Rozpiski nowego Imperium
Moderator: #helion#
Re: Rozpiski nowego Imperium
nie tylko ty masz taki dylemat
ja jednak wrócę do czołgu.... może i to jest mniejsza siła ognia ale na pewno w wielu parringach jest PANEM czołgiem
. Zawsze można przed nim coś postawić i nie pojedzie do przodu jeśli tego nie chcemy...muszę przemyśleć konfiguracje tych pistoletów. Ktoś jeszcze grał nimi na turniejach?
No i tutaj jest jego największy plus, on się sam upilnuje, a działa nie. 
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Lubię wyzwania.
A z maskami to emp ma raczej pod górkę przy tej mecie gry (ta opinia może być chybiona po 4-ro miesięcznej przerwie
).
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Wybór 3działa vs 1 działo i cannon zależy tak naprawdę od reszty rozpiski i Twego pomysłu na grę.
Jeśli masz rozpę naporową, tak że wolisz nie zostawiać za sobą niechronionych cannonów to brałbym STanka. Jeśli rozpa jest raczej kontrolno-defensywna to brałbym 3 cannony.
Jeśli masz rozpę naporową, tak że wolisz nie zostawiać za sobą niechronionych cannonów to brałbym STanka. Jeśli rozpa jest raczej kontrolno-defensywna to brałbym 3 cannony.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Jest jeszcze jeden "+" na korzyść tanka... dawnoooooo na nim nie grałem, więc chyba już pora wyprowadzić go z garażu. 
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
- Shakin' Dudi
- Masakrator
ostatnio nie mialem czolgu i wogole mi go nie brakowalo.
250 pkt ktore nie pamietam kiedy ostatnio mi sie splacilo. Najczesciej ludzie potrafia grac przeciwko niemu i albo w niego zaszarzuja (przez co trzymaja do konca swiata), albo boi sie wyjechac dalej aby nie oberwac mocniej.
250 pkt ktore nie pamietam kiedy ostatnio mi sie splacilo. Najczesciej ludzie potrafia grac przeciwko niemu i albo w niego zaszarzuja (przez co trzymaja do konca swiata), albo boi sie wyjechac dalej aby nie oberwac mocniej.
Wciąż u niektórych graczy budzi strach ;] jak za te pkt to robi swoją robotę.
On nie musi się spłacić w oczywisty sposób, wystarczy zbieranie batów za innych i budzenie lęku u przeciwnika.Stan pisze:Mi też się nie spłaca, ale sporo magii i ostrzału w niego idzie. Demisie z kawalerią mogą wtedy dojechać z mniejszymi stratami dlatego myślę, że warto go mieć.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
Ale czołg to też działo które może przyjąć co najmniej dwa strzały z innego działa. Blokuje , straszy , zabija a 3 armat nie upilnujesz bo imperium w pewnym momencie kontratakuje i trzeba się ruszyć a wtedy zawsze jakieś badziewie ci wskoczy.
Czołg to specyficzne narzędzie, zbiera bęcki i straszy, poza tym cannon który może podjechać. Jednak w świetle 1 tank i 1 cannon, boli mnie tylko jeden, szybko dostaje ostrzał, albo misfire przypadkowy. Piszę dlatego że nie mogę się przeboleć żeby grać na 1 całe życie miałem 2. Jednak zależy to od stylu gry ja wybieram cannona i tanka.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
To zrezygnujcie z kurczaków
Brak 1 działa zawsze można zastąpić laserową dzidą
Czołg + canon + dzida + kurczaki
Czołg + 2 działa + dzida i na inne zabawki starcza.
Na prawdę każdy gra na tych demisiach ?? 3+4 niby fajnie ale boli strata każdego, zaś 6 czy 7 trochę trudno manewrować i wtedy przeciwnik leje na czołg i nam te demisie strzela ostro z czegoś co zabiera as jak i magii, a to jednak ponad 400ptk.
Czołg + canon + dzida + kurczaki
Czołg + 2 działa + dzida i na inne zabawki starcza.
Na prawdę każdy gra na tych demisiach ?? 3+4 niby fajnie ale boli strata każdego, zaś 6 czy 7 trochę trudno manewrować i wtedy przeciwnik leje na czołg i nam te demisie strzela ostro z czegoś co zabiera as jak i magii, a to jednak ponad 400ptk.
Ja porzuciłem demisie. Preferuję klimat piechoty. Na razie sprawdza się nie najgorzej.
Największy LARP Warhammera w Polsce -homepage: www.larpfort.pl FB funpage: www.facebook.com/FortRPG
Jeejku na piechocie akurat się już nagrałem i dla odmiany gram sobie na kawalerii i demisiach ;] Wcześniej 90% ludu grało na halabardach a teraz jest epoka demisi i kuniów ;p
Co o tym sądzicie?
Arch Lector of Sigmar 160
General; Great Weapon; Armour of Meteoric Iron, Ironcurse Icon
Grey Guardian 245
Magic Level 4; Lore of Shadow, Obsidian Lodestone
Captain of the Empire 141
Full Plate Armor; Battle Standard; Enchanted Shield, Crown of Command, Biting Blade
Battle Wizard of the Bright Order 90
Magic Level 1; Lore of Fire, Dispel Scroll
Battle Wizard of the Golden Order 80
Magic Level 1; Lore of Metal, Scroll of Shielding
5 x Knightly Orders 120
Musician;
5 x Knightly Orders 120
Musician;
37 x Halberdiers 252
FCG
22 x Halberdiers 162
FCG
1 x Great Cannon 120
1 x Great Cannon 120
1 x Great Cannon 120
5 x Pistoliers 90
5 x Pistoliers 90
30 x Flagellants 360
Celestial Hurricanum 130
modeli: 117
razem: 2400
Arch Lector of Sigmar 160
General; Great Weapon; Armour of Meteoric Iron, Ironcurse Icon
Grey Guardian 245
Magic Level 4; Lore of Shadow, Obsidian Lodestone
Captain of the Empire 141
Full Plate Armor; Battle Standard; Enchanted Shield, Crown of Command, Biting Blade
Battle Wizard of the Bright Order 90
Magic Level 1; Lore of Fire, Dispel Scroll
Battle Wizard of the Golden Order 80
Magic Level 1; Lore of Metal, Scroll of Shielding
5 x Knightly Orders 120
Musician;
5 x Knightly Orders 120
Musician;
37 x Halberdiers 252
FCG
22 x Halberdiers 162
FCG
1 x Great Cannon 120
1 x Great Cannon 120
1 x Great Cannon 120
5 x Pistoliers 90
5 x Pistoliers 90
30 x Flagellants 360
Celestial Hurricanum 130
modeli: 117
razem: 2400
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious