RUM-ors 8 ed Brodacze.

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Re: RUM-ors 8 ed Brodacze.

Post autor: Smh »

Fluffy pisze:Jest dużo lepszych systemów, chociażby WM/H tylko w Polszczi mniej popularne.
I dochodzimy do sedna dlaczego grasz w system, który uważasz za beznadziejny, a wydawcę za ździercę :)
Fluffy pisze:A ze mnie co tam za klient, figurek kilka tysięcy, dwarfy na dobrych 6k punktów w samym metalu mogę wystawić, więc czasem kupię jakiego ksiómżka, i pojedynczy model - tak sie na dwarfach skonczy - tak ze bandyckie ceny mogę przełknąć :mrgreen:
Jednak nadal klient ;)

(a te krasie w metalu to żadne z GW? ;))
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
klakson
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: klakson »

Theo pisze:na bank 40 pkt? a nie 40 skaven slaves jak to przeliczają na bugmanie?
na bank shieldbearers 40ptk, oath stone 25ptk, master engineer tylko 4bs, ale za to look out od machin na 2+
Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

(a te krasie w metalu to żadne z GW? ;))
GW, i Marauder :mrgreen:
Zdobyte/kupione w czasach kiedy bylem młody i piękny, a GW miało mniej bandyckie ceny :mrgreen:
Tak że jestem niczym Smaug siedzący dupskiem na kupie zlota, i wahania kursu mi niestraszne :mrgreen:

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Fluffy pisze:Tak że jestem niczym Smaug siedzący dupskiem na kupie zlota, i wahania kursu mi niestraszne :mrgreen:
<high five> ;)

Kto był już w jakimś sklepie i potwierdzi czy dostali booki?

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Bocian
Chuck Norris

Post autor: Bocian »

No nieeee, jeszcze Master Inżynierowi obniżyli BS :( Też najwyraźniej był za mocny. Dziwne to, naprawdę, dziwne. Może rzeczywiście jest tak, że Krasnali cichaczem w GW nienawidzą, tylko nie chcą powiedzieć :D

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

Post autor: puma1944 »

spadek bs-a aby wsadzac w kazda rospe Grimma Burlokssona
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0

galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906

Awatar użytkownika
Kenpachi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kenpachi »

jak dla mnie nowe krasie nie są słabe są przygotowane na niszczycieli monstrusów, a podejrzewam że następna edycja głównie będzie oparta na monsterach bo im się nie spłacają, a magia będzie napewno nerfiona stąd obniżone resisty

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

GW pisze booki z uwzglednienem, ze gra sie na Specach, i trzeba brać to pod uwagę.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Panowie , robicie za adwokatów GW? Jeśli tak to przyjęliście złą linię obrony. Ceny mają bandyckie i to jest fakt, nie zasłaniajcie się jakąś dziwną argumentacją bo nikogo nie przekonacie. Oficjalne 150 zł za 10 średnio atrakcyjnych figurek mówi samo za siebie. Nie ma znaczenia czy kogoś na to stać czy nie, ich wartość w stosunku do ceny jest niewytłumaczalna. Widzą to już nawet mieszkańcy zachodniej europy, wy może nie. Inne firmy potrafią robić lepsze i tańsze modele. GW śpiewa tyle bo wie że ktoś i tak zapłaci, ale widać po wynikach finansowych że jest takich ludzi coraz mniej.
Jak kupuję ramę karbonową do roweru za kilka tysięcy to wiem za co płacę. Gdy kupuję takiego plastikowego ludka to już nie.
Choć i tak to robię ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Przesadzasz, Smh, z tym uwielbieniem dla produktów GW i bezkrytycznością w stosunku do cen przez nich dyktowanych. Przesadzasz też z proponowaniem ludziom zmiany systemu, bo nie są zadowoleni ze zmian, jakie GW wprowadza do zasad. Jeśli ludzie od wielu lat grają krasiami, jest to ich hobby i wpakowali w to już duużo kasy, to oczekiwaliby od tego kto im ten system zaproponował, przynajmniej jakiejś spójności w wyglądzie figsów i optymalizacji zasad celem wyrównywania szans poszczególnych armii. Tymczasem zamiast przynajmniej pozorów spójności firma wydaje, co wydaje, zmieniając całkowicie image armii. Co do zasad gry - nie chcę się tu wypowiadać, osobiście mam wrażenie, że zasady są ustawiane zupełnie nie w celu jakiejś optymalizacji, tylko pod kątem sprzedaży nowych figsów. Ceny uważam za stanowczo zawyżone w stosunku do jakości i materiału, z którego się produkuje figsy. Dlatego nie dziwią mnie zupełnie posty piętnujące te działania. Dziwią mnie natomiast posty forumowiczów, którzy bezkrytycznie akceptują zarówno obecne produkty jak i ich ceny. Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że posty te nie do końca odzwierciedlają rzeczywiste poglądy forumowiczów (przynajmniej niektórych), a jedynie fakt, że forumowicze Ci są związani z siecią sprzedaży produktów GW i jako takim zależy im na utrzymaniu odpowiedniego poziomu sprzedaży :mrgreen: :wink: .

