Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
Re: Pytania i odpowiedzi
Mam pytanko ten wózek heven daje +1 do trafienia tylko jezdzcom czy tez konikom , demigryfom , gryfom, pegazom? noe mam przy sobie ksiazki a nie pamietam
ah wlasnie a co z hejtem od priesaje daje cos mountom?
Czesc mam pytanko
1.czy jesli modlitwa priesta zostanie zdispelowana to czy moge rucic jajeszcze raz?
2.czy jesli rzut na modlitwe mi nie wyjdze to czy moge prubowac rzucic ja jeszcze raz?
3.czy jesli uda mi sie rzucic modlitwe to czy moge prubowac rzucic drugą?
1.czy jesli modlitwa priesta zostanie zdispelowana to czy moge rucic jajeszcze raz?
2.czy jesli rzut na modlitwe mi nie wyjdze to czy moge prubowac rzucic ja jeszcze raz?
ad1. nie, chyba, że z innego księdza.Z1gU pisze:Czesc mam pytanko
ad2. nie, chyba, że z innego księdza.
ad3. tak
Ostatnio zmieniony 14 lut 2014, o 11:01 przez Solider, łącznie zmieniany 1 raz.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
jeszcze jedno pytanko do modlitw priesta
czy jesli mi ne wyjdzie modlitwa albo zostanie zdispelowana to czy moge prubowac rzucic inną?
czy jesli mi ne wyjdzie modlitwa albo zostanie zdispelowana to czy moge prubowac rzucic inną?
Przy zdispelowaniu ok, można próbować rzucać inną modlitwę (nie mam podręcznika przy sobie i nie jestem pewien) , ale czy księżulek nie podlega zasadom magów odnośnie rzucania swoich boundów? Chodzi o to, że przy 1-2, czar nie wychodzi, a ksiądz nie może podjąć próby rzucania kolejnych?Kordelas pisze:Tak ,możesz próbować.Z1gU pisze:czy jesli mi ne wyjdzie modlitwa albo zostanie zdispelowana to czy moge prubowac rzucic inną?
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
dobrze wiedzieć, thx.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
- Shakin' Dudi
- Masakrator
wyluzuj.Kopyt pisze:Witam jutro jest mój 1 turniej. 2400 ETC 1 bitwa przeciw DE kierowanymi przez Dark Angel. Jakie rady na nich ?? Czego się wystrzegać w co strzelać jako 1 ?? Aby nie zdradzać rozpiski przed bitwą jak ktoś będzie chciał wiedzieć wyślę na pm.
I tak dostaniesz bęcki .
Nie płacz na kostki i wynoś pokornie naukę z każdej sytuacji na przyszłość.
zdrowaś!
Dokładnie to tylko rozrywka (do czasu)
Sam po bitwie najlepiej zauważysz na co należy uważać i wyciągniesz wnioski co do swej rozpiski.
Nawet milion porad co do rozpiski nie będzie lepsze niż przetestowanie jej w boju
Sam po bitwie najlepiej zauważysz na co należy uważać i wyciągniesz wnioski co do swej rozpiski.
Nawet milion porad co do rozpiski nie będzie lepsze niż przetestowanie jej w boju
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
Mam parę pytań klasyfikacyjnych do imperialistów ze stażem.
Czy czołg, który nie wydał punktów na ruch może piwotować aby oddać strzał?
Tank strzela tylko do przodu. Czy linia strzału jest prowadzona dokładnie od działa i na linie szerokości nitki, czy mamy mniej więcej tolerancję szerokości przodu podstawki?
Jeśli walka już trwa i oddział posiadający hatered zaszarżowano od boku. Czy przysługuje hate na oddział który nowo pojawił się w bitwie?
Chariot wbija się do papawagonu, jaki save jest brany do impaktów Wózka, czy najwyższy (w tym przypadku papy)?
Z góry serdecznie dziękuję.
Czy czołg, który nie wydał punktów na ruch może piwotować aby oddać strzał?
Tank strzela tylko do przodu. Czy linia strzału jest prowadzona dokładnie od działa i na linie szerokości nitki, czy mamy mniej więcej tolerancję szerokości przodu podstawki?
Jeśli walka już trwa i oddział posiadający hatered zaszarżowano od boku. Czy przysługuje hate na oddział który nowo pojawił się w bitwie?
