Zsyp z RUMorsów...

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
panterq
Masakrator

Re: RUM-ors 8 ed Brodacze.

Post autor: panterq »

Wszystko pięknie, tylko pytanie czy nowy book będzie gorszy od starego. To że będzie inny - to wiadomo na pewno. Ale czy gorszy? Ha.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

okurdemol pisze: @Fluffy
Twoja ocena nowych modeli, przynajmniej niektórych, to miód na moje skołatane oczy. A co ciekawe, do Ciebie nie "fikają" mimo iż wyrażasz się "nieprawomyślnie". :D
Bo ma więcej postów na liczniku ;)
Obrazek

panterq
Masakrator

Powiedziałbym raczej że Fluffym nikt się nie przejmuje. W końcu śmierdzi od niego snotlingami.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

Post autor: puma1944 »

panterq pisze:Powiedziałbym raczej że Fluffym nikt się nie przejmuje. W końcu śmierdzi od niego snotlingami.
+1 =D>
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0

galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

A szkoda bo to mądry ograny i sympatyczny człowiek jest. Przynajmniej tak go zapamiętałem. Jego wypowiedzi polecam przemyśleć "wszystkowiedzącym wyroczniom" zarejestrowanym po 2009 roku.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

He, he, wrzeszczycie wielkim głosem na narzekających na wygląd starych dwarfów, ile to spamu poszło, itp., itd., choć co najmniej trzy razy więcej poszło na zachwyty... Ale to przynajmniej są wszystko posty dotyczące rzeczywistych figsów. Tymczasem przez wiele stronic cała masa "speców" od Młotka oceniła już i zaklasyfikowała dokładnie nowego booka, którego tak naprawdę w pełnym wydaniu nikt jeszcze na oczy nie widział. To jest dopiero bzdura i mistrzostwo świata...
I tutaj posty szczurka, czy luca, radzące wstrzymanie się od ocen i klasyfikacji do ukazania się booka sa jedynymi logicznymi w całej masie pierdół wyssanych z palca. Mam wrażenie, że połowa z komentujących ma już własnego booka i nie ma on wiele wspólnego z rzeczywistym, który ma wyjść :mrgreen: :wink: ...

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

okurdemol pisze:Widzę że mało kto tu pamięta czasy Armybooka do VI ed. To był dobry book. Nie bardzo było pole manewru i nie bardzo dało się z niego coś złożyć sensownego
Ja na VI ed. nie narzekałem. Wygrałem sporo - min. Strategicona. Oczywiscie to nigdy nie byla topowa armia, ale grać sie zawsze dało.

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Ja takich sukcesów jak ty nie miałem, ale też mimo wszystko wspominam te czasy miło.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Każdej reedycji towarzyszy sążne narzekanie, był czas przywyknąć. :)

Myśle, że krasnale będą powtórką z lizaków. Armia dostała nową, latającą, grywalna jednostkę, delikatne zmiany i zwiekszenie kosztów podstawowych jednostek, obcięcie wygięć, i osiadła gdzies w środku stawki, oferując kilka ciekawych złożeń.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Przy osłabionym strzelaniu będą chętniej na was napierac by zrobić więcej niż remis ;p

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

smiejagreg ty niedowiarku. nie czujesz powiewu śmigieł? fali bomb atomowych i tupotu bosych stóp ofensu bez sensu? przecież meta już powstała pare stron temu.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Nie słyszę i nie czuję, bo schodzę coraz bardziej w głąb jaskini :mrgreen: :wink: ...

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

ja bym się tak nie martwil tym że działa zadają tylko d3 woundy. Wystaawiacie w ego bazowej cenie 3 bolce, do tego ME ktorego i tak byście pewnie wzięli i macie 3 strzały z 6 bazowo, a z runami S7 ,minimum 2 trafiają czyli jak się uprzeć da radę zdąjć coś w turę nawet jak ma 6 woundów
Obrazek

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Co nowe info to gorzej :(
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

panterq
Masakrator

Nie spodziewam się tego, ale kto wie. Myślę że nie od razu, nawet obecny draft dopuszcza wzięcie dwóch scrolli z dwoma pewnymi kostkami dispela. Prędzej spodziewam się że będziemy mieli pool w stylu "Rune of Spellbreaking/Spelleater Rune/Master Rune of Valaya - max. 2".
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

Kwestia tez tego co zrobi GW z magia w 9ed.
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
Tomb Kings

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

panterq pisze:Nie spodziewam się tego, ale kto wie. Myślę że nie od razu, nawet obecny draft dopuszcza wzięcie dwóch scrolli z dwoma pewnymi kostkami dispela. Prędzej spodziewam się że będziemy mieli pool w stylu "Rune of Spellbreaking/Spelleater Rune/Master Rune of Valaya - max. 2".
sądzę że Rune of Spellbreaking będzie ograniczana powyżej pierwszej inaczej zrownaliby spellbreaking i spelleating
Obrazek

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

nono to brzmi całkiem miło :)
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
TomashWwl
Chuck Norris

Post autor: TomashWwl »

I bardzo dobrze, każdemu kierowcy potworów ma się pocić xxxx na widok artylerii a nie jakieś pitu pitu mizianie za d3W;)
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu... :roll:

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

kasacja d6w na cannonie to bylaby profanacja
Dwarfs
Tomb Kings

ODPOWIEDZ