Master w Poznaniu 15-16 marca
Re: Master w Poznaniu 15-16 marca
Ja mogę polecić ten, kiedyś tam nocowałem :
http://www.hillhostel.pl/hill-hostel-poznan-home.html
Jeśli w kilka osób weźmiecie jakiś większy pokój, 4-6-8 osobowe wychodzą racjonalnie cenowo.
http://www.hillhostel.pl/hill-hostel-poznan-home.html
Jeśli w kilka osób weźmiecie jakiś większy pokój, 4-6-8 osobowe wychodzą racjonalnie cenowo.
Przy obecnym zapisie oznacza to, że nie możesz wziąć dwóch niszczarek, a jak weźmiesz dwa zwykłe scrolle to nie wchodzi MRo Balance.Dymitr pisze:dwa scrolle i mozliossc wziecia +4 do dispela zostaje chyba
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Tyle że to ogranicza możliwość składania rozpiski. Dwa zwykłe scrolle nie wystarczą (będę się przy tym upierać ).
Skoro masz brać Valaye, to albo musisz wziąć hammerersów, albo zrezygnować z Grungniego.
Jasne, Hamki to użyteczna jednostka (chociaż na przykład w mojej rozpisce aktualnie nie ma dla nich miejsca), ale zasadniczo ciężko znaleźć przynajmniej 200 punktów na taki oddział.
Skoro masz brać Valaye, to albo musisz wziąć hammerersów, albo zrezygnować z Grungniego.
Jasne, Hamki to użyteczna jednostka (chociaż na przykład w mojej rozpisce aktualnie nie ma dla nich miejsca), ale zasadniczo ciężko znaleźć przynajmniej 200 punktów na taki oddział.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Jeden scroll to minimum 100 punktów. 100 punktów które łątwo można zdjąć ze snajperki (mała ilość DD wymusza wpuszczanie czarów) czy w CC. Jest to model, który wzamian daje MR1 i AP na oddziale.
Większość armii dopłaca 50 punktów i ma scrolla i 2 lv w magii. A wiec coś, co robi wiecej.
Wszystkie armie mają dostęp do magii, krasie nie. Wzamian dostały osłabienie antymagii (nie generują tak łatwo DD jak wcześniej) i muszą wystawiać więcej scroli, inaczej przeciwnik zje ich magią.
Krasie to armia, która jak wcześniej, bez dobrej antymagii nie ma co pojawiać sie na turniejach. Rozumiem, że wiekszość osób woli zamiast zmieniać rozpiski, bo wyszla nowa grywalna armia, woli ja udupić, żeby sie na turniejach nie pojawiała.
Chcę też zauważyć, że każda armia, która dostała nowy AB, mogła sie pobawić na jednym masterze bez cięć (lub z minimalnymi jak DE), żeby można było ocenić co jest przegięte. Rozumiem, że dla krasi robi sie wyjątek i nawet nie robi ograniczeń pod nowy AB, tylko stosuje te stare, bo ktoś ma taki kaprys?
Większość armii dopłaca 50 punktów i ma scrolla i 2 lv w magii. A wiec coś, co robi wiecej.
Wszystkie armie mają dostęp do magii, krasie nie. Wzamian dostały osłabienie antymagii (nie generują tak łatwo DD jak wcześniej) i muszą wystawiać więcej scroli, inaczej przeciwnik zje ich magią.
Krasie to armia, która jak wcześniej, bez dobrej antymagii nie ma co pojawiać sie na turniejach. Rozumiem, że wiekszość osób woli zamiast zmieniać rozpiski, bo wyszla nowa grywalna armia, woli ja udupić, żeby sie na turniejach nie pojawiała.
Chcę też zauważyć, że każda armia, która dostała nowy AB, mogła sie pobawić na jednym masterze bez cięć (lub z minimalnymi jak DE), żeby można było ocenić co jest przegięte. Rozumiem, że dla krasi robi sie wyjątek i nawet nie robi ograniczeń pod nowy AB, tylko stosuje te stare, bo ktoś ma taki kaprys?
Po pierwsze nie każda - WoC nie miał takiej szansyGrichalk pisze:Chcę też zauważyć, że każda armia, która dostała nowy AB, mogła sie pobawić na jednym masterze bez cięć (lub z minimalnymi jak DE), żeby można było ocenić co jest przegięte. Rozumiem, że dla krasi robi sie wyjątek i nawet nie robi ograniczeń pod nowy AB, tylko stosuje te stare, bo ktoś ma taki kaprys?
Po drugie - ogarnijcie sie, Kudłaty nie będzie psuł krasnali - zrobi im cięcia (jeśli!) z głową!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
W pierwszym poście widnieją ograniczenia. Jak dla mnie, to one obowiązują, wiec grzecznie pytam o nie.Dymitr pisze: Po drugie - ogarnijcie sie, Kudłaty nie będzie psuł krasnali - zrobi im cięcia (jeśli!) z głową!
Pamiętaj, że za dwa tygodnie trzeba wysłać rozpiski, w przyszłym tygodniu są turnieje na prePoznań, więc jeżeli mają być jakieś uściślenia dla krasi (poza tymi w pierwszym poście), to fajnie, jakby pojawiły sie szybko.
Dajcie Grishalkowi range Dwarf Maruder.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Długobrodzi, nie panikujcie. Ograniczenia dotyczą Spellbreaking Rune a nie Rune of Spellbreaking. Limit maszyn nie boli bo Gyros to unique wiec no fear-nie złamią naszej turbogiętej armii Grishalk masz mój mentalny support w Poznaniu!
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
Takie sprawy ustalimy w weekend. Kudłatemu praca gra teraz pierwsze skrzypce, dobrze że jest singlem bo tak to by w ogóle nie miał czasu na figurki.
pozdrawiam
Furion
pozdrawiam
Furion
Aktualizuje regulamin:
Kwestia noclegów:
na forum mnie nie było bo mi firma wmusiła wyjazd integracyjny, ale za trochę pochodziłem po mieście. Niestety przez ostatnie akcje schronisko odmówiło nam dawnej współpracy w tym roku. W efekcie finansowo master wygląda następująco:
-wejściówka 35zł,
-obiady będą dla chętnych po przedpłacie (10zł),
-ponieważ noclegownia zgodziła się na max 10 spokojnych osób to jak ktoś chce miejsce w schronisku (trzeba się zjawić koniecznie przed 24 i trzeźwym) to mamy pulę 10 takich miejsc, pierwszeństwo mają osoby niepełnoletnie i te dla których to jest pierwszy/jeden z pierwszych masterów,
Kwestia krasnoludów:
-naprawdę nie zauważyliście, że to limity do starego booka?
-krasie zagrają na drafcie który będzie ustalony do poniedziałku 3 marca włącznie.
-jeżeli nie będzie tam żadnych istotnych ustaleń zlimitujemy sami ilość maszyn, na pewno nie więcej niż 5 i limit nie będzie dotyczył bolcy, wydaje nam się, że przy 5 armia ta ma podobnej klasy możliwość rażenia z dystansu co defensywne imperium (ma więcej lepszych maszyn, ale nie ma magii, nie będziemy limitować antymagii, jak ktoś chce postawić 5 runesmithów niech stawia droga wolna,
Kod: Zaznacz cały
1. Zetnij łeb! Proste jak budowa cepa - na koniec bitwy wrogi generał musi być martwy. Uciekający to za mało.
2. Chroń łeb! Twój generał musi przeżyć i być w stanie nie-ucieczki w ostatniej turze.
3. Bij elity! Na koniec bitwy zabij więcej jednostek specjalnych i rzadkich niż sam strać. Jednostka to jednostka, bez różnicy na ilość modeli w danym oddziale.
4. Pan na włościach! Na koniec gry musisz mieć jednostkę w budynku.
5. Overrun na pierwszy stół! Na koniec bitwy miej więcej jednostek nieuciekających w strefie rozstawienia przeciwnika, niż on sam.
6. Twierdza! Na koniec bitwy miej więcej jednostek nieuciekających w swojej strefie rozstawienia, niż przeciwnik.
Jeżeli gracz w ciagu wszystkich bitew trafi na stoły bez budynku (co może się zdarzyć), może w 5 bitwie wpisać scenariusz 4 i wykonuje go automatem jeżeli ma chociaż jeden model mogący przebywać w domku w rozpisce.
na forum mnie nie było bo mi firma wmusiła wyjazd integracyjny, ale za trochę pochodziłem po mieście. Niestety przez ostatnie akcje schronisko odmówiło nam dawnej współpracy w tym roku. W efekcie finansowo master wygląda następująco:
-wejściówka 35zł,
-obiady będą dla chętnych po przedpłacie (10zł),
-ponieważ noclegownia zgodziła się na max 10 spokojnych osób to jak ktoś chce miejsce w schronisku (trzeba się zjawić koniecznie przed 24 i trzeźwym) to mamy pulę 10 takich miejsc, pierwszeństwo mają osoby niepełnoletnie i te dla których to jest pierwszy/jeden z pierwszych masterów,
Kwestia krasnoludów:
-naprawdę nie zauważyliście, że to limity do starego booka?
-krasie zagrają na drafcie który będzie ustalony do poniedziałku 3 marca włącznie.
-jeżeli nie będzie tam żadnych istotnych ustaleń zlimitujemy sami ilość maszyn, na pewno nie więcej niż 5 i limit nie będzie dotyczył bolcy, wydaje nam się, że przy 5 armia ta ma podobnej klasy możliwość rażenia z dystansu co defensywne imperium (ma więcej lepszych maszyn, ale nie ma magii, nie będziemy limitować antymagii, jak ktoś chce postawić 5 runesmithów niech stawia droga wolna,
Dobry wybór
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Można do mnie. Optymalnie na pw.
Od razu informuje wszystkich którzy boją się wysłać bo czegoś nie dopuścimy. Po wysłaniu maila NIE ZGODZIMY się tylko na modele co do których będziemy mieć wątpliwości na miejscu turnieju. Sam fakt, że się kontaktujecie świadczy o tym, że traktujecie nas uczciwie i zamierzamy się za to rewanżować traktując was poważnie a nie odstawiać szopki po czym na turnieju wpuścimy wszystko.
Od razu informuje wszystkich którzy boją się wysłać bo czegoś nie dopuścimy. Po wysłaniu maila NIE ZGODZIMY się tylko na modele co do których będziemy mieć wątpliwości na miejscu turnieju. Sam fakt, że się kontaktujecie świadczy o tym, że traktujecie nas uczciwie i zamierzamy się za to rewanżować traktując was poważnie a nie odstawiać szopki po czym na turnieju wpuścimy wszystko.