Rozpiski
Re: Rozpiski
A nie lepiej na pegazie? Czy może He mogą go zestrzelić?
Na kucu masz lepszy AS. Możesz go wystawić na pegazie, ale jest prawdopodobieństwo, że zostanie ustrzelony.
Ja generalnie wystawiam lorda z HKB i ASF na pegazie, do tego paladyn na kucu do pojedynków.
Rób jak uważasz.
Ja generalnie wystawiam lorda z HKB i ASF na pegazie, do tego paladyn na kucu do pojedynków.
Rób jak uważasz.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Jeszcze jedno. Twoim priorytetem jest zabicie maga 3-4lvl z książką. Jeżeli on będzie żył, to Cię unicestwi samą magią.
WL, łucznicy, feniks, SM 50%, kawaleria, orły.
Orły ściągasz łucznikami. Generalnie Będą one polowały na treby (koniecznie musisz je obronić) Pegazy, łucznicy, lord na pegazie powinny wystarczyć. HKB zawsze jest potrzebne ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Feniksa zjadasz za pomocą HKB albo strzałem z treba.
WL - White Lions
SM - Sword Masters
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Feniksa zjadasz za pomocą HKB albo strzałem z treba.
WL - White Lions
SM - Sword Masters
- Duke of Mousillon
- "Nie jestem powergamerem"
Si.Clark pisze:Czyi jak się domyślam orły to mniej więcej moje pegazy? I pewnie na 1500 pkt nie ma sensu ładować sie w grali tylko kotr'y pegazy treby i łucznicy?
- wind_sower
- Masakrator
Bardzo może Ci zaboleć brak antymagii. Wywalił bym jednego kotra, command group z łuczników (mozesz zostawic łucznika) i pegazów 9zostawić muzyka i obcial oddział łuczników i wsadzil mala babeczkę z dispel scrollem na kuniu
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
Magie przeżyłem strzelanie w miarę generalnie lord spłacił sie: zabił elfiego lorda na gryfie i pogonił sporo innych jednostekwind_sower pisze:Bardzo może Ci zaboleć brak antymagii. Wywalił bym jednego kotra, command group z łuczników (mozesz zostawic łucznika) i pegazów 9zostawić muzyka i obcial oddział łuczników i wsadzil mala babeczkę z dispel scrollem na kuniu
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Generalnie trudniej się teraz gra Bretonnia w porównaniu do tego co było z 5 lat temu
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
No i po turnieju
Rozpa wisiała tutaj, lekko ja tylko zmodyfikowałem (wrzuciłem lusterko i zmniejszyłem errantów/kotr).
Graliśmy na 2600 PKS
I bitwa: WOCH - moi chłopi ustawili się na krawędzi i zaczeli robić w porty/modlić się gdy zobaczyli 27(sic!) modeli (ja miałem 178
z samym Archaonem na czele (Archi, 2lev mag shadow, bsb na mouncie [1+/3+], 5 kawy obstawy Archiego (swords of chaos) nurgla, 13 warriorów nurgla, 3 rydwany nurgla, helkę i chmerę). Od początku postawiłem sobie za cel rozwalenie chimki i helenki - na ich skrzydle postawiłem wabia - pedzie i yomanów oraz wagon z HKB. Wyszło nieco inaczej - Helka zjadła w I turze załogę, więc pedzie wpadły w rydwan i wpędziły go w obelisk
HChimke rozstrzelali chłopi (w międzyczasie wagon zjadł samotną helenę i oberwał zionięcie (bez strat). W centrum w końcu warriorzy i archi (z samotnym po ostrzale 60 chłopów knechtem) doszli do chłopstwa i się zaczęli męczyć (Pieszy BSB + masa ze steadfastem to zło). Archi bardzo się męczył i w końcu odpalił miecz na łuczników (sic!) zadając sobie 2 rany
W końcu ich zabił, ale wagon wpadł od tyłu w warriorów masakrując ich. Tego Archi nie zdzierżył i wpadł w wagon. Lord z HKB próbował - nie wyszło, ale w szale Archi zabił sam siebie
Jego przydupas nie wytrzymał statica (Miałem jeszcze war banner ) i zwiał - zagoniony.
Straciłem: lorda, bsb (poległ od jego bsb), jednego treba z misfire, errantów, 3 x łuki, pedzie. On zaś wszystko. BYłem w ciężkim szoku.
II Bitwa - Meeting - vs Lizzie na duużym klocki TG ze slaanem (same sygnaturgi), chakaxem, kohorta z małym magiem beasta, 2 kowboje i jakieś śmieci. Wystawiłem się w rogu i czekam
On zrobił mirror
Omiotłem trochę śmieci pedziami i klopami, straciłem yomanów i wyszło 11:9.
III Bitwa z Dochem (Blood And Glory) - Jako, że byliśmy na szczycie tabelki wzięliśmy remis aby nie ryzykować (on miał mono nurgle - DP, muchy, 2x6 bestii, plagusów) Ja miałm jakies 12 punktów przełamania.
Rezultat - III miejsce. Spróbuję tę rozpę jeszcze dopieścić.
Graliśmy na 2600 PKS
I bitwa: WOCH - moi chłopi ustawili się na krawędzi i zaczeli robić w porty/modlić się gdy zobaczyli 27(sic!) modeli (ja miałem 178
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Straciłem: lorda, bsb (poległ od jego bsb), jednego treba z misfire, errantów, 3 x łuki, pedzie. On zaś wszystko. BYłem w ciężkim szoku.
II Bitwa - Meeting - vs Lizzie na duużym klocki TG ze slaanem (same sygnaturgi), chakaxem, kohorta z małym magiem beasta, 2 kowboje i jakieś śmieci. Wystawiłem się w rogu i czekam
III Bitwa z Dochem (Blood And Glory) - Jako, że byliśmy na szczycie tabelki wzięliśmy remis aby nie ryzykować (on miał mono nurgle - DP, muchy, 2x6 bestii, plagusów) Ja miałm jakies 12 punktów przełamania.
Rezultat - III miejsce. Spróbuję tę rozpę jeszcze dopieścić.
![Obrazek](http://dl.dropbox.com/u/64416209/klubfenixbanner.jpg)
Chłopska Bretka