Poradnik poczatkujacego lizaka
Moderator: Ziemko
- NocnyBlack
- Warzywo
Re: Poradnik poczatkujacego lizaka
Czyli się nie spieszyć. Dobra, dzięki za odpowiedzi.
Jak nie zrobisz masówki skinków lub saurusów to nie wypełnisz sekcji core.
Kroxy w kohorcie ze skinkami to 1 krox na min. 8 skinków.
Kawaleria obsysa niestety (oprócz kowboja )
Ja bym dokupił w pierwszej kolejności riperdaktyle, Kroxy (jak bardzo je chcesz) i pudełko skinków.
Kroxy w kohorcie ze skinkami to 1 krox na min. 8 skinków.
Kawaleria obsysa niestety (oprócz kowboja )
Ja bym dokupił w pierwszej kolejności riperdaktyle, Kroxy (jak bardzo je chcesz) i pudełko skinków.
Tak w ogóle to horda 30 saurusów FCG to 360 pkt, czyli wypełnia sekcję core na 1200 pkt, a masówką nie jest. Inna sprawa, że do takiego oddziału chcesz minimalnie 2 oddziały skinków w skirmishu. Możesz też zacząć od 20 saurusów na start, a potem stopniowo zwiększać liczebność.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
- NocnyBlack
- Warzywo
Dzięki za rady chłopaki. A opłaca się inwestować w slann'a? Gdzieś wyczytałem, że niekoniecznie...
No na małe punkty to nie, bo on wchodzi dopiero jakoś od 1200, ale goły. Ale na większe - w grach turniejowych podstawa. Jedyny generał mogący być równocześnie BSB, z wbudowanym automatycznie wardem 4+, 5W i T4, do tego silny mag - żadna inna armia nie ma takich możliwości. Nie wiem kto mógł napisać, że niekoniecznie się opłaca.
A nie jest tak przy supporting attacks, że drugi i trzeci szereg dostawiają się do tego, co może bić pierwszy?
Cześć właśnie zaczynam przygodę w wfb i niedawno znalazłem to forum. Mam problem ponieważ uważam że mój drybrush nie wygląda tak jak powinien. Zamieszczam link:
http://i62.tinypic.com/zlq2s2.jpg
http://i62.tinypic.com/zlq2s2.jpg
Drybrush zasadniczo nie nadaje się do malowania skóry. Poszukaj sobie na Internecie tutoriali o layeringu, to jest lepsza technika do tego.
Jeśli jesteś uparty na drybrush, to zrób "pół-drybrush" - zostaw trochę więcej farby na pędlu. Dzięki temu nakładana warstwa będzie w miarę płynna i spójna, zamiast zadrapań, jak teraz.
Jeśli jesteś uparty na drybrush, to zrób "pół-drybrush" - zostaw trochę więcej farby na pędlu. Dzięki temu nakładana warstwa będzie w miarę płynna i spójna, zamiast zadrapań, jak teraz.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Modele metalowych i plastikowych templi bardzo się różnią? Zakładając oczywiście jednolity styl malowania. Chodzi przede wszystkim i rozmiar i ogólną stylistykę, tzn czy oddział złożony po trochu z jednych i drugich będzie się dobrze prezentował?
z podstawowych zasad strzelania.
a troszkę odwracając - po marszu może strzelać skirmish lub fast cavalry.
Stegadon jest monsterem, więc sobie nie postrzela.
Jakby giant blowpipey miały wpisaną zasadę, że mogą strzelać po marszu, to tak by było, ale niestety... nie mają...
Po deklaracji szarży też nie można strzelać... nikt nie może, to też wynika z zasad strzelania.
a troszkę odwracając - po marszu może strzelać skirmish lub fast cavalry.
Stegadon jest monsterem, więc sobie nie postrzela.
Jakby giant blowpipey miały wpisaną zasadę, że mogą strzelać po marszu, to tak by było, ale niestety... nie mają...
Po deklaracji szarży też nie można strzelać... nikt nie może, to też wynika z zasad strzelania.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
ale steg może strzelać w odpowiedzi na szarże zgadza się?
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Dwa pytania.
1.Boundspell z Enigne of the God na Stegadonie działa na wrogie oddziały w combacie?
2.Tak samo Ark of Sotek na bastidalionie. Może być odpalony nawet jak bastidalion jest w combacie. Czy trafia w oddział z którym walczy?
1.Boundspell z Enigne of the God na Stegadonie działa na wrogie oddziały w combacie?
2.Tak samo Ark of Sotek na bastidalionie. Może być odpalony nawet jak bastidalion jest w combacie. Czy trafia w oddział z którym walczy?
ad 1 Nie - to direct damage.meiss pisze:Dwa pytania.
ad 2 Według mnie tak. Jest napisane, że to special shooting attack.
"The Ark of Sotek can be activated in any friendly Shooting phase, even if the Bastiladon has marched, charged or is engaged in close combat. When activated, all enemy units within D6" immediately take 2D6 Strenght 2 hits, distributed as for shooting".