Faktycznie potrzebne było potwierdzenie. Brawo za postakevinior pisze:zgadza sie, zawsze 1" przed
i faktycznie tylko i wylacznie to co zostanie ,,przeleciane" przez fanola
Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Gdy Doom diver strzela, teoretycznie nie używa templatea tylko modelu. Słyszałem miłą dla ucha plotkę, że skoro nie jest to template, więc postać która jest w oddziale zostanie tym trafiona, nie ma look outa. Brzmi zbyt pięknie, ale upewniam się xD
We're Nudist Beach. It is the name of our organization. Nudist BEEEEAAAACH!
niby prawda, lecz w opisie DD jest napisane ze to unit dostaje hity a nie model wiec srednio ma sie hitowanie unita do modelu znajdujacego sie w nim. to nie dziala jak placek tylko jako wskaznik (na potrzeby gdyby zahaczylo wiecej niz 1 klocek ) tak mi sie wydaje ale wiecej opinii by sie przydalo od bardziej ogarnietych ludzi
Ja na moim kutrze, sam sobie sterem, wędkarzem i rybą !
Jeśli znacznik ląduje na postaci w oddziale (#R&F>4) to wszystkie hity zgarnia oddział i tak i tak.
Jeśli na postaci w oddziale ze zbyt małą ilością R&F (#R&F<5) to rozdzielane są hity możliwie równo wszystkim w oddziele a taki oddział nie daje Look-outa i tak.
Jeśli trafiamy w postać która jest blisko innego oddziału (naturalnie o tym samym troop type) który może dać look-outa to normalnie możemy to zrobić bo jest to normalny shooting attack. Nie ma znaczenia jaki jest sposób wyznaczania trafień skoro to jest maszyna strzelająca w shooting phase.
Oczywiście lookoutujemy wszystkie trafienia oddzielnie.
Jeśli na postaci w oddziale ze zbyt małą ilością R&F (#R&F<5) to rozdzielane są hity możliwie równo wszystkim w oddziele a taki oddział nie daje Look-outa i tak.
Jeśli trafiamy w postać która jest blisko innego oddziału (naturalnie o tym samym troop type) który może dać look-outa to normalnie możemy to zrobić bo jest to normalny shooting attack. Nie ma znaczenia jaki jest sposób wyznaczania trafień skoro to jest maszyna strzelająca w shooting phase.
Oczywiście lookoutujemy wszystkie trafienia oddzielnie.
Ostatnio zmieniony 1 lut 2014, o 22:24 przez ślivek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Nie są rozlosowywane, a przydzielane po równo każdemu modelowi. Jeśli natomiast hitów jest mniej niż ilość modeli w oddziale, albo jest nadwyżka ponad wielokrotność modeli w oddziale, to wszystko przydzielane jest przez właściciela oddziałuślivek pisze:Jeśli na postaci w oddziale ze zbyt małą ilością R&F (#R&F<5) to rozlosowywane są hity a taki oddział nie daje Look-outa.
Czy tutaj chodzi o to, że dowolny oddział rasy Night Goblin? Coś jak Dwarfs (hatred: Dwarfs), Orcs czy Goblins (te akurat wyjaśnione w miarę w zasadzie Size Matters)? Do tej pory przez nieuwagę odczytywałem to jako Night Goblins unit co już wskazuje na konkretny oddział o nazwie Night Goblins.Skarsnik pisze:Tricksy Traps: Any friendly Night Goblin unit that chooses to flee as a charge reaction ...
Jeśli chodzi tutaj o rasę to wychodzi na to, że ta zasada stosuje się także do Nocników Bossów, Squig Herdów i Hoppersów?
Niby można powiedzieć, że to dotyczy tylko oddziałów tych co mamy w core. Tak samo myślałem wcześniej ale z drugiej strony to oddział Night Goblins też nie ma dopisku że jest to Night Goblin unit. Night Goblin Boss także nie ma tego dopisku oraz Night Goblin Squig Herders też. W nazwach każdego z tych oddziałów jest człon "Night Goblin" mimo wszystko. To nie tak że się czepiam słówek tylko biorąc RAW - nie ma takiego oddziału z którym by to działało poza Skarsnikiem (który taki dopisek oczywiście ma jako Special Character) a biorąc RAI - do tej pory sądziłem że chodzi im o Night Goblins ale w sumie równie dobrze mogło im chodzić o rasę.
Imho to nie jest oczywista sprawa a to że naprawdę ogarnięty koleś o tym pisał i nagrywał filmik (ten ten zamieszczony w dziale Strategia) to tylko potwierdza to że trzeba chyba zapytać się mądrych ludzi - stąd pytam najpierw was co sądzicie - jak będą głosy podzielone to trzeba się będzie zapytać LS.