Jest wyrazny ustep przed opisem run, mowiacy o tym. Panowie, na niektore pytania na prawde mozna samemu sobie odpowiedziec... no chyba ze nie masz podrecznika, wtedy sory ;pPixel pisze:Szybkie pytanie. Czy jakakolwiek runa wykuta na maszynie powoduje, że jej ataki są magiczne?
Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
www.facebook.com/XIIIKohorta
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Nie gram krasiami tylko HE, dlatego interesowało mnie to pod kątem banerka:P Czyli w tej kwestii bez zmian, cieszy mnie toFilup pisze:Jest wyrazny ustep przed opisem run, mowiacy o tym. Panowie, na niektore pytania na prawde mozna samemu sobie odpowiedziec... no chyba ze nie masz podrecznika, wtedy sory ;pPixel pisze:Szybkie pytanie. Czy jakakolwiek runa wykuta na maszynie powoduje, że jej ataki są magiczne?
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Slayerzy z hatem bardzo fajnie radzą sobie z elfami Co prawda jeszcze nie testowałem ich przeciwko każdej armii, ale wydaje mi się, że zdolność deathblow ugrywalniła pomarańczowych dziadów, a walcząc przeciwko czemuś z asl to w ogóle bajka
Ich największym problemem jest slot special, który jest wypchany po brzegi. Już ich wolałbym w rare widziec..
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
Mam nadzieję, że nie odkrywam teraz ameryki w konserwie ale dragon slayer zadaje d3 woundy również każdemu lordowi/herosowi na monsterze, bo zmienia im się troop type na monster
FAQ GW
Q: Is a character mounted on a monster, chariot or monstrous beast
susceptible to the Killing Blow special rule? (p72)
A: No, as the character’s troop type as changes to ‘monster’,
‘chariot’ or ‘monstrous cavalry’ respectively, thereby rendering
Killing Blow ineffective. Only Heroic Killing Blow will work
against these targets.
Inną sprawą jest czy ma jakąkolwiek szansę dojść do kombatu
FAQ GW
Q: Is a character mounted on a monster, chariot or monstrous beast
susceptible to the Killing Blow special rule? (p72)
A: No, as the character’s troop type as changes to ‘monster’,
‘chariot’ or ‘monstrous cavalry’ respectively, thereby rendering
Killing Blow ineffective. Only Heroic Killing Blow will work
against these targets.
Inną sprawą jest czy ma jakąkolwiek szansę dojść do kombatu
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Mam pytanie dotyczące Master rune of spite - za każdy niewysaveowany wound przeciwnik dostaje hita z S5. Jeżeli cannon strzeli nas za 6 woundów, obrywa on 6 hitów z s5 czy działa to tylko w cc i wypłaca maksymalnie tyle hitów ile mamy woundów?
dziala tylko w CC.
jesli w challengu przeciwnik nabija overkilla to tez sie licza. w koncu jak by nie patrzec rzuca sie na AS.
btw jesli przeciwnik ma zasade specjalna 'multiple wounds' to i tak odda sie tylko raz z S5.
jesli w challengu przeciwnik nabija overkilla to tez sie licza. w koncu jak by nie patrzec rzuca sie na AS.
btw jesli przeciwnik ma zasade specjalna 'multiple wounds' to i tak odda sie tylko raz z S5.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Szkoda, już myślałem nad składaniem tanich runesmithów jako żywych-kolczastych tarcz
bo rzuty na AS, warda czy regenke sa wykonywane po zwoundowaniu a przed multiplikacja ran.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Jeżeli dobrze myślę, to tam można zrobić d3W i Sx2. To wraz z przerzutem warda robi się fajneRakso_The_Slayer pisze:Tak.Dźwiedź pisze:Mam pytanie o Master rune of Flight. Czy topór z tą runą nałożoną na broń zabójcy przy atakach strzelaeckich nadal posiada zasady specjalne miotającego tzn: przerzut warda, zadawania d3 ran i zasadę slayer (woundowanie na 4+)?
Buahahahahahahahahahaha
Ja tu tylko sprzątam.
nie mam AB pod reka. przepisze mi ktos zasade slayerow - deathblow?
--- edit ---
ok juz mam.
dzieki pysiek.
--- edit ---
ok juz mam.
dzieki pysiek.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2014, o 08:30 przez Morsereg, łącznie zmieniany 1 raz.