RUM-ors 8 ed Brodacze.
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: RUM-ors 8 ed Brodacze.
Do tej pory dwarfy miały sensowną antymagię i troszkę mocniejsze strzelanie (jako ekwiwalent braku czarodziejów i słoneczek). Obecnie antymagię zabrali a strzelanie jest mocno glasscannonowate (może i troszku miejscami lepsze ale trudniejsze do obrony i droższe). Zresztą każdy scroll trzeba na osobnego runesmitha. Brakuje na to punktów.
No proszę Cię - za te same punkty inne armie mogą dodatkowo rzucać czary na 4 levelu..hypnotic pisze:No dobra ale do 3 tury możesz coś postrzelać a tak to wyłączył ci szybko artylerię i mógł się bawić. Bitwa nie miarodajna.
Możecie mieć +4 do dispela plus kilka dispelscroli, niszczarę i MR. Tak czy siak najmocniejsza antymagia w WFB (o szmacie HE nie wspominam) Może i drogo ale przywykliście do zbyt łatwego kasowanie magii. Przeciwnik w tą fazę inwestuje też nie mało więc popatrz na to z drugiej strony.
Zresztą wejdzie 9ed i słoneczko zgaśnie.
Jakby do tego podchodzić bez liczenia ile co kosztuje, to wiele niegrywalnych jednostek stałoby się nagle najmocniejszymi w grze...
Nowi ironi to jest ostateczna ZAJEBIOZA. Wyglądają dokładnie tak, jak na rysunkach z AB. Muszę kupić koniecznie - czekałem od lat! I świetnie się wpasują w oddział metalowych.Furion pisze:Nowi Irondrakes - tylko mi się wydaje, ze toto podobne?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
U nas w Krakowie nie ma jakiegoś wielkiego ciśnienia - nawet nikt nie pomyślał że to może być problem- był turniej - jest oczywistym że kraśkowi gracze chcą się pobawić nowym bookiem więc się pobawili ...a book był do poczytania w sklepie od środy i pielgrzymki krasnoludów nie miały końca Na pewno żadna rozpa nie była zwałowana ani nieprawidłowa.
Brawo. Bardzo zdrowe podejscie.PiotrB pisze:U nas w Krakowie nie ma jakiegoś wielkiego ciśnienia - nawet nikt nie pomyślał że to może być problem- był turniej - jest oczywistym że kraśkowi gracze chcą się pobawić nowym bookiem więc się pobawili ...a book był do poczytania w sklepie od środy i pielgrzymki krasnoludów nie miały końca Na pewno żadna rozpa nie była zwałowana ani nieprawidłowa.
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
www.facebook.com/XIIIKohorta
Czytając nowego AB zwróciłem uwagę, że do ochrony maszyn i zatrzymywania klocków zwykłej piechoty (WS 3) fajnie nadaje się nowy Dragonslayer Kombinacja Rune of Striking (+1 WS) i Rune of Parrying (-1 hit) sprawia, że jednostki z WS 3 trafiają go tylko na 6, a że jest Unbreakable, wiadomo Można do tego dołożyć dowolną inną runę, dającą asf, trafienia na 2+ albo +1 A. Kosztuje wtedy ok. 130 pkt (zależnie od 3 runy). Co więcej, dając Slayerom Vanguarda, można takich Dragon slayerów wypchnąć 12 cali do przodu i używać jako, hm, trollslayer torpedo właśnie do zamrażania plewnej piechoty No i warto pamiętać, że teraz runiczna broń nie odbiera im zdolności, tj. ranienia na 4+ i d3 ran vs. potworom, a w przypadku Daemonslayera też przerzutu wardów. W takim oddziale może nawet Daemon Slayer miałby sens
Ale myślę, że jeden-dwóch takich do obrony maszyn rozwiązałoby część problemów.
Ale myślę, że jeden-dwóch takich do obrony maszyn rozwiązałoby część problemów.
Dziś grałem z ogrami na 2500. Tak pokrótce opowiem - wystawiłem :
Lorda-Puszkę, BSB, kowala z 1 scrollem, burlocksonna, M.engineera.
4oddziały thundererów, 1 kuszników.
40 ironbreakerów, 3 cannony, żyrosa
2xorganki, irondrakes
vs Tyrant z maczugą opisaną w temacie pojedynków, mag IIlv nieba, bsb z dragonhide banner... Core to 27 Irongutów z Razor standard... 3x2 Mournfangi i 2 Ironblastery....
Battle Line
Testowałem wytrzymałość kohorty Ironów+BSB+Lord+Kowal na szarżę ogrów.... = masakra.
Gdyby to był scenariusz B&G....to zero totalne. takto jakoś 3-17 przegrałem.
Mam mieszane uczucia.
Lorda-Puszkę, BSB, kowala z 1 scrollem, burlocksonna, M.engineera.
4oddziały thundererów, 1 kuszników.
40 ironbreakerów, 3 cannony, żyrosa
2xorganki, irondrakes
vs Tyrant z maczugą opisaną w temacie pojedynków, mag IIlv nieba, bsb z dragonhide banner... Core to 27 Irongutów z Razor standard... 3x2 Mournfangi i 2 Ironblastery....
Battle Line
Testowałem wytrzymałość kohorty Ironów+BSB+Lord+Kowal na szarżę ogrów.... = masakra.
Gdyby to był scenariusz B&G....to zero totalne. takto jakoś 3-17 przegrałem.
Mam mieszane uczucia.
Pokój to zawieszenie broni pomiędzy dwiema wojnami.
- Aron_Banalny
- Masakrator
ostatnio moj oddział 120 ironow spłynął od dużego słońca. to dało mi do myślenia, chłopaki lądują ZNOWU na półce!
Rakso ;*
Jeśli chodzi o kasowanie twojego spamu to bylem Ja a nie Rakso. Trolluj sobie na forum O&G
Arbiter
Rakso ;*
Jeśli chodzi o kasowanie twojego spamu to bylem Ja a nie Rakso. Trolluj sobie na forum O&G
Arbiter
Gwoli wyjaśnienia - Master Rune of Taunting niestety wchodził tylko na BSB. Każda piechota miała limit sztandaru 50 pkt. Nie było to aż tak opłacalne punktowo jak w poprzednim AB, ale i tak lepsze to niż brak zupełny takiej zagrywki.Fluffy pisze:W szóstej edycji byl Taunting (czyli "chonotu" na bannerze za bodaj 75 pkt, miescil się bodaj na ironach). Teraz jest czarna dupa.
Szczerze to jedyna szansa jaką widzę przed tą armią to osłabienie magii w 9 edycji i korzystniejsze zasady odginania/overrunów/etc., które pozwolą skuteczniej grać MSU przy wykorzystaniu tanich oddziałów po 10 krasi. Bez tego szału raczej nie będzie. Pożyjemy - zobaczymy, chociaż ja się nie nastawiam specjalnie na jakąś rewelację.
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Ale wy marudzicie...
Macie opcję złożenia wspaniałych, grywalnych bohaterów do walki o których ja mogę tylko pomarzyć, dobre strzelanie, genialną piechotę, świetną antymagie (scrolle i wrodzone +3!) Wcale nie macie gorzej niż inne armie.
Macie opcję złożenia wspaniałych, grywalnych bohaterów do walki o których ja mogę tylko pomarzyć, dobre strzelanie, genialną piechotę, świetną antymagie (scrolle i wrodzone +3!) Wcale nie macie gorzej niż inne armie.
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
+3? skąd?
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Morog pisze:+3? skąd?
Pomyłka macie +2, ale to i tak jest dużo, wliczając to, że możecie wziąć scrolleFluffy pisze:Co rusz to się nowości dowiaduje, a to +3 do dispela, a to odginanie slayerami lataczy, cuda na kiju normalnieświetną antymagie (scrolle i wrodzone +3!)
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
Naviedzony
Naviedzony
Zastanów się teraz jak armia bez aktywnych buffów w walce może poradzić sobie z dużą ilością debuffów w każdej turze magii, wiedząc że prawdopodobnie będzie tam jeszcze jakiś 1 ważny czar ofensywny typu pitka/słońce?
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator