Corunn - High Elfy / Bretonnia

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Re: Corunn - High Elfy / Bretonnia

Post autor: Corunn »

Na zdjęciu w aparacie jest niebieska, w kompie też niebieska, na żywo - turkusowa, rozjaśniana do błękitnego :D

Dobrze, ze chociaż czerwone widać jako czerwone ^^
...But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Kolorystyka narzucona, czy autorska?

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Autorska. Połączenie niebieskie... turkusowego i czerwonego wyszło mi jakoś tak sobie. Jeszcze nie wiem, co właściciel na to, ale twierdził, że mogę robić, co chcę :D Został mi jeszcze nekromanta-transwestyta do pomalowania... Ale tu raczej na czarno będę kombinować, bo figurka sama w sobie jest straszna.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Corunn pisze:Na zdjęciu w aparacie jest niebieska, w kompie też niebieska, na żywo - turkusowa, rozjaśniana do błękitnego :D

Dobrze, ze chociaż czerwone widać jako czerwone ^^
Powinna być bardziej zielona :D
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Corunn pisze:Autorska. Połączenie niebieskie... turkusowego i czerwonego wyszło mi jakoś tak sobie. Jeszcze nie wiem, co właściciel na to, ale twierdził, że mogę robić, co chcę :D Został mi jeszcze nekromanta-transwestyta do pomalowania... Ale tu raczej na czarno będę kombinować, bo figurka sama w sobie jest straszna.
Ciekaw jestem tego transwestyty :wink: ...
A połączenie tych trzech barw generalnie nie jest szczęśliwe. Wszystkie trzy kolory leżą blisko siebie na kole barw i co za tym idzie, ich kombinacja nie należy do mistrzowskich i wychodzi właśnie tak sobie. Samo malowanie wyszło fajnie, oprócz miecza, który wygląda dosyć słabo. Wygląda wręcz jak wip. Nie wiem, czemu jest cały srebrny, można by też trochę nad nim popracować washami...

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Miecz poprawie, a co do kolorów... Cóż, nic już na to nie poradzę na moj styl dobierania barw. Może za kolejnych 30 figurek któraś ci się spodoba ;)

Transwestyta jest następny w kolejce. Najpierw myślałam, że to baba... Zobaczymy, co z tego będzie ;)

Awatar użytkownika
Duke of Mousillon
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Duke of Mousillon »

Corunn pisze:Te drugie lepiej odzwierciedlają to, jak figurka wygląda. Ale to robił profesjonalny fotograf, a nie ja. Gdybym mogła go za każdym razem prosić o sesję zdjęciową figurek, to byłoby super, ale niestety tak się nie da ;)

A w moim przypadku nawet kupienie aparatu nie dałoby nic, równie koszmarnie robię zdjęcia, co na nich wychodzę. Aparaty mnie nie lubią ;(
Jesli jeszcze bedziesz miec okazje to popros "profesjonalnego" fotografa zeby focil na zoomie macro z przeslona wieksza niz f/8 przy zblizeniach bo nic poza plytka GO nie widac na figurce. Efektownie nie rowna sie efektywnie w tym przypadku- szczegolnie na ostatnim zdjeciu ;)

Jakiego koloru bylo tlo?

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Białe.

Awatar użytkownika
Duke of Mousillon
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Duke of Mousillon »

Corunn pisze:Białe.
No to jeszcze niech obrobi dobrze pod wzgledem balansu bieli bo na skalibrowanym monitorze Jest kremowe. A to konkretnie zmienia kolory figurki.

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Gej-lord na koniu. Bardzo starałam się, żeby wyszedł mhrocznie, nie wiem, czy efekt jest taki, jak zamierzałam - Vc to wybitnie nie moja armia. Podstawka będzie jeszcze dopieszczana i wzbogacona o jakieś krzaczki albo zdechła trawkę. Koń jaki jest, każdy widzi - na początku byłam święcie przekonana, że jeździec jest babą, więc machnęłam jej kropierz w kwiatki. Niestety, okazało się, że to, co brałam za piersi, w rzeczywistości jest fałdą materiału. Buuuu ;(

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Bardzo fajne kwiatki. Wyszedł bardzo ok, szczególnie freehandy wszelkiego rodzaju, ale rzeźba jeźdźca to jakaś tragedia. :D

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nie wiem właściwie, jaki jest ten czerwony, bo zawsze mam kłopoty z fotografowaniem go. Na fotach wyszedł dosyć płasko, co troszkę osłabia odbiór figsa. Reszta pomalowana bardzo porządnie, kwiatki ekstra, choć faktycznie trochę gejowato :wink: (nie jest to zarzut dla malarki!). Również uważam, że jeździec brzydki jak noc jeśli chodzi o rzeźbę...

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Czerwony jest pocieniowany, ale tego za bardzo nie widać, nie wiem czemu (pewnie za sprawą moich niebywałych skilli do fotografowania). A jeździec... Nie był zły w malowaniu, nie wkurzałam się jak przy ellyrianach, ale to ten sam problem, co przy kobietach: jak zrobić, żeby nie wyszedł transwestyta algo gej. Nie udało się :D mimo że pan ma miłe, czerwonookie spojrzenie.

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Wampir konny.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I całość.
Obrazek

Spójrz mi głęboko w oczy...

Obrazek

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Post autor: Nokimam »

Super modele! Supeeeer! Cudowna kolorystyka!
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Fajnie wyszło:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Może z wyjątkiem niebieskiego płaszcza, chyba o odcień za deleko :wink: .
Bardzo fajne kwiatki =D> .

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Troszkę mocno przechodzisz z czarnego prawie do jasnobłękitnego (płaszcz). Tam to najbardziej widać. Brak odcieni pośrednich, a płaszcz jest dość duży, można by się pokusić o pośrednie kolory...

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Elfi smok. O dziwo, zdjęcia wyszły w końcu w miarę dobre (czyżby praktyka..? :))

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Fajnie wyszedł;) Tylko te zęby bym poprawił;p
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

ODPOWIEDZ