jestLaik pisze: P*cie trzy po trzy o tym standardzie - nowy draft dopiero co wyszedł, graliśmy na niego 1 mastera (na którym było tylko kilka osób tak uderzających w standardy) i teraz zakładając zmodyfikowane B&G w każdej bitwie część graczy nic nie musi robić, bo ma w rozpie po minimum 2 sztandary a część musi zmieniać rozpiskę żeby nie być 2 punkty w plecy na starcie - to jest nie fair.
Master w Poznaniu 15-16 marca
Re: Master w Poznaniu 15-16 marca
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Równie dobrze możemy po prostu wrzucić normalne blood and glory jako jeden ze scenariuszy - wtedy czesc po prostu bedzie mache w plecy.Laik pisze: P*cie trzy po trzy o tym standardzie - nowy draft dopiero co wyszedł, graliśmy na niego 1 mastera (na którym było tylko kilka osób tak uderzających w standardy) i teraz zakładając zmodyfikowane B&G w każdej bitwie część graczy nic nie musi robić, bo ma w rozpie po minimum 2 sztandary a część musi zmieniać rozpiskę żeby nie być 2 punkty w plecy na starcie - to jest nie fair.
Blood and glory chcemy wrzucic w tej czy innej formie, taka jest naszym zdaniem mniej inwazyjna.
pozdrawiam
Furion
a teraz na poważnie: pomysł jest na maxa słaby: albo zagrajmy inny format niż etc i bawmy się scenariuszami, albo grajmy etc i 5x Battleline z ew. mało inwazyjnymi "kartami zadań"
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Myślę, że twórcy tego compa nie obrażą się, że brukamy go dodatkami w postaci scenariuszy.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Oj lepiej cicho z takimi tekstami!Lidder pisze:Myślę, że twórcy tego compa nie obrażą się, że brukamy go dodatkami w postaci scenariuszy.
Jeszcze podchwycą i sami wprowadzą swoje zmodyfikowane scenariusze!
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
+2.Dymitr pisze:a teraz na poważnie: pomysł jest na maxa słaby: albo zagrajmy inny format niż etc i bawmy się scenariuszami, albo grajmy etc i 5x Battleline z ew. mało inwazyjnymi "kartami zadań"
Karty zadań jeszcze spoko, ale każda bitwa z tym +/- 300 punktów to porażka.
Wisła Kraków.
+3 ustawianie rozpy pod blood&glory na format ETC mija się IMO z celem. Reszta miękkich scenariuszy jest ok.Dymitr pisze:a teraz na poważnie: pomysł jest na maxa słaby: albo zagrajmy inny format niż etc i bawmy się scenariuszami, albo grajmy etc i 5x Battleline z ew. mało inwazyjnymi "kartami zadań"
Kalesoner pisze:Mi się temat podoba. Nie wiem o co wam chodzi. Poczytalbym co ma jeszcze Glonojad do napisania.
Czy to źle? Po prostu B&G faworyzuje niektóre armie poprzez praktycznie brak zmian w rozpie. Jak gramy Euro to grajmy kurde euro, a jak chcemy super scenariuszy i wgl to zagrajmy jakiś śmieszny formacik. Może 3000? wystawiłbym sobie jakąś śmiechową rozpę
Może, ale dlaczego mam dostać dodatkowe 300 punktów za to że zabiję przeciwnikowi fasty ze sztandarami?Naviedzony pisze:Jesteście formatowo monotematyczni.
Wisła Kraków.
Bo taki padł pomysł.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
No właśnie, więc zostawmy to w fazie pomysłów, a nie realizacji.
Wisła Kraków.
+3Sevi pisze:+2.Dymitr pisze:a teraz na poważnie: pomysł jest na maxa słaby: albo zagrajmy inny format niż etc i bawmy się scenariuszami, albo grajmy etc i 5x Battleline z ew. mało inwazyjnymi "kartami zadań"
Karty zadań jeszcze spoko, ale każda bitwa z tym +/- 300 punktów to porażka.
ja to bym sobie nawet te karty odpuścił...
Kurde Wam to się wydaje że każdy chce rozpę ctrl+v robić... tymczasem większość myśli nad swoimu rozpami kilka miesięcy i myśli co może się zdarzyć i kiedy jak zagrać. Każda zmiana zasad która wymusza zmianę rozpa przy tym formacie dobra nie jest...