Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku
Trzeba na bugman'sa patrzeć. Ostatnio była super oferta 21 hammerów z 5ed za 35Ł. I jeszcze kilka innych okazji.
Movements Trays dla Twojej armii ---> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=24758
Dziwi Cię to? Przy cenach z eBaja, dochodzących czasem do 8Ł/standardowy model to tamta oferta była prezentem.
Movements Trays dla Twojej armii ---> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=24758
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Poczekam zatem, aż się wytniecie nawzajem i sam sięgnę po miodzik
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ja mam dokładnie 40, ani mniej, ani więcej, Ty zaś oczywista do 100 pewnikiem chcesz docisnąć ... Dziadki z 4 ed. rozumiem?
No to niedługo i ja się za nich zabiorę ...
No to niedługo i ja się za nich zabiorę ...
Witam, czekam jeszcze na swój egzemplarz army booka poza tym nie mam specjalnie doświadczenia w grze krasnoludami. Obejrzałem przed chwilą omówione nowego podręcznika na youtubie wykonane przez niejakiego Maloriana. Po tym dość długim filmiku przyszło mi do głowy pytanie, które chciałbym wam zadać. Rozważaliście może wersję armi bardziej ofensywną z mniejszą liczbą maszyn za to np z 4 lub więcej gyrosami, z oddziałami z vanguardem. Jak widzicie w takiej armii irondragonów. Jak widzicie w ogóle rolę tej formacji. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Dziś na 2,4k z 4 maszynami [ 2x aramta 2x organki ] i 3 klcokami i 4 bohaterami... skaveny zjadly mnie magia . W starym booku bym wygral ale ... w tym.. trza postawić chyba na full napór
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Vanguard na Hamkach i Longach + spam Gyrosow super sprawdzał się w grach z HE i WE. Płoną jak szmaty
Niestety, z pancernikami czy DoCh Gyrosy nadają się jedynie jako odginaczki i tutaj zaczyna boleć brak większej ilości maszyn. Bomber fajnie jak trafi centralka i to na tyle.
Organki z RofAccu dają radę. Albo po prostu mam dobrze wyważone Artyleryjki do zestawu Cannon z RofForging i to tyle z mojego parku
Lord puszka mimo ze nie ginie to nikt nie chce podchodzić pod 2xRofMight wiec chłopak nie miał okazji się wykazac.
Smith z BreathRingiem (wiadomo ocb) must have do zdejmowania regenki
To tyle rozważań po domowych grach przy piwku, za tydzien pierwszy warzywniak na lokalu
Niestety, z pancernikami czy DoCh Gyrosy nadają się jedynie jako odginaczki i tutaj zaczyna boleć brak większej ilości maszyn. Bomber fajnie jak trafi centralka i to na tyle.
Organki z RofAccu dają radę. Albo po prostu mam dobrze wyważone Artyleryjki do zestawu Cannon z RofForging i to tyle z mojego parku
Lord puszka mimo ze nie ginie to nikt nie chce podchodzić pod 2xRofMight wiec chłopak nie miał okazji się wykazac.
Smith z BreathRingiem (wiadomo ocb) must have do zdejmowania regenki
To tyle rozważań po domowych grach przy piwku, za tydzien pierwszy warzywniak na lokalu
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
Na Elfy zagrałem 3x Gyro + Bomber, potem na rzecz cannona wypadł 1 Gyro i ostatecznie rozpa szlifuje się do 1Gyro 1Bomber. Tyle zostało ze spamu
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
Da się złożyć irondrake'ów z głowami ironów? Ze zdjęć wypraski wydaje się, że tak (jak w hamkach i longach) ale wolę się upewnić
Kupię piratów slayerów i metalowe dwarfy z V edycji - thundererów, kuszników, clansmenów, longbeardów (ale jak macie jakieś inne to też dajcie znać).
Jak pisałem, w bitwach z elfami potrafi zrobić spustoszenie w szeregach, z czymś cięższym T4+ już było tak sobie. Pewnie podobnie będzie z klockami VuCetów. Dodatkowo skupia uwagę i ostrzał, bo to zawsze coś co ci lata nad głową więc psychologiczny aspekt uważam za równie ważny. Czy jest wart swoich pktów? Dla mnie tak, nawet jeśli ma raz zrzucić bombę i posłużyć jako odginaczka
Takie cos na internetach znalazlem... to nowy Ungrim ?
http://i.imgur.com/0ZjuDFP.jpg
http://i.imgur.com/0ZjuDFP.jpg
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: