Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: smiejagreg »

Żeby wyszły podniszczone te miecze, to trzeba imho z 3-krotnego washowania różnymi washami i 3 -krotnego wyciągania metalików, tak na oko :wink:

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

Post autor: puma1944 »

Przed nowym kodeksem skonczony BSB :D

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0

galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

skończony ? nie ma mowy ! [-X koniecznie popraw złoto tzn rozjaśnij jaśniejszym złotem a nawet złotym zmieszanym z jasnym srebrnym, to samo na skórze ale delikatniej niż w przypadku złota
reszta modelu jest super =D>
i będziesz miał jednego z ładniejszych sztandarowych :mrgreen:

Scisca
Wałkarz

Post autor: Scisca »

To sztandar z Forge World?

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Scisca pisze:To sztandar z Forge World?
Tak

Jak robiłeś runy ?
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

Chodzi ci o malowanie??
z przodu malowalem sam( te na srodku) a reszta jest normalnie rzezbiona.
link do tego figsa http://www.forgeworld.co.uk/Warhammer/D ... D_SET.html
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
Tomb Kings

Scisca
Wałkarz

Post autor: Scisca »

Fajny ten sztandarowy. Czy ten topór to jest na stałe wyrzeźbiony w modelu, czy jest doklejany? Bo byłby idealny sztandarowy do moich Hamków, no ale co to za Hamek z toporem :?

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

Na stale wyrzezbiony
Dwarfs
Tomb Kings

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

No i zrobiłem potępieńczą rzecz - pomalowałem nowego figsa ;] Zdjęcia mnie nieco wpieniły, bo uważam, że wyszedł nieźle a tutaj pruut.
Obrazek
Obrazek
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
quins
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: quins »

Pocieniowany zacnie ;)
Pisałem ostatnio o zakupie specjalnych teł do fotografowania figurek. Sam swojego czasu mocno się męczyłem z foceniem. Nabyłem te tła i teraz zdjęcia wychodzą miodnie !

www.rctrax.pl/search/?q=Tło+fotograficzne

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

Ciężko ocenić nowe krasnale, oddzielając rzeźbę od malowania, chyba muszą się "opatrzeć" najpierw...
Pamiętam czasy kiedy strona GW nie była tylko sklepem on-line ale zbiorem różnych artkułów, przewodników i concept artów, a ten figs idealnie wpisuje się w szkice prezentowane przy poprzedniej edycji, czyżby od tego czasu nic nowego nie wymyślili ?
Z malowania to tylko ogień bym poprawił, więcej czerwieni i bardziej do białego, może osl ? :mrgreen:

Awatar użytkownika
quins
Kontakt:

Post autor: quins »

Jeśli czepiać się ognia, to najjaśnie w sensie biały powinien być u podstawy.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

O osl możemy zapomnieć - próbuje na 40K i polega to na malowaniu, zamalowaniu, malowaniu i zmywaniu figurki (uwielbiam metalowe figurki pod tym względem).

Co do oceny figsa - na 100% zmienił bym mu głowę, hełm jest straszny. Jako osoba malująca sporą ilość starych figsów wciąż nie ogarniam tych mikro twarzy, które teraz robi GW. Broda dobrze im wyszła i zapinki na brodzie. Młot w ręku jest dobrze zrobiony. Płaszcz jest ok.
Zostawiłem sobie drugą głowę, młot dwuręczny z dłonią oraz rękę z księgą do przerabiania innych figsów.

Serio - wiem jak wygląda ogień i jak się zachowuje na różnych elementach ;] jak pisałem wyżej - zdjęcia nie oddają wyglądu barw ciepłych.

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

Bardzo ladnie malowanie IMHO.

WOlalbym chyba wersje bez tej pochodni osobiscie ;p
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

To był wybór na szybko, ale nie czułem kapłana z księgą i dwurakiem.

Awatar użytkownika
Kenpachi

Post autor: Kenpachi »

mam problem z malowaniem brody na rudo, wychodzi mi po prostu paskudnie, maluje tak: najpierw nakładam brązowy skrag brow, potem krawędzie rozjaśniam pomarańczowym(mieszając żółty i czerwony w różnych proporcjach) dalej nakładam wash agrax eartshade, a potem w niektórych miejscach rozjaśniam yrriel yellow. Możecie podać wasze sposoby? Albo podpowiedzieć co robię źle(poza mieszaniem farb, zamiast kupić pomarańczowy) z góry dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Wyjdź od jasnego brazu lub ciemnego brązu, potem ochra a potem lekko pomarańczowy. Ja czasami wychodzę od ciemnej czerwieni zmieszanej z brązem.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Ja maluję rudy zupełnie inaczej - wychodze od cavalry brown VMC, washuję to czarnym washem, potem wyciągam znowu cavalry brown. Potem czerwonego ze 3 rodzaje, ostry pomarańcz, macharius solar orange na koniec i czasem żółte bliki, ale niekoniecznie. W zależności jaki odcień chcę osiągnąć, dodaje wiecej lub mniej konkretnego koloru...

_SiX_
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Post autor: _SiX_ »

Działo wraz z obsługą w mym wykonaniu na custom movement tray.Więcej zdjęć na blogu.

Obrazek

Inne projekty, nie tylko krasnoludzkie na blogu.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Dla tych co nie widzieli mojej galerii :)

Obrazek

ODPOWIEDZ