Malarskie inspiracje Starego Świata

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Re: Malarskie inspiracje Starego Świata 07.02 Dwarf Lord

Post autor: Druchii »

Bardzo fajne kolorki na kowadle, podoba mi się.
Czekam na efekt końcowy ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Kontrast między samym kowadłem a podstawką jest strasznie duży. Wszystko będzie zależało od tego, jak będzie wyglądała całość. Dla mnie póki co lepiej by wyglądały świecące delikatnie runy na podstawce, niż cała podstawka taka ostro błękitna... Ale trza poczekać...

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Jeszcze WIP i słaba fota...Jutro powinien być skończony z ładnymi fotkami :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Przykuwa uwagę. :)

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

super praca. światło robi robote. popracuj jeszcze nad rogami strażników

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Świetne swiatło na kowadle i twarzy, podstawka dla mnie nieco cukierkowa, mocno kontrastuje z figsami. Imho lepszy efekt byłby, jakby światło było tylko na kowadle, a nie na podstawce, ale to wyłącznie moja opinia. Technicznie super robota =D> =D> =D>

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Post autor: Nokimam »

Wooooo chyba najlepsza Twoja praca! Więcej zdjęć!
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

Na podstawce jest światło? Myślałem ze to kolorowe kamienie i zbieg okoliczności. Podstawka klapa, reszta super.
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Dzięki za komentarze :)

W ogólnym rozrachunku rzeczywiście kolorystyka podstawki była moim małym błędem (na początku chciałem iść w barwy szarości i bieli) ale właścicielowi się bardzo podoba :) Na podstawce nie ma światła, to raczej kwestia przypadku jak napisał Wiewiór, może nie do końca trafiona (jakoś taką miałem wizję :P). Ten niebieski na podstawce nie jest oczywiście aż tak jaskrawy, to wina zdjęć - dziś wieczorem lub jutro jak go skończę, postaram się wrzucić lepsze fotki :)

Cieszę się, że reszta się podoba :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

To nie reszta się podoba, tylko wszystko sie podoba :wink: . Podstawka też. Wszystko zalezy od kolorystyki armii własciciela figsa. Jeśli jest to kolorystyka figsów, czyli zgaszona nieco, to podstawka troszke bedzie "świecić". Jesli zas armia utrzymana jest w żywych kolorach - wtedy w sam raz powinno byc...

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Praca miażdży =D> =D> =D>
ale jakbym się miał czegoś czepiać to strasznie nie podoba mi się światło na twarzy kowala,to nie kwestia błędu technicznego tylko mojego gustu :?
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Ok, wstawiam zdjęcia gotowego Kowadła. Porządne tło i aparat w końcu oddają to jak ten figs wygląda :) Mam nadzieję, że się podoba :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Fajnie wyszło, choć chyba lepiej by było jakby tylko runy na podstawce tak świeciły a nie cała(tak jak mówił smiejagreg):D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Świetna praca =D> =D> =D> . Jedna z Twoich najlepszych. Gdybym miał się już czepiać do czegoś to najbardziej rozgrzany element nie jest wcale naprzeciwko twarzy kowala, skutkiem czego świecić się na niebiesko odbitym światłem powinien także prawy łokieć i jego okolice, zaś lewa strona twarzy kowala powinna albo być w cieniu, albo powinna być bardziej naturalna...

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Mi się bardzo, bardzo podoba. Operowanie światłem z technicznego punktu widzenia super!

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Dziękuję za miłe komentarze :) Trochę włożyłem godzin i serca w ten model, więc cieszę się podwójnie.
smiejagreg pisze:Gdybym miał się już czepiać do czegoś to najbardziej rozgrzany element nie jest wcale naprzeciwko twarzy kowala, skutkiem czego świecić się na niebiesko odbitym światłem powinien także prawy łokieć i jego okolice, zaś lewa strona twarzy kowala powinna albo być w cieniu, albo powinna być bardziej naturalna...
Masz rację i w następnym pracach gdzie będę bawił się OSL postaram się robić to jeszcze dokładniej. Każdego figsa malowałem osobno i miejsce padania światła i jego odcienie określałem trochę "na oko" a trzeba jednak przymierzyć i to sobie rozrysować :) Dzięki :!: :)

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

Mam nadzieję, że zdążę zobaczyć to na żywo bo król na tarczy wygląda 100x lepiej niż na fotce :)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Skończyłem także grill to prezentowanego wcześniej Kowadła Zagłady :) Mam nadzieję, że się spodoba :)

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

=D> . Świetnie wyszły okopcenia, a najlepiej rozgrzany metal. Napisz, jak malowałeś ten metal...

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Zarówno okopcenia jak i rozgrzany metal przyznam, że zrobiłem aero (łącznie 4 kolory - czarny, czerwony, żółty i mieszanka żółtego z białym).

ODPOWIEDZ