sie podoba
wiec prosze nie mowicie ze to nie ta armia itd chodzi o ocene :D :D :D
Z góry dziekuje i pozdrawiam wszystkich Maciek :D :D

http://pokazywarka.pl/bxcqmi/

powyższy link jest do stronki ze zdjeciami nie wiedzialem jak zrobic na forum a nie mialem czasu bo do pracy sie spieszylem za to tez przepraszam :oops: :oops: :oops:

za jakosc zdjec przepraszam ale jeszcze nie umiem dokladnie zrobic jeszcze raz wybaczcie

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Witam na forum :) Fajnie, że chcesz się podzielić swoimi pracami, ale na wstępie mała rada - wklejaj zdjęcia bezpośrednio na forum, tak będzie wygodniej :)

Ja używam tej strony : http://tinypic.com/ Wklejasz tam zdjęcie a następnie kopiujesz link który zamieszczasz w swoim poście - wtedy zdjęcie powinno być widoczne :)

Jeśli chodzi o zdjęcie - niestety mało co na nim widać bo jest robione pod światło - postaraj się zrobić zdjęcie tak, żeby światło (najlepiej dzienne albo przy żarówce) padało na figsa, wtedy będzie można uchwycić jakieś szczegóły :) Zdjęcia najlepiej robić na jakimś jednolitym tle - np czarnym lub szarym.
Ostatnio zmieniony 7 lut 2014, o 17:32 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

To co widze wyglada fajnie.. choc kiepskie sa foty :P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

howk232
Pseudoklimaciarz

ok jak wroce do domu to odrazu biore sie za robienie nowych zdjęć :D dziekuję za rady :)

howk232
Pseudoklimaciarz

mam nadzieje ze tym razem zdjecia sa pradziej czytelne :) ale to chyba tez wina jest mojego aparatu :oops: :oops: :cry:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Post autor: Corunn »

Malowanie jest fajne, widać, że włożyłeś w nie sporo pracy i starań ;) fajnie pocieniowane czerwienie (zwłaszcza płaszcz i grzywa), tylko mi ten śnieg nie pasuje. Wygląda jak lukier na torcie. Zrobiłam się przez niego głodna :D Do robienia zdjęć postaraj się też o jakieś bardziej jednolite tło ;)
...But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.

howk232
Pseudoklimaciarz

o sniegu tak samo mysle ale nie wiem za bardzo zrobić z niego bardziej puchowego i mniej smacznego :D ;p
i bardzo dziekuję :)

black panthera
Plankton

Post autor: black panthera »

super wyszła amantikora jednak potrzebuje poprawek :lol2: :lol2: później mega wyjdzie =D> =D>

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Serio to twój 1 model ? świetna czerwień
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

howk232
Pseudoklimaciarz

tak jest to jest pierwsza figurka od rozpakowania pudelka do podstawki wszystko sam :D :D

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Nie ustawaj - widać, że czujesz bluesa.
-czerwień najlepsza, ale ją się łatwo robi
- narzuciłeś sobie dość trudną w odbiorze kolorystykę szaro-czerwoną
- szary jest trudniejszy w cieniowaniu od czerwonego, widać to na figsie również
- popracuj mocniej nad metalikami, washe i wyciąganie po kilka razy i powinno być ok
- linie połączeń modelu nie mogą być widoczne
- o śniegu była już mowa.
Jak na pierwszego figsa - początek wręcz zabójczy, działaj dalej :wink: ...

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Póki co całkiem nieźle. Najtrudniejsze do cieniowania są skrajne kolory, biały i czarny, czerwony jest gdzieś w połowie skali. ;)

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Post autor: MadMax »

Bardzo fajny figs. Wg mnie to teraz najfajniejszy model WOCH'u. W mojej armii taka mantikora zastąpi chimerę.
"War. War never changes".

TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!

Ekspresowa Realizacja !!!

Ranr1
Plankton

Post autor: Ranr1 »

Witam figurka rzeczywiście fajnie pomalowana chociaż moim zdaniem chimera powinna mieć uwydatnione żyły na skrzydłach do dodałoby figsowi więcej kolorytu ;) Powinieneś też pokazać drugiego jeźdźca jeśli pomalowałeś.

howk232
Pseudoklimaciarz

Witam wszystkich ponownie sluchajcie wstawiam zdjecia nowego sniegu oraz troszke rozjasnionej mantysi ale bardzo subtelnie :D
bardzo prosze o komentarze ewentualnie co moge poprawic :) jak najwiecej aby poprawic jak najbardziej skilla :P :twisted:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

z gory dziekuje i pozdrawiam
Maciek :D

howk232
Pseudoklimaciarz

Hej wszystkim nastepne figsy ktore udalo mi sie jakos pomalowac tylko jezdziec na czerwonej jaszczurce jest lekko odswiezony przez moja osobe :D
Jak zawsze prosze o opinie bardzo duzo opinii i co poprawic co zrobic :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

z gory dziekuje i pozdrawiam
Maciek :D
Ostatnio zmieniony 3 mar 2014, o 21:10 przez howk232, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Miej serce i zrób wyraźne zdjęcia;p
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

howk232
Pseudoklimaciarz

poprawione z jaszczurami mysle ze teraz jest bardziej widoczne :D :D

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Od razu lepiej;p Fajnie jaszczury wyszły, dużo ich jeszcze masz?:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

howk232
Pseudoklimaciarz

do pomalowania jeszcze 13 :P ale reszta bedzie chyba zielona ,czerwony jest aby sie wyroznial ze to koks :P :P

ODPOWIEDZ