Kraków 15.02.2014 - Vanaheim EURO - Walentynkowa paróweczka

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Re: Kraków 15.02.2014 - Vanaheim EURO - Walentynkowa parówec

Post autor: michal »

Dydu pisze:Wyniki (razem z hobbistyka):

Danrakh 42
Michal 42
Kosa 37
Fluffy 35

Dzięki panowie za turniej.
Krasnoludzki standard środka stawki utrzymany 8)
Panter gdyby się nie dropował i grał bez proxów też by tam był
Co nie zmienia faktu, że został dwarficką plewą :mrgreen: :wink:

Awatar użytkownika
Misiek_LF
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Misiek_LF »

Ja miałem być ostatni :(

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Imo - Fluffy w 3 bitwie grał na 1 stole - co jak by standard nie jest - dzięki za turniej- było miło :). Fajnie że "zarobiłem " boxa Kraśków za free...
Powiem jedno - dwa razy grałem z DE - strasznie mocna armia - ja nie wiem czy nie mocniejsza od demonów. Wygrałem tylko doświadczeniem - ale czym dłużej ten book będzie w użyciu tym więcej turniejów gracze DE będą wygrywać - w Rybniku wygrał Jankiel grając na smoku !!!
Lubię krakowskie turnieje bo bez względu na to czy gra się w topie czy w warzywniaku jest fajna atmosfera :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Fluffy w 3 bitwie grał na 1 stole - co jak by standard nie jest
Nie ważne jest jak mężczyzna zaczyna, ważne jak kończy :wink:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Dobrze Michał że wróciłeś do macierzy :) Ciesze się :)....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Nie ważne jest jak mężczyzna zaczyna, ważne jak kończy
Te, gnoblarek, grabisz sobie :mrgreen: żebyś nie skończył jako mokra plama na ścianie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Słowna agresja? Panowie, bo zrobi się nieprzyjemnie
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Słowna agresja? Panowie, bo zrobi się nieprzyjemnie
Tak, z rodzaju tej bardzo agresywnej. Groźby karalne, te sprawy :mrgreen: Jak nie zmoderujesz tematu to skończy się strzelaniną na najbliższym turnieju :mrgreen: Bo mordobicia już spowszednialy :mrgreen:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Art. 190 KK stanowi[1]:
§ 1."Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.§ 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego."
Groźby karalne są najczęściej formułowane słownie (bezpośrednio lub telefonicznie) lub pisemnie (listy z pogróżkami, wiadomości w formie elektronicznej). Przedmiotem gróźb są przeważnie zapowiedzi aktów przemocy, dokonanie szkód na mieniu bądź ujawnienie kompromitujących informacji (o ile takie ujawnienie naruszyłoby przepisy prawa). Czyn ma charakter umyślny.

Uzasadniona obawa zachodzi wtedy, gdy pokrzywdzony, realnie oceniający sytuację, potraktuje groźbę poważnie i uwierzy w możliwość jej realizacji. Nie stanowią przestępstwa groźby, które co prawda wywołały u pokrzywdzonego obawę, że zostaną spełnione, ale z kontekstu sytuacyjnego wynika w oczywisty sposób, że obawa ta jest bezpodstawna. Natomiast inaczej jest w wypadku, kiedy groźba nie wywołała u pokrzywdzonego obawy, możliwe niekiedy jest przypisanie sprawcy odpowiedzialności za usiłowanie. W takim przypadku znaczenie ma intencja sprawcy.
:mrgreen:

...no jak nie zachodzi jak zachodzi - każdy wie że Michał już kiedyś był Twoim gnoblarem!
Obrazek

Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

PiotrB pisze:Art. 190 KK stanowi[1]:
§ 1."... pozbawienia wolności do lat 2..."
To Fluffy skoro nie będziemy się widzieć przez najbliższe dwa lata możesz zostawić mi i Kosie swoje planszówki. Koledzy z celi będą mieć dla Ciebie zapewne troche inne... gry :mrgreen:

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Naprawdę chcesz się dowiedzieć do czego slużą ogrom gnoblarki? :mrgreen:

ODPOWIEDZ