Kielce, EURO, 15.02.2014 "4CT Początek"
- Shakin' Dudi
- Masakrator
Re: Kielce, EURO, 15.02.2014 "4CT Początek"
ale GW to nie jest polski sklep w sklepach jest dopiero od paru (2?) dni dostępny.
Zresztą: poczytałem o tych krasiach trochę i prawdę mówiąc to jedyny sens ich brania w tym momencie to, żeby wystawić park maszynowy obchodzący limity starych krasi. W świetle braku dobrego dispella/popychaczki/rune of challange to nie jest najlepsze rozwiązanie...
Zresztą: poczytałem o tych krasiach trochę i prawdę mówiąc to jedyny sens ich brania w tym momencie to, żeby wystawić park maszynowy obchodzący limity starych krasi. W świetle braku dobrego dispella/popychaczki/rune of challange to nie jest najlepsze rozwiązanie...
- White Lion
- Kretozord
w sklepach stacjonarnych dostępny do sprzedaży będzie dopiero od jutra.
coś w tym parku jest
coś w tym parku jest
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
Odnośnie kraśi, to jak zwykle mędrcy z BP próbują zrobić swoją starą rozpę na nowym booku i im nie wychodzi, co za niespodzianka .
- White Lion
- Kretozord
ee tam ja już z 5 rozpisek zrobiłem i takiej tandety dawno nie widziałem.
poza eskadrą 8 żyrków i szeroko rozstawionym parkiem maszynowym + trochę toporów to nie widzę tej armii, a żyrki na pewno będą przycięte na euro
pozostałe rozpiski opierają się na tym że:
- przeciwnik nie ma silnej magii z bolącą domeną (metal, shadow, death)
- przeciwnik nie ma silnego strzelania (imperium, de, we)
- przeciwnik nie ma odginaczek
- przeciwnik kulturalnie pozwoli na siebie zaszarżować hordą (liczebność 26) hammerersów albo longbeardsów (wcześniej oczywiście nie robiąc im krzywdy)
- przeciwnik nie ma dużych silnych jednostek, które przy kombinowanej szarży rozmontowują hamki w rundę (rydwany TK, WoCH)
ogólnie szał
poza eskadrą 8 żyrków i szeroko rozstawionym parkiem maszynowym + trochę toporów to nie widzę tej armii, a żyrki na pewno będą przycięte na euro
pozostałe rozpiski opierają się na tym że:
- przeciwnik nie ma silnej magii z bolącą domeną (metal, shadow, death)
- przeciwnik nie ma silnego strzelania (imperium, de, we)
- przeciwnik nie ma odginaczek
- przeciwnik kulturalnie pozwoli na siebie zaszarżować hordą (liczebność 26) hammerersów albo longbeardsów (wcześniej oczywiście nie robiąc im krzywdy)
- przeciwnik nie ma dużych silnych jednostek, które przy kombinowanej szarży rozmontowują hamki w rundę (rydwany TK, WoCH)
ogólnie szał
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
- White Lion
- Kretozord
e tam shades, darki, bolce i korsarze nadal cisną
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
- Shakin' Dudi
- Masakrator
Ma ktoś pożyczyć 2 pegazistów do ludzi? Kordelas? ;>
edit:
,,Zasady bitew:
- 3 bitwy (po 120min lub 6 tur),
- stoły: 62x48 cali,
- scenariusze: Battleline x3
- WE mają dodatkowy las jeżeli go sobie przyniosą,
- NIE korzystamy ze Special Characters,
- Jednostki Regiments of Renown i Dogs of War tylko jako samodzielna armia,
- Obowiązują faq-i GW armijne oraz do podręcznika (do ściągnięcia ze strony GW),
- Obowiązują uściślenia sędziowskie viewtopic.php?f=29&t=35294, ''
uściślenia sędziowskie
ps. nic tak człowieka nie odstresuje jak trochę flamu przy figurkach
edit:
,,Zasady bitew:
- 3 bitwy (po 120min lub 6 tur),
- stoły: 62x48 cali,
- scenariusze: Battleline x3
- WE mają dodatkowy las jeżeli go sobie przyniosą,
- NIE korzystamy ze Special Characters,
- Jednostki Regiments of Renown i Dogs of War tylko jako samodzielna armia,
- Obowiązują faq-i GW armijne oraz do podręcznika (do ściągnięcia ze strony GW),
- Obowiązują uściślenia sędziowskie viewtopic.php?f=29&t=35294, ''
uściślenia sędziowskie
Granie nowymi krasiami bez uprzedniej adnotacji w regulaminie, jest przeciwne zasadom samego regulaminu turnieju. Zmiana na dzień przed takiego zapisu jest contra legem i zmierza do ominięcia restrykcyjnych zapisów towarzyszących armii ,,Dwarfs''.0.2 Obowiązujące zasady
Na turniejach obowiązują wszystkie wydane przez Games Workshop podręczniki, erraty oraz uściślenia zasad (w formie FAQ lub Q&A) jeśli są one w sprzedaży w Polskich sklepach lub dostępne na Internecie od przynajmniej 7 dni. Polskie tłumaczenia podręczników są uznawane za tożsame z oryginałami, jednak w wypadku jakichkolwiek różnic w zasadach, wersje angielskie należy uważad za nadrzędne.
ps. nic tak człowieka nie odstresuje jak trochę flamu przy figurkach
Ostatnio zmieniony 14 lut 2014, o 11:08 przez Shakin' Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
- White Lion
- Kretozord
pierwszy chalenge:
Ja vs Arik
Ja vs Arik
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
- White Lion
- Kretozord
jak nie zapomnę to spakuję.
sam mam ich ostatnio dosyć (trochę za łatwo schodzą) więc mam wolnych.
sam mam ich ostatnio dosyć (trochę za łatwo schodzą) więc mam wolnych.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
Ogólnie to nic nie mam jak by się pojawiły nowe krasie. Tylko jeśli decydujemy się na jakiś zestaw zasad to powinniśmy się ich trzymać, tak dla zasady .
Dzięki White Lionowi za turniej i przeciwnikom za bitwy
I bitwa - Bojek
Ło matko! Ten lord "klepacz" to rzeczywiście klepacz! Ale jeszcze jedna tura i szala zwycięstwa mocno mogła się przechylić No nic! Chalenge to czelendż! Dzięki!
II bitwa - Thorgrim
W sumie często gramy przeciwko sobie. I zawsze jest remisowo ,więc bardzo dobrze Jednak heretycki kowal run został zastrzelony jednym celnym strzałem inkwizytora! Tak kończy heretyk! Dzięki!
III bitwa - Maku
Dzięki wielkie za kulturalną bitwę na koniec turnieju ale kości mnie zdradziły! Zdradziły i dokonały sabotażu!!! ZDRADA!
I bitwa - Bojek
Ło matko! Ten lord "klepacz" to rzeczywiście klepacz! Ale jeszcze jedna tura i szala zwycięstwa mocno mogła się przechylić No nic! Chalenge to czelendż! Dzięki!
II bitwa - Thorgrim
W sumie często gramy przeciwko sobie. I zawsze jest remisowo ,więc bardzo dobrze Jednak heretycki kowal run został zastrzelony jednym celnym strzałem inkwizytora! Tak kończy heretyk! Dzięki!
III bitwa - Maku
Dzięki wielkie za kulturalną bitwę na koniec turnieju ale kości mnie zdradziły! Zdradziły i dokonały sabotażu!!! ZDRADA!
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
- Shakin' Dudi
- Masakrator
Jednak sie pomylilesBojek pisze:ojś Dudi...jedziesz w gości i jeszcze jak kobieta w czerwonym alarmie się tutaj ciśnieniujesz. I tak nie będziesz na podium bo nie umiesz grać ;p
dzieki za gry.
1 bitwa z demonami
spalony guo z banishmenta z sila 6 w pierwszej turze = 20:0
2 bitwa z TK
Byłem przekonany, ze sfinksy zadaja impakty + zagrane 4 tury (na szczęście stalkerzy i skorpion mieli misfire na wykopywanie wiec troche to podnioslo wynik) = 19:1
3 bitwa z HE
Zapomnialem cofnac o 2 cale mala kawalerie i dostalem szarze silevor (blad nowicjusza). Banishment wszedl raz i wbil jedna rane na baliscie , z rzucanego 5 razy w ciagu gry net of amyntok tylko raz udalo sie wylaczyc maga z rzucenia waznych czarow = 10:10
kiedy sa nastepne turnieje 4 etc?
15 lub 16 marca - Hetera drużynowo. Obecność obowiązkowa! (parafrazując Kubę Strzyczkowskiego)
Dzięki za turniej! Dobre gry, dobrzy przeciwnicy - Pingu, Maku, White Lion i nieoczekiwane spotania 3ego stopnia.
Solidny start 4CT!
Dzięki za turniej! Dobre gry, dobrzy przeciwnicy - Pingu, Maku, White Lion i nieoczekiwane spotania 3ego stopnia.
Solidny start 4CT!
instagram.com/kuba.michonski
no Dudi gratuluje
I Bitka z Kordelasem.
Bardzo miła i bezciśnieniowa bitwa lord klepacz zjadł 2kawalerię i możliwe jakbyśmy dalej grali to mógł coś uciułać dalej, a może by się posypał...ciężko stwierdzić była to naprawdę dziwna sytuacja no niestety spóźniliśmy się i wynik 12:8 dla mnie po rozegraniu 4 kompletnych tur.
II Bitwa z Wawa
Ogry, trochę się balem hellheart'a ale przeciwnik nie odpalił gra bardzo spokojna a wręcz za spokojna i za mało dynamiczna nie ma co pisać za bardzo o ciekawych rzeczach, gdyż nic ciekawego nie mogło się wydarzyć przez zagranie tylko 2 kompletnych tur. Ja straciłem śmieci, sam nadszarpnąłem moufangi i w sumie to po 2 turach przegrałem 12:8.
III Bitwa z Kondkiem
heh dwie hordy. Wiczki miały iść na ryj klocka szkieli z klepaczem i 10 grubasów. Egzeki miały ugiąć się pod 10hexów. No niestety hexy wyparowały z magii i klocek szkieli starł się z egzekami po czym lord w pierwsze turze bitwy(2 czy 3 tura ogólnie) zarwał KB. 20:0 dla Kondka.
turniej fajny. Miło spotkać ludzi i pograć po długie przerwie. Fajnie wyciągnąć figurki i popatrzeć jak inni także malują i kompletują swoje armie
jednak pragnę zwrócić przeciwnikom na przyszłość i organizatorowi uwagę należy karać "stilowanie" . Czuję się trochę rozgoryczony że z ogrami zagrałem 2 tury przez 2,5godziny. Mój błąd byłem kulturalny, nie chciałem zwracać uwagi. Na przyszłość tak nie będzie
I Bitka z Kordelasem.
Bardzo miła i bezciśnieniowa bitwa lord klepacz zjadł 2kawalerię i możliwe jakbyśmy dalej grali to mógł coś uciułać dalej, a może by się posypał...ciężko stwierdzić była to naprawdę dziwna sytuacja no niestety spóźniliśmy się i wynik 12:8 dla mnie po rozegraniu 4 kompletnych tur.
II Bitwa z Wawa
Ogry, trochę się balem hellheart'a ale przeciwnik nie odpalił gra bardzo spokojna a wręcz za spokojna i za mało dynamiczna nie ma co pisać za bardzo o ciekawych rzeczach, gdyż nic ciekawego nie mogło się wydarzyć przez zagranie tylko 2 kompletnych tur. Ja straciłem śmieci, sam nadszarpnąłem moufangi i w sumie to po 2 turach przegrałem 12:8.
III Bitwa z Kondkiem
heh dwie hordy. Wiczki miały iść na ryj klocka szkieli z klepaczem i 10 grubasów. Egzeki miały ugiąć się pod 10hexów. No niestety hexy wyparowały z magii i klocek szkieli starł się z egzekami po czym lord w pierwsze turze bitwy(2 czy 3 tura ogólnie) zarwał KB. 20:0 dla Kondka.
turniej fajny. Miło spotkać ludzi i pograć po długie przerwie. Fajnie wyciągnąć figurki i popatrzeć jak inni także malują i kompletują swoje armie
jednak pragnę zwrócić przeciwnikom na przyszłość i organizatorowi uwagę należy karać "stilowanie" . Czuję się trochę rozgoryczony że z ogrami zagrałem 2 tury przez 2,5godziny. Mój błąd byłem kulturalny, nie chciałem zwracać uwagi. Na przyszłość tak nie będzie
Dzieki za Turniej:)
I bitwa
Quba śmiesznie to wyglądało ty 6 tur ganiałeś mojego lorda, który niefartem spadł, a ja longami abomkę:P
II bitwa
Vesemirius graj graj, a szybko będziesz w topie, VC silna armia, ale moje ogranie pozwoliło mi wygrać.
III bitwa
Mateusz nienawidzę twojej hydry, nie mogłem zabić jej przez 6 tur:P
I bitwa
Quba śmiesznie to wyglądało ty 6 tur ganiałeś mojego lorda, który niefartem spadł, a ja longami abomkę:P
II bitwa
Vesemirius graj graj, a szybko będziesz w topie, VC silna armia, ale moje ogranie pozwoliło mi wygrać.
III bitwa
Mateusz nienawidzę twojej hydry, nie mogłem zabić jej przez 6 tur:P