VC Bojka

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
king89
"Nie jestem powergamerem"

Re: VC Bojka

Post autor: king89 »

Banshee Campion Banshee
X X X

nie kreska tylko po 3 w szeregu. Jak nie przyjmie challenge od championa i np witchki bija w niego to tylko w niego czy w cały oddział idą dodatkowe rany?

Mówiłeś ze jak masz wilki w kresce i on nie przyjmie challenge to on bije tylko po championie. Z tego moje pytanie

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

jak w pierszwszym szeregu modele w który może bić jest tylko czempion i on atakuje wszystkim z jedną inicjatywą to wtedy może zabić tylko czempiona(bo ataki lecą w tej samej chwili). Gdyby był tam hero z większą inicjatywą to zabija czempiona i reszta bije w oddział.

Awatar użytkownika
king89

a jak niema on bohaterów tylko np white lionow golych to wtedy bija tylko po czmpionie czy moge rozdzielic ataki np 2 w championa a jak zginie to w oddział?

"jak idzie z rozpa?"

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
:mrgreen: :mrgreen: =D> :mrgreen: :mrgreen:

:) --> WL
:mrgreen: --> eteryk
=D> -->czempion

nie ma magicznych ataków,
nie ma herosa w środku,
wszystko bije(9ataków) z jedną inicjatywą w czempiona. Może zabić na czempionie 1W(gdy nie ma pojedynku). Zabija czempiona (1W) z 9ataków i tyle jego imprezy w tej turze. W następnej jak czempiona już nie ma, a jakiś inny kolo to wtedy 9ataków idzie w tego jednego i te W przechodzą normalnie na oddział(9zadanych ran=9modeli ze stołu)

king89 pisze: "jak idzie z rozpa?"
póki co kombinuje 16hexów, bo tyle mogę na chwilę obecną wyciągnąć spójnych ze sobą kawalierów. Pomaluje to pomyśle. Póki co na nowy draft przymierzam się do opcji 3x8 czyli 2x8hexy i 8grubasów. Obowiązkowo mój kochany klepak a reszta pewnie podobna do tego co wsadzałem. No bo te modele mam ;)

Awatar użytkownika
king89

ja spróbuje 2 razy 10 hex 8 grubasów Lord obronny 2 poziomowy boa 1 poziomowy z dispelem tylko teraz co dalej wystawiać????? Banshee nie to po co szkiele ja modele ghuli mam jeszcze 6 ed moze 40 i 3 20 zombie.... bo po co szkiele no bo maja full command group.... Jak byś miał ghule to byś je wystawiał bojek? To wtedy środek dosyć mocny z klepakiem i grubasy a na bokach hexy

Awatar użytkownika
king89

można tez 2 razy 9 grubych i 2 razy 5 hexow na bokach...

Pytanie o zasady

Jak używam mortisa i mam +2 to obowiązuje mnie zasada ze muszę rzucić minimum 3 na kosciach żeby czar wszedł jak nie failed?

Awatar użytkownika
Niltag
Chuck Norris

Post autor: Niltag »

king89 pisze:
Jak używam mortisa i mam +2 to obowiązuje mnie zasada ze muszę rzucić minimum 3 na kosciach żeby czar wszedł jak nie failed?
tak
"The best defense is a good offense." -Gen. George S. Patton

Awatar użytkownika
king89

aaaaaaaa to ryzyko dubla jest bardzo wysokie!

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

dubla czego? aury?

jak masz miscast to tylko 2x rzucasz i przeciwnik wybiera, więc trochę bardziej może boleć :D
ja ostatnio grałem na 2 mortisach i miałem na lordzie 2 miscasty w tym jeden do Warpa ale udało się przeżyć
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
king89

a jak ci idzie z tymi 2 mortisami z armiami typowo nastawione na ostrzal? Crypty przy mortisach maje regene na 4+..... Wystawiać chyba mortisy tylko dla regenki bez booka niema sensu....

misha
Wielki Nieczysty Spamer

dopiero skleiłem i prawie pomalowałem 2 mortisa, więc trochę czasu trzeba :) żeby dostać parę masek i zrezygnować z takiej zabawy

Asmodai
Chuck Norris

Post autor: Asmodai »

w tym jeden do Warpa ale udało się przeżyć
Bardzo pocieszające.

