ETC 2014
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2014
Czyli WE będą grać na starym podręczniku, czy wyjdzie do nich łatka?
Ty, bez jaj! Ja myślę, że jeśli book wyjdzie to jakaś łatka wyjdzie dla WE bo ja nie widzę grać pół roku na drafcie na stary book w sytuacji kiedy będzie nowy!Grichalk pisze:Czyli WE będą grać na starym podręczniku, czy wyjdzie do nich łatka?
W takiej sytuacji proszę o stary draft 2700 i mogę tak grać nawet na nowym booku....wchodzę w to w ciemno!
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Maszerujace TK to jedna z lepszych rzeczy jaką widziałem. Ciekawe co z tego wyjdzie - ofens?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Wtedy będziesz grał na nowym booku bez ograniczeń żadnychLuc pisze:Ty, bez jaj! Ja myślę, że jeśli book wyjdzie to jakaś łatka wyjdzie dla WE bo ja nie widzę grać pół roku na drafcie na stary book w sytuacji kiedy będzie nowy!Grichalk pisze:Czyli WE będą grać na starym podręczniku, czy wyjdzie do nich łatka?
W takiej sytuacji proszę o stary draft 2700 i mogę tak grać nawet na nowym booku....wchodzę w to w ciemno!
Z tego co widać już w skanach nowych we to racej tylko przytną ancienttreemany, ograniczą występowanie zasady fury of the forest i limit strzelania będzie potrzebny, bo z tego co widać mogą spokojnie zrobić ok. 120 pestek na ture z bs4 i bez kar za ruch. Szkoda, że jest po włosku skan...
pozdro
pozdro
- swieta_barbara
- habydysz
Poważnie masz już skany? Ale wypas! Wyślij!
Poszło PW z namiarami.
Poszło PW z namiarami.
ale do tego potrzebuja oltarzyka. na bank nie przejdzie to na etc.Crusader pisze:Z tego co widać już w skanach nowych we to racej tylko przytną ancienttreemany, ograniczą występowanie zasady fury of the forest i limit strzelania będzie potrzebny, bo z tego co widać mogą spokojnie zrobić ok. 120 pestek na ture z bs4 i bez kar za ruch. Szkoda, że jest po włosku skan...
pozdro
Ale mogłeś poczekać ten miesiąc do 1. kwietnia. Jak Furion.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Crusader pisze:Z tego co widać już w skanach nowych we to racej tylko przytną ancienttreemany, ograniczą występowanie zasady fury of the forest i limit strzelania będzie potrzebny, bo z tego co widać mogą spokojnie zrobić ok. 120 pestek na ture z bs4 i bez kar za ruch. Szkoda, że jest po włosku skan...
pozdro
To jest chyba fun art
Mam to też
Jak coś to też mam dostęp do tego (grupa zamknięta Athel Loren na FB wrzuciła jakiś czas temu parę skanów)
Oto dowód:
Jest tego znacznie więcej,wypis kart Lord,Hero,Core,Special,Rare,magia,itemy itd itd.
PS. Ktoś dobry z włoskiego ? Kalafior ?
Kod: Zaznacz cały
Note del Games Designer.
Athel Loren ha stilato le nuove regole NON UFFICIALI dell'Esercito degli Elfi Silvani per l'8 edizione di Warhammer Fantasy. L'obiettivo, con le nuove regole che usciranno a Maggio è quello di capire, quanto questa lista "provvisoria" può avvicinarsi a quella che uscirà nel 2014.
Le poche pagine presentate hanno avuto come prima intenzione, quella di far tornare
gli elfi Silvani una armata competitiva e giocabile, in primis facendo tornare gli Asrai una temibile armata di tiro, con armi magiche ragionate per far tornare nelle mani dei Grandi Eroi ed Eroi l'Arco lungo, da tempo obliato dai Generali Elfi Silvani. Abbiamo voluto semplificare l'armata eliminando la tipologia dei clan, con una pesante revisione della Sfera magica degli Asrai, i quali non avevano una Magia competitiva: l'obiettivo di questa è proprio dare un bonus in più al Tiro e rendere la vita più difficile all'esercito nemico. Si è voluto dare l'idea di una armata difficile da "prendere" che tira molto, