Rozpiski

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Re: Rozpiski

Post autor: Meter »

shrine do boostowania herosow i zmienilem 11 marud na 10 z championem co daloby mozliwosc zmiany w DP w najlepszym wypadku
chce miec rozpe na pomalowanych figurkach bez proxow a druga chimerka niestety jeszcze nawet nie sklejona wiec musi jakas alternatywa byc :wink:

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

jeśli składać rozpe pod figsy tylko które się posiada to zupełnie inna bajka niestety jest :P moja rada...maluj szybciej chimere :PP
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

sek w tym ze mam plan konwersji ktora zaklada brakujace jeszcze elementy i DOPÓKI ich nie bedzie chimera bedzie w pudelku nadal :(

Awatar użytkownika
esgaroth
Falubaz
Kontakt:

Post autor: esgaroth »

hejka, wymyśliłem sobie taką nurglową rozpiskę na 1200pts, czy to ma jakąkolwiek szansę w bitwie?

- 3 x rydwan nurgla
- chimera, regenka, zionięcie, poisony
- hellcannon
- hero nurgla na daemonic mouncie, 1+ arm save bez tarczy bo scaly skin, dawnstone, dwurak, plus jakieś tam drobne przedmioty magiczne typu +1A w szarzy itp

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

1200 to nie bitwa, to potyczka co najwyżej :wink:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

esgaroth pisze:hejka, wymyśliłem sobie taką nurglową rozpiskę na 1200pts, czy to ma jakąkolwiek szansę w bitwie?

- 3 x rydwan nurgla
- chimera, regenka, zionięcie, poisony
- hellcannon
- hero nurgla na daemonic mouncie, 1+ arm save bez tarczy bo scaly skin, dawnstone, dwurak, plus jakieś tam drobne przedmioty magiczne typu +1A w szarzy itp
lepiej daj mu warda na ogień
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Karlito pisze:1200 to nie bitwa, to potyczka co najwyżej :wink:
Za 1200 to cory dopiero :lol2:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Grolshek pisze:
Karlito pisze:1200 to nie bitwa, to potyczka co najwyżej :wink:
Za 1200 to cory dopiero :lol2:

1200 w samych Helkach
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

W Helkach niestety max 840 może być :(
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
sorinmarkov
Chuck Norris

Post autor: sorinmarkov »

Wielkie Możne Gienerały Chaosu, nie kutaście koledze, każdy kiedyś zaczynał ;) Ma szanse ugrać, dlaczego nie :) A może zamiast hero małego maga z fencers blade? I wywal poisony z Chimery, po co jej? Średnio 7 ataków z siłą 6 nie potrzebuje zatrutych ataków, to zmarnowane 15 punktów. Chimera powinna mieć poisony z bazy :twisted:
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk

Johyyn
Warzywo

Post autor: Johyyn »

Hej, od dłuższego czasu próbuję się zabrać za wfb. Początkowo wybór padł na HE, ale nawrót miłości do chaosu 40k sprawił, że zapragnąłem drugiej armii w tym klimacie (i ta "synegia" bitsów!! :P) Zastanawiam się od czego zacząć zakupy i chciałem zapytać, czy armia złożona przede wszystkim z warriorów, skullcrusherów i powiedzmy warhoundów, a do tego bohater na juggerze to dobry pomysł? Z tego co czytałem, to forumowicze chyba wolą marauderów od warrriorów, ale mi się zwyczajnie bardziej podobają...

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

zbieraj to co ci się podoba :)

turniejowo to chimera 3-4 skulli 3 x 5 konni maruderzy diabeł albo jakis bohater na kónió jakis inny bohater na kónió albo na dysku hellcannon ew 5 knightów no i ze 3 rydwany

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

bohaterowie na juggerach słabo grywalni ze względu na frenzy. Jurki w ilości 3-4 sztuk są spoko. Wojownicy bardz odrodzy punktowo, ale uderzyć potrafią
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Dominig
Wałkarz

Post autor: Dominig »

1600 pt bez lordów, da radę ? Będzie blood and glory stąd sztandar na skullach i marudach/

Unnamed1600 Pts - Warriors of Chaos Army

1 Chaos Sorcerer @ 135.0 Pts
No Mark; General; Lore of Death; Magic Level 1; Chaos Armour
Dispel Scroll [25.0]

1 Exalted Hero of Tzeentch @ 261.0 Pts
Mark of Tzeentch; Halberd; Battle Standard; Barding
Scaled Skin [20.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Armour of Fortune [35.0]