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

smiejagreg pisze:Przesadzasz, Smh, z tym uwielbieniem dla produktów GW i bezkrytycznością w stosunku do cen przez nich dyktowanych. Przesadzasz też z proponowaniem ludziom zmiany systemu, bo nie są zadowoleni ze zmian, jakie GW wprowadza do zasad.
Ty przesadzasz z krytykowaniem :mrgreen: . Nie podchodzę bezkrytycznie. Chętnie pograłbym chaosem, ale ceny za armię, którą chciałbym zebrać sięgają zenitu.

Cóż innego pozostaje proponować ludziom, których nie da się zadowolić bo wszystko co jest wypuszczane jest złe? Pisanie tego na PL forum na pewno tego nie naprawi... może jakieś maile do GW zamiast jojczenia na forum?
smiejagreg pisze:Ceny uważam za stanowczo zawyżone w stosunku do jakości i materiału, z którego się produkuje figsy. Dlatego nie dziwią mnie zupełnie posty piętnujące te działania.
smiejagreg no jak Ciebie bardzo lubię i szanuję to tutaj zachowujesz się jak antyfan z klapkami na oczach... jak weźmiesz w łapy nowe figsy i przyznasz, że cena jest za wysoka za taką jakość odlewów plastikowych to spoko. Natomiast z tego co wiem nie miałeś ani jednej nowej figurki w rękach...
smiejagreg pisze:Dziwią mnie natomiast posty forumowiczów, którzy bezkrytycznie akceptują zarówno obecne produkty jak i ich ceny. Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że posty te nie do końca odzwierciedlają rzeczywiste poglądy forumowiczów, a jedynie fakt, że forumowicze Ci są związani z siecią sprzedaży produktów GW i jako takim zależy im na utrzymaniu odpowiedniego poziomu sprzedaży :mrgreen: :wink: .
I wydało się teraz, że wszystkie posty zachwalające figsy są postami pracowników GW... ;) Wyszło szydło z wora :D Lece sprawdzić konto czy przelali mi już transzę za chwalenie gyroochydków :P

Po raz kolejny: GW mam sporo do zarzucenia i odnośnie wyglądu i innych rzeczy... maila ode mnie dostali z płaczami, zapewne będą mogli coś zmienić... ale w kolejnej edycji... a teraz wydali to co wydali...

