HoCh 2350pkt

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

HoCh 2350pkt

Post autor: thurion »

1 Chaos Lord @ 630 Pts
Mark of Chaos Undivided; General; Chaos Armour
Sword of Might [20]
Enchanted Shield [10]
Gaze of the Gods [30]

1 Chaos Dragon @ [360] Pts

1 * Exalted Chaos Champion @ 154 Pts
Mark of Chaos Undivided; Flail; Chaos Armour; Shield

1 Daemonic Mount @ [50] Pts

1 Bray Shaman @ 125 Pts
Mark of Chaos Undivided; Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

5 Chaos Knights of Khorne @ 265 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [25]

4 Chaos Knights of Khorne @ 187 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Heavy Armour; Shield; Musician

5 Marauder Horsemen @ 81 Pts
Flail; Musician

6 Chaos Warhounds @ 36 Pts

5 Chaos Warhounds @ 30 Pts

5 Chaos Warhounds @ 30 Pts

3 Minotaurs @ 138 Pts
Mark of Chaos Undivided; Great Weapon

3 Minotaurs @ 138 Pts
Mark of Chaos Undivided; Great Weapon

5 Screamers of Tzeentch @ 165 Pts

5 Chaos Furies @ 75 Pts

1 Hellcannon @ 295 Pts
Spell Breaker [25]

Casting Pool: 3

Dispel Pool: 5

Models in Army: 54

Total Army Cost: 2349

i jak?

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Jak zawsze.

Tylko ten caddy z dupy. Nie wróżę mu długiego żywota. Jak ktoś wystawia takiego samotnika, to zawsze kończy się to stopą na IFce w pierwszej turze.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Kołata pisze:
Tylko ten caddy z dupy. Nie wróżę mu długiego żywota. Jak ktoś wystawia takiego samotnika, to zawsze kończy się to stopą na IFce w pierwszej turze.
e tam, w wfb nie jestem przesadny... do tej pory w jakichs 20-30 bitwach raz mi zginal, wlasnie z orkami, ale nie od stopki a od terrora :)

ptasznik
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ptasznik »

bo tylko raz z toba gralem ostatnio :P
ja bym potanil tych drogich khornowcow i dodal jakies furie no i minoska.
BSB jednak sie nie sprawdza?? (mi sie podobal, dawal duzo zastanaiania sie czy cos uda mi sie przepchnac jak wygram o te 3-4)
a moze zamiast tych herosow wstawic malego demonka z ds i wordem ??
jak wypadna stare HE to magie przy 4 lataczach da rade zastopowac 2ds. ten typ jest fajny lata, wnerwia, teroryzuje no i pewnie cos tam zabije. pozdrawiam

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

ptasznik pisze: ja bym potanil tych drogich khornowcow
ci khornowcy to jest moje ostatnie odkrycie :) zaczalem sie zastanawiac jak ja moglem przez te wszystkie lata grac bez war bannera :P 2 turnieje mi wygrali... w tym IMP :)

ptasznik pisze: i dodal jakies furie no i minoska.
furia by sie przydala, ale 4ki minoskow mnie zawodza :( sa za malo mobline, takie 3ki sa tanie, niepozorne a dostarczaja te ataki z S6 i dobrym ws-em tak samo jak 4ki :P
ptasznik pisze: BSB jednak sie nie sprawdza?? (mi sie podobal, dawal duzo zastanaiania sie czy cos uda mi sie przepchnac jak wygram o te 3-4)
tu by sie moze sprawdzil, dajac go do tej 5tki bym mial juz mega kozacki static :P ale ogolnie mi sie nie tegez.. uratuje jakas jedna rzecz czasami ale generalnie sie nie sprawdza, smokiem i tak swiruje i szarzuje w dupe, wiec mi re roll srednio potrzebny, a taki bolo z S7 zawsze daje mi bonus vs defensy, bo jest szybki, vs imperium, bo naklepie ze 2-3 rany na steam tanku zanim ten mu mounta z impactow zabije ;) (a potem sie itak kolezka spokojnie zbierze...) no i generalnie jest ok, jakby byly pkt to bym mu moze dal MoK dla kostki i ataku, ale to se jeszcze musze pomyslec czy warto zdejmowac psy, pewnie tak zrobie :) jakby mi jakims cudem przesuneli 2 zaliczenia ktore juz mam zapowiedziane na tydzien po PGA i bym pojechal do Poznania to sie zaczne wtedy glebiej zstanawiac :P

ODPOWIEDZ