1 Daemonic Mount @ [0.0] Pts

11 Chaos Marauders of Slaanesh @ 126.0 Pts
Mark of Slaanesh; Shield; Standard; Musician

1 Chieftain @ [10.0] Pts

1 Chaos Chariot of Slaanesh @ 115.0 Pts
Mark of Slaanesh

1 Chaos Chariot of Slaanesh @ 115.0 Pts
Mark of Slaanesh

5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 100.0 Pts
Mark of Slaanesh; Flail; Javelin; Musician

1 Gorebeast Chariot of Nurgle @ 140.0 Pts
Mark of Nurgle

1 Chimera @ 275.0 Pts
Flaming Breath; Regenerating Flesh

4 Skullcrushers @ 332.0 Pts
Frenzy; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield; Standard; Musician

Models in Army: 26

Total Army Cost: 1599.0
Ostatnio zmieniony 14 mar 2014, o 14:38 przez Dominig, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

obrób rozpiskę.

Maga na konia daj mu fire i charmed shielda. za piechote następnego fasta włożysz. Heros powinien mieć dwurak talisman of preservation i scaly skin. Poza tym jest spoko - ewentuanie rydwany nurgla

Awatar użytkownika
Dominig
Wałkarz

Post autor: Dominig »

Ograniczeniem turnieju jest max 4+ Wsv na herosie, więc chyba wrzucę mu nurgla, ew zostanie tzeentch z talisman of endurance i za te pozostałe punkty coś mu jeszcze dorzucę, albo dam sorcowi DS. Zamiast marud z buta wstawie raczej 2x warhoundy, jedne z vanguardem, bo po prostu nie mam drugiego oddziału konnych marud, a nia chce proxować. Co myślicie ?

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

to ward 4+ i reroll 1

Awatar użytkownika
B.Knight
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: B.Knight »

2400 Pts - Warriors of Chaos Roster

1 Daemon Prince of Tzeentch, 450 pts (Daemonic Attacks; General; Magic Level x4; Mark of Tzeentch (Daemon); Causes Terror; Immune to Psychology; Unbreakable)
1 Enchanted Shield
1 Chaos Familiar
1 Scaled Skin (Scaly Skin)
1 Third Eye of Tzeentch

1 Chaos Sorcerer, 145 pts (Level 2 Upgrade; Hand Weapon; Chaos Armour)
1 The Lore of Metal

1 Chaos Sorcerer of Tzeentch, 190 pts (Mark of Tzeentch; Level 2 Upgrade; Hand Weapon; Chaos Armour)
1 Dispel Scroll
1 Hideous Visage (Causes Fear)

8 Chaos Warhounds, 48 pts

12 Chaos Warriors of Tzeentch, 270 pts (Always Strikes Last; Mark of Tzeentch; Musician Mus; Standard Bearer Std; Hand Weapon; Great Weapon; Chaos Armour; Shield)
1 Banner of Eternal Flame

16 Chaos Warriors of Tzeentch, 339 pts (Mark of Tzeentch; Musician Mus; Standard Bearer Std; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Chaos Armour; Shield)
1 Standard of Discipline

5 Marauder Horsemen of Tzeentch, 100 pts (Mark of Tzeentch; Musician Mus; Hand Weapon; Javelin; Light Armour; Vanguard)
5 Warhorse

5 Chaos Knights of Tzeentch, 230 pts (Mark of Tzeentch; Musician Mus; Standard Bearer Std; Barding; Hand Weapon; Chaos Armour; Shield; Causes Fear)
5 Chaos Steed (Swiftstride)

2 Dragon Ogres, 214 pts (Always Strikes Last; Hand Weapon; Great Weapon; Light Armour; Causes Fear)
1 Dragon Ogre Shartak (Always Strikes Last; Hand Weapon; Great Weapon; Light Armour)

1 Hellcannon, 210 pts (Daemonic Attacks; Monster and Handlers; Causes Terror; DoomFire; Immune to Psychology; Large Target; Move or Fire; Slow to Fire; Unbreakable)
3 Chaos Dwarf Handlers (Hand Weapon)

1 Chaos Giant, 200 pts (Causes Terror; Immune to Psychology; Large Target; Stubborn)
Obrazek

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Nie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Eldritch pisze:Nie.
zaraz tam nie... Daj imiona Gigantowi i reszcie modeli, których istnienia nigdy nie potwierdzono i będzie git.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

ODPOWIEDZ