Lord:
1 Dwarf Lord (tarczownik) 301p
4+ ward, +1T,2+ ward na shoting i magic misle, r. stone
Hero:
1 BSB 188p
Master Rune of Valaya, (2)MR, tarcza
1 Runesmith 118
Rune of Spellbreaking x2, 2+ Falming, r.stone, shield
1 Runesmith 113
Rune of Spellbreaking x2, r.stone, shield
Core:
28 Warriors GW, musci, standard
28 Warriors GW, musci, standard
Special:
24 Hammerers musci, standard
Baner 12 Stubborn
1 Cannon
1 Cannon
1 Cannon
1 Cannon
Fire
1 Gyrocopter
1 Gyrocopter
W warriorach siedzą runsmith wiec każdy klocek mam MR(1) i AP, Hammaki mają z baneru MR(2), dwie zjadary i Valaya powiedzmy daje jakąś anty magie. Stuborn w 12 calach (na hamakach) daje spory bust do trzymania innych klocków, by można było wjechać czymś innym od boku - lord w takim zestawieniu ma 6T +1 armor +4 warda +2 warda od magic misile i shottingu wiec może "biegać" samopas - można nim albo bronic z tyłu maszynki przed śmieciem, albo w 12 calach od banera ze subornem wyjść przed klocki by dać się zaszarżować i dzięki temu dać chłopakom czas na wjazd z boku, lub po prostu na wjechanie szarżą z +1S - wydaje mi się ze ma to potencjał. 4 canony by zachęcić przeciwnika do walki No i dwa żyrki do ogarniana śmieci itp.
Boli brak pkt na runy na maszynach i fakt ze BSB jest miękki 3+ armor ale wydaj mi się ze kiedy zaczną się kombaty (gdzie potencjalnie zejdzie) to już anty magia nie będzie miał tak dużego wpływu na rozgrywkę.
Btw rozumiem że po przez shooting zaliczamy również artylerię ?
Krasie 2400 Euro (by Artur)
Krasie 2400 Euro (by Artur)
Ostatnio zmieniony 17 lut 2014, o 17:50 przez Artur, łącznie zmieniany 1 raz.
Bsb nielegalny bo masz i runiczna szmatę i armor. Najlepiej dać mu chyba MRofGrimnir dla warda 4+ i ochronę oddziałów/maszyn przed strzelaniem. Bawię się w coś podobnego tylo bez RofForging z domu nie wychodzę. Szkoda nie wykorzystać tego potencjału run na maszynkach
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
Sry tam nie ma tej r. of stone mój błąd (poprawiłem) - na runy znalazł bym miejsce wywalając albo gyrosa albo cannona jednego - a wole mieć 4TomashWwl pisze:Bsb nielegalny bo masz i runiczna szmatę i armor. Bawię się w coś podobnego tylo bez RofForging z domu nie wychodzę. Szkoda nie wykorzystać tego potencjału run na maszynkach
działo bez przerzutu ?
masz 4 działa - średnio każde walnie ci misfajera raz na grę.
raz na 3 gry ten misfajer skończy się wybuchem
4 działa x 6 strzałów = 24 strzały z czego statystycznie masz 4 misfajery z czego statystycznie wywala ci 1 działo i 1 zacina się na 2 tury .
Masz max 18 skutecznych strzałów (tzn takich które nie skończą się misfajerem na pierwszej kości)
Dodatkowo na dorzutach tez możesz mieć misfajera czyli stracony strzał. Z tych 18 celnych 3 razy rzucisz misfajera na dorzucie, czyli masz już 15 celnych.
To dość uproszczone założenia ale dość jasno pokazują że lepiej mieć przerzuty
ed1. mi wszystkie wybuchną w 1 turze ale ja łamie statystyki
masz 4 działa - średnio każde walnie ci misfajera raz na grę.
raz na 3 gry ten misfajer skończy się wybuchem
4 działa x 6 strzałów = 24 strzały z czego statystycznie masz 4 misfajery z czego statystycznie wywala ci 1 działo i 1 zacina się na 2 tury .
Masz max 18 skutecznych strzałów (tzn takich które nie skończą się misfajerem na pierwszej kości)
Dodatkowo na dorzutach tez możesz mieć misfajera czyli stracony strzał. Z tych 18 celnych 3 razy rzucisz misfajera na dorzucie, czyli masz już 15 celnych.
To dość uproszczone założenia ale dość jasno pokazują że lepiej mieć przerzuty
ed1. mi wszystkie wybuchną w 1 turze ale ja łamie statystyki