Zapodasz swój build? Z ciekawości bardziej, bo nie mam 2 mortisów.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

te miscasty to z 2 kostek rzucane, wiec dupnie, no standard :)
furia, asf, beguile,, 4 level, ha-sh, dragon helm, ogre blade, prezerwatywa, ironcurse icon
2x 1 lev necro dispel scroll / book of arkhan

40 szkieli, 30 szkieli, 25 zombi, 2x wilki, 30 GG GW+Barrows, 2 Swarm, 3 Fellbaty, Spirit host + 2x Mortis (2x książka)

banshee sie nie mieszcza na draft 3, mozna 1 necro zmienic na spirit leech, ale do Gwardi 3 inwokacje wolę próbować, z 2 kostek +3 do casta jest ok

Asmodai
Chuck Norris

te miscasty to z 2 kostek rzucane, wiec dupnie, no standard :)
Heh, przy takim wsparciu to lord może rzucać z jednej. To, co potrzeba raczej wpadnie, o ile nie wyjdzie 1-2. Wtedy i tak średnio to przeciwnik używa 2 dispell dice przeciwko 1, bo musi pobic co najmniej 11. Mając nawet lev 4, nie da rady rozproszyć z jednej nawet, jak wyrzuci 6, o ile nie ma dodatkowych bonusów do dispela. Niezłe, bo dispel dice skończą się znacznie szybciej.
Dałbym jednak ten SL na jednym necro - rozsądnie puszczając zaklęcia, można przeciwnika dosłownie zgwałcić taką magią.

Czemu tyle szkieli? Jeden bunkier nie wystarczy?

Awatar użytkownika
king89

tylko ze jak masz fail i wejdzie to już nie możesz czarować!

Asmodai
Chuck Norris

tylko ze jak masz fail i wejdzie to już nie możesz czarować!
Tylko lordem. Wtedy mali magowie biorą po kilka kości i jadą na IF. A jak mają coś ciekawego.....
Dlatego uważam, że jeden death mógłby zostawić. Aby było po co ryzykować.
Zawsze może rzucac z 2kości na małych - i tak ma spore dopalanie z mortisów. Opcji ma sporo i raczej kontroluje magię.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

ale wiesz, że +2 do casta jest tylko dla Lore of Vampires ? :)
więc death tutaj podpakowany nie będzie, a nadal min 2 kostki trzeba mieć, rzucanie z 1 to 33% szans, że spalimy rzucająć 1-2, imo nie opłacalne jeśli planujemy wyciągać kostki do dispela

Asmodai
Chuck Norris

Wiem - ale do wyciągania kości masz podpakowanie na LoV. Wystarczy.
rzucanie z 1 to 33% szans, że spalimy rzucająć 1-2, imo nie opłacalne jeśli planujemy wyciągać kostki do dispela
Pewnie kwestia gustu i przeciwnika. Mam w okolicy sporo HE i DE, a oni jakoś nie mogą się bez 4lev obyć - więc wpierw idzie BoA, potem z lorda wszystko to, co mogę rzucić na 1 kości, potem cykam z 2-3pd zależnie od czaru. Jak zostanie, to levele 1 walą jak jeszcze jest power. I czasem coś się nawet uda ubić. Tylko ja nie używam mortisów, które w zasadzie podwajają skuteczność LoV, więc 2 kości na zaklęcie wystarczą, by wyssać większość dispeli przeciwnika, lub zmusić do wpuszczenia buffa. Musiałbym kiedyś złożyć coś podobnego na proxach i popróbować.
Jeśli będzie choć jeden death, to może przeciwnik nawet wpuści coś wcześniej - IoN lub vanhela, wiedząc, że oszczędzasz na coś lepszego.

gram na 4LoV/1Lov/1death - kombinacja magów u mnie jest podobna - tylko bez tego mortisowego buffu.

P.S. czy tylko mi wydaje się, że combo 2*rare unit zaczyna się popularyzować?
Coraz to widzę sensowne rozpiski na 2Xterror, 2Xvarghulf, teraz 2Xmortis.

Awatar użytkownika
king89

Jak bojek rozpa z hexami i crytami ci się sprawdza?

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

w ogóle nie gram :)

ODPOWIEDZ