domek
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Bladeweaver
- Mudżahedin
Tak mają 360 arc of site... to jest w RB
Co do reszty to:
Nie strzelają naokoło gdyż musisz podać kierunek strzału, na pewno nie ma bonusu do siły bo w domkach nie ma rank, co do szerokości templeta to albo jest to jeśli może strzelać us 5 (czyli gdy jest jedna kondygnacja) to będzie to pięciu kolesi czyli temlate 12" na 5"...
Zaznaczam iż jest to moja interpretacja i może być błędna...
Co do reszty to:
Nie strzelają naokoło gdyż musisz podać kierunek strzału, na pewno nie ma bonusu do siły bo w domkach nie ma rank, co do szerokości templeta to albo jest to jeśli może strzelać us 5 (czyli gdy jest jedna kondygnacja) to będzie to pięciu kolesi czyli temlate 12" na 5"...
jesli juz to 12"x4"Bladeweaver pisze:Tak mają 360 arc of site... to jest w RB
Co do reszty to:

imo kwestia nie do rozwiazania bez faq'a lub uscislenia.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
nie strzelaja na okolo fakt. reszta jednak jest blednaNie strzelają naokoło gdyż musisz podać kierunek strzału, na pewno nie ma bonusu do siły bo w domkach nie ma rank, co do szerokości templeta to albo jest to jeśli może strzelać us 5 (czyli gdy jest jedna kondygnacja) to będzie to pięciu kolesi czyli temlate 12" na 5"...

strzelaja na szerokosc domku w 1 strone (w koncu sa w kazdym miejscu w domku) (na logike bo chb nie bylo tego w faqu... wiec jest to moja interpretacja)
co do sily to jednak za kazde pelne 5 osobowe pietro dostaja bonus ( errata)
- Bladeweaver
- Mudżahedin
OKShino pisze: strzelaja na szerokosc domku w 1 strone (w koncu sa w kazdym miejscu w domku) (na logike bo chb nie bylo tego w faqu... wiec jest to moja interpretacja)
O czymś takim tez myślałem... tylko co jeśli cel będzie na rogu... a nie na wprost ściany?
dokładnie tez tak to widzęJasiuuu pisze:grając dokładnie zgodnie z zasadami to strzelają 360 przynajmniej póki uściślenie nie wyjdzie
przeczytajcie opis blunderbussowego strzelania a potem opis domku
przegięcie

tjaa znam opis strzalow blunderow... i tez wielkosc templaki wzgledem ich LOSuJasiuuu pisze:grając dokładnie zgodnie z zasadami to strzelają 360 przynajmniej póki uściślenie nie wyjdzie
przeczytajcie opis blunderbussowego strzelania a potem opis domku
wyglada to mniej wiecej tak
\...|.....|.../
.\..|.....|../
..\.|.....|./
...\|.....|/
.....bbbb
powiedz mi ktore z toch dwoch par linii to sa line of sight a ktore fire zone i dlaczego sie nie pokrywaja. LOS nie ma tu niz do rzeczy
Z tym ,że w domku są w luźnej formacji 

To jak chcesz ustalić ich przód czyt. 1 rank ,żeby zmierzyć ?
Na zdrowy rozsądek powinno być jak mówisz ale wfb i rozsądek ....

Na zdrowy rozsądek powinno być jak mówisz ale wfb i rozsądek ....

a czy ja sie kloce ?? 

Strzelaja na szerokosc sciany. Po rogu nie strzela, trudno (na rogu budynkow zwykle okien i tak nie ma:P). Tak samo nie strzela po linii swego LoS tylko do przodu. Zreszta ten problem jest przeciez wyjasniony w erracie do wfb.
- Paraszczak
- Falubaz
Zamiast zakładać nowy temat o domku, to se odkopię ten, tutaj.
Czy oddział z zasadą Hate musi gonić oddział assaultujący, jeśli wróg przegra assault?[/list]
Czy oddział z zasadą Hate musi gonić oddział assaultujący, jeśli wróg przegra assault?[/list]
- Paraszczak
- Falubaz
Malal...nie kumasz?
To wiem. Ale co sie dzieje jak w domku siedza Black Guards a orki assaultuja i przegraja. Czy BG musza opuscic domek aby gonic Orki?
To wiem. Ale co sie dzieje jak w domku siedza Black Guards a orki assaultuja i przegraja. Czy BG musza opuscic domek aby gonic Orki?