Chariot wbija się do papawagonu, jaki save jest brany do impaktów Wózka, czy najwyższy (w tym przypadku papy)?
Z góry serdecznie dziękuję.
Największy LARP Warhammera w Polsce -homepage: www.larpfort.pl FB funpage: www.facebook.com/FortRPG
Przy chariocie bierzesz AS papy.
Co do czołgu to wczoraj mi ktoś tłumaczył te sytuacje. Jeśli czołg nie wyda punktów pary na ruch to nie może w żaden sposób się ruszyć/przekręcić/obrócić. Linia strzału jest centralnie od działa, dlatego jeśli chcemy strzelić w inny cel niż w poprzedniej turze to zwykle będziemy musieli wydać chociaż punkt na ruch. Jak się boisz że Ci czołg za bardzo do przodu wyleci to możesz go zablokować 5 łukami i wtedy zatrzyma się cal przed nimi.
Co do hate to nie jestem pewien ale raczej nie.
Moje pytanie. Steam gun strzela, template przykładamy do działka czy do podstawki?
Co do czołgu to wczoraj mi ktoś tłumaczył te sytuacje. Jeśli czołg nie wyda punktów pary na ruch to nie może w żaden sposób się ruszyć/przekręcić/obrócić. Linia strzału jest centralnie od działa, dlatego jeśli chcemy strzelić w inny cel niż w poprzedniej turze to zwykle będziemy musieli wydać chociaż punkt na ruch. Jak się boisz że Ci czołg za bardzo do przodu wyleci to możesz go zablokować 5 łukami i wtedy zatrzyma się cal przed nimi.
Co do hate to nie jestem pewien ale raczej nie.
Moje pytanie. Steam gun strzela, template przykładamy do działka czy do podstawki?
Dobrze wiedzieć, na następny raz nie zejdzie tak łatwo. Czyli ogólnie bierze się najwyższy save, to samo w HtH combacie?
Ten piwot trochę boli ale będę musiał nauczyć się z tym żyć. Co do strzału to dalej nie jestem przekonany, ponieważ w zasadach jest wzmianka że musi strzelać w przód, a jego przednia strefa ma jakaś szerokość co daje przy strzale ten cal tolerancji przy dalszym zasięgu.
Przy zasadzie breath weapon'ów pisze ze przykłada się do paszczy potwora, ja przykładam do działka, więc tracę jakieś 1.5 cala na zasięgu bo niestety przeciwnie do potworów działko jest nieco schowane w głąb podstawki.
Zaskoczyła mnie również zasada, że do machin można przystawiać się rogiem podstawki szarżującego. Wprawdzie nietóre machiny nie mają podstawek, ale zawsze myślałem, że obowiązuje zasada ala stycznej do okręgu i trzeba stać przodem do modelu który się szarżuje.
Ten piwot trochę boli ale będę musiał nauczyć się z tym żyć. Co do strzału to dalej nie jestem przekonany, ponieważ w zasadach jest wzmianka że musi strzelać w przód, a jego przednia strefa ma jakaś szerokość co daje przy strzale ten cal tolerancji przy dalszym zasięgu.
Przy zasadzie breath weapon'ów pisze ze przykłada się do paszczy potwora, ja przykładam do działka, więc tracę jakieś 1.5 cala na zasięgu bo niestety przeciwnie do potworów działko jest nieco schowane w głąb podstawki.
Zaskoczyła mnie również zasada, że do machin można przystawiać się rogiem podstawki szarżującego. Wprawdzie nietóre machiny nie mają podstawek, ale zawsze myślałem, że obowiązuje zasada ala stycznej do okręgu i trzeba stać przodem do modelu który się szarżuje.
Największy LARP Warhammera w Polsce -homepage: www.larpfort.pl FB funpage: www.facebook.com/FortRPG
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Postać na Rydwanie to model dwuczęściowy. Impacty są rozdzielane jak strzelanie, więc na 1-4 idą w Rydwan, a na 5-6 w Lektora. Każde trafienie Wounduje się na odpowiedni Toughness i jest Save'owane na różnych Armour Save'ach, więc to co na 5-6 poszło w Lektora bronisz na 2+ na przykład, a to co w Wózek bronisz na 4+, czy ile tam on ma