- Ulegasz stereotypom.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Won do innego tematu, znowu zaczynacie spamować.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Won do innego tematu, znowu zaczynacie spamować.
Nadużywasz.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2014, o 16:40 przez Fluffy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Nie chodzi mi o jakość samych odlewów. Chodzi mi o rzeźbę i plastik, który zawsze kojarzył mi się z odpustowością. I niechby już ten plastik był, pal go licho, ale nie jestem w stanie uwierzyć, że koszt wytworzenia plastikowych figsów jest wyższy, niż metalowych. Nie przekonasz mnie do tego, że taka plastikowa siara, jaka obecnie jest oferowana przez GW (i nie chodzi mi li tylko o krasie) musi tyle kosztować, bo takie są wysokie koszty. No chyba że się wliczy koszty utrzymywania tej bandy durniów w GW, rozmieniającej obecnie na drobne dorobek, dzięki któremu zajmują obecnie taką pozycję... wtedy faktycznie - ceny figsów nigdy nie będą za wysokie :mrgreen: :wink: ... Koniec offtopu.

@panterq - gdyby Twoja wypowiedź była zakończona emoticonem , byłoby ok , a tak to po prostu zwykłe chamstwo jest z Twojej strony, typowe dla ABS-ów...
Ostatnio zmieniony 12 lut 2014, o 17:06 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Post autor: michal »

Smh pisze:
Kto był już w jakimś sklepie i potwierdzi czy dostali booki?
Jutro w samo południe ma być już w Vanaheimie :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

smiejagreg pisze:Nie chodzi mi o jakość samych odlewów. Chodzi mi o rzeźbę i plastik, który zawsze kojarzył mi się z odpustowością. I niechby już ten plastik był, pal go licho, ale nie jestem w stanie uwierzyć, że koszt wytworzenia plastikowych figsów jest wyższy, niż metalowych. Nie przekonasz mnie do tego, że taka plastikowa siara, jaka obecnie jest oferowana przez GW (i nie chodzi mi li tylko o krasie) musi tyle kosztować, bo takie są wysokie koszty. No chyba że się wliczy koszty utrzymywania tej bandy durniów w GW, rozmieniającej obecnie na drobne dorobek, dzięki któremu zajmują obecnie taką pozycję... wtedy faktycznie - ceny figsów nigdy nie będą za wysokie :mrgreen: :wink: ... Koniec offtopu.

@panterq - gdyby Twoja wypowiedź była zakończona emoticonem , byłoby ok , a tak to po prostu zwykłe chamstwo jest z Twojej strony...
Chodzi o to że formy metalowe są o wiele wiele tańsze od tych plastikowych. Zrobić formę do metalu to nie problem..
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
klakson
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: klakson »

Ja tu szukam ciekawych złożeń i dyskusji o nowych zasadach, nie o polityce marketingowej GW, czy talencie ich rzezbiarzy.

btw. Da sie zlozyc lorda z 6T i 7W albo Z 1+as i wardem 3+ na s6 i wyzsza ;) nice...
Obrazek

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

dwarf-crafted +1 to hit przy staniu i strzelaniu

resolute +1 do siły w szarży

relentness zawsze mogą maszerować

shieldwall +1 do pary przy obronie na szarże

inżynier przerzuca kostkę w 3'' nawet dla organek

kowal run zbiera kostki dispela i używa kowadła które ma bound spell, popychaczkę wcieło

młocierze mają dwa ataki stuborn sami z siebie i kosztują 14 +1 za tarczę

ironi mają dodatkowe +1 do AS z tarczy jak są szarżowani, mogą wykupić bomby i bazuki i tez 14 kosztuja

działo wali jak normalne działo

organki rzucają dwoma kostkami

są runy i rasowe magiczne przedmioty
Ostatnio zmieniony 12 lut 2014, o 17:35 przez Morog, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

btw. Da sie zlozyc lorda z 6T i 7W albo Z 1+as i wardem 3+ na s6 i wyzsza ;) nice...
300+ punktów w jednym modelu.. Najs :mrgreen: Ani chybi się spłaci, wszyscy będą na niego szarzować niczym muchy na gówno :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kenpachi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kenpachi »

Fluffy pisze:
300+ punktów w jednym modelu.. Najs :mrgreen: Ani chybi się spłaci, wszyscy będą na niego szarzować niczym muchy na gówno :mrgreen:
czemu porównujesz krasnoludzkiego lorda do gówna? :D

ODPOWIEDZ