Master w Poznaniu 15-16 marca

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Re: Master w Poznaniu 15-16 marca

Post autor: Heretic »

Przecież Jarku nikt nie broni Ci grać dziesiątek smiechowych bitew. Problem polega na tym, że część armii jest zmuszona do wystawienia takich złożeń, które normalnie nie maja racji bytu w grze turniejowej, w szczególności na poziomie mastera. Przy tym z kolei, część armii może grać swoim standardem, bo restrykcje dotyczące sztandarów nie zmieniają ich wystawienie. To budzi poczucie niesprawiedliwości.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

#-o poczytaj moje wcześniejsze wypowiedzi.

1.nie
2.tak
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

JarekK pisze:#-o poczytaj moje wcześniejsze wypowiedzi.
Rzeczywiście. #-o Jakoś tak to pokrętnie napisałeś :wink:

No cóż w takim razie niech to będzie komentarz do innych, którzy maja takie zdanie na temat b&g
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Blood and glory - projekt trafia do szuflady, nie pojawi się na tym masterze

Brak LOS blockerów - fajny pomysł Shino, mogłoby to wyraźnie ugrywalnić nowe dwarfy, natomiast za dużo pracy włożylismy w robienie LOS blockerów, więc odpada,

Scenariusze - wchodzą. Wymyślimy w jaki sposób to logistycznie zrobić by było jak najmniej problemów i podejrzeń,

Wróciłem do żywych

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

a specjale? [-o<

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

kudłaty pisze:Blood and glory - projekt trafia do szuflady, nie pojawi się na tym masterze

Brak LOS blockerów - fajny pomysł Shino, mogłoby to wyraźnie ugrywalnić nowe dwarfy, natomiast za dużo pracy włożylismy w robienie LOS blockerów, więc odpada,

Scenariusze - wchodzą. Wymyślimy w jaki sposób to logistycznie zrobić by było jak najmniej problemów i podejrzeń,

Wróciłem do żywych
=D>
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Brawo dla orgów. To decyzja, która powinna zadowolić sporą część w 100%, a prawie całość w dużym stopniu =D>

@Belia
Eee tam specjale :D Co się tak uparles;)

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Super!
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

kudłaty pisze: Brak LOS blockerów - fajny pomysł Shino, mogłoby to wyraźnie ugrywalnić nowe dwarfy, natomiast za dużo pracy włożylismy w robienie LOS blockerów, więc odpada,
:*

co do scenariuszy to jesli rzeczywiscie mozna je wybierac w tajny sposob to kazcie dopisywac je kazdemu graczowi na koniec kazdej bitwy.

Zdecydujcie tez czy uzyte scenariusze powinny byc znane dla przeciwnika. Bo na pewno jakies sie przewina w rozmowach pomiedzy graczami.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Ciężko się nie zgodzić, obecnie jesteśmy najbliżej rozwiązanie zrobienia po prostu rubryk w excelu na każdy scenariusz by nie trzeba było tego drukować i podpisywać bo będzie z tym nieziemski burdel. Scenariusze są jawne dla przeciwnika przed bitwą inaczej jak wspomniałeś będą się dziwne rzeczy działy. Zabawa w wywiad dla kumpla jest fajna, ale jesteśmy dorośli i nie musimy takich rzeczy robić. Skoro dojrzewamy do jawnych rozp to i scenariusze możemy jawne robić.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Lubię to ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Super decyzja, dzięki ;)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Najlepszy kudłaty!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

dajcie spokój te scenariusze mają większy sens kiedy są przeciwnik ich nie zna
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

To się o nie nie pytaj.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Do kiedy ,usiałby pojawić się nowy draft aby był uwzględniony?

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Jak wygląda sprawa Chalica? Gramy normalnie czy euro Faq?

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

Kod: Zaznacz cały

• Chalice u ChD traktowany jak w faq etc

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Powiedzmy że było to mało widoczne ;)
Dzięki !