Moje figsy
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Moje figsy
Cześć,
w końcu popełniłem pierwsze w swoim życiu kompletne figurki. Teraz chciałbym stanąć pod ścianą i czekać na strzały Waszej krytyki. Sam wiem jak bardzo ...zepsułem. Szczególnie tego nadmiernego wash-a nie mogę sobie darować grrr :/ Mam nadzieję, że zyskam tu parę cennych uwag i będzie coraz lepiej. Nie przedłużając oto foty:
w końcu popełniłem pierwsze w swoim życiu kompletne figurki. Teraz chciałbym stanąć pod ścianą i czekać na strzały Waszej krytyki. Sam wiem jak bardzo ...zepsułem. Szczególnie tego nadmiernego wash-a nie mogę sobie darować grrr :/ Mam nadzieję, że zyskam tu parę cennych uwag i będzie coraz lepiej. Nie przedłużając oto foty:
Ostatnio zmieniony 22 lut 2014, o 19:09 przez qdlaty, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie jest źle. Wydaje mi się tylko, że po washu mógłbyś jeszcze wyciągnąć krawędzie i wypukłości. Washowanie bardzo bije po oczach, a zdecydowanie lepiej jest je trochę ukryć, bo ono ma dopełniać malowanie, a nie je przytłaczać.
Movements Trays dla Twojej armii ---> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=24758
- NocnyBlack
- Warzywo
Bardzo podoba mi się kolorystyka Twoich figurek. Niestety, nie dam Ci cennych porad, bo jeszcze jestem "zielony" w temacie malowania...
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=13909
Tak na początek
Washa sporo, połowa powinna wystarczyć, wyciągnięcie wypukłości powinno pomóc.
Tak na początek
Washa sporo, połowa powinna wystarczyć, wyciągnięcie wypukłości powinno pomóc.
Dzięki za uwagi, jeszcze nad nimi popracuję tak jak napisaliście i zobaczymy czy uda mi się je wyciągnąć
@Grabz jak rozumiem chodzi o to żeby te zdjęcia były jednak mniejsze? Ogólnie wrzuciłem teraz na pb mniejsze wersje tych zdjęć, podmieniłem linki ale po otworzeniu nadal są powiększone nie wiem dlaczego i to nawet jak ustawiam re-size na pb :/
@Grabz jak rozumiem chodzi o to żeby te zdjęcia były jednak mniejsze? Ogólnie wrzuciłem teraz na pb mniejsze wersje tych zdjęć, podmieniłem linki ale po otworzeniu nadal są powiększone nie wiem dlaczego i to nawet jak ustawiam re-size na pb :/
Chodzi o to bys nie dawał linków tylko zdjęcia na forum
Przed adresem do zdjęcia daj [img]a-po-adresie-zdjęcia-daj[/img]
np [img]wuwuwu.tralala.abc[/img]
Przed adresem do zdjęcia daj [img]a-po-adresie-zdjęcia-daj[/img]
np [img]wuwuwu.tralala.abc[/img]
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
obawiam się że musisz zacząć od wybiegu. Battle damage, kurz, krew to rzeczy wymagające wprawy
Mi się modele podobają, fajna kolorystyka Rzeczy do poprawy wymienili już koledzy w postach wyżej, ja uważam że powinieneś zrobić podstawki. Figurki dzięki nim naprawde dużo zyskują. Poczytaj sobie jakieś tutoriale na sieci żeby zrobić to porządnie, żeby efekt nie był odwrotny (to znaczy że z podstawkami figurka wyglądałaby brzydziej). Powodzenia!
Jasne podstawki koniecznie tylko wcześniej trzeba skończyć modele.
Na teraz warto doszlifować te elfioki. Kolor przed nakładaniem washa trzeba ponowić, tylko teraz po elemenach które wystają. To co koniecznie tego wymaga to miecze, tu zwykłe okrawędziowanie załatwi sprawę, można się pokusić o zaznaczenie środka klingi.
Piórka na hełach, no tu koniecznie potrzeba poprawki, zacznij od góry i stopniowo ku końcowi. Tak na początek. Źle bynajmniej toto nie wygląda tylko trzeba jeszcze troszeczkę pocisnąć.
Fajna koncepcja tylko tak jak Kubencjusz pisał, to wymaga wprawy.qdlaty pisze:Ogólnie chcę osiągnąć efekt wojsk które rzeczywiście toczą walkę i są na wojnie, a nie na wybiegu
Na teraz warto doszlifować te elfioki. Kolor przed nakładaniem washa trzeba ponowić, tylko teraz po elemenach które wystają. To co koniecznie tego wymaga to miecze, tu zwykłe okrawędziowanie załatwi sprawę, można się pokusić o zaznaczenie środka klingi.
Piórka na hełach, no tu koniecznie potrzeba poprawki, zacznij od góry i stopniowo ku końcowi. Tak na początek. Źle bynajmniej toto nie wygląda tylko trzeba jeszcze troszeczkę pocisnąć.
Hmm...chyba używasz czarnego washa. Jest zdecydowanie za ciemny, jeśli chodzi o taką kolorystykę. Kup brązowego i wypróbuj go, od razu będzie lepiej . I jeśli masz taką możliwość, nie używaj brązowego washa od GW, tylko zaopatrz się w Inki: Soft Tone i Strong Tone od Warpaints. Są dużo lepsze- ciut gęstsze i generalnie łatwiej się ich używa, jak się jest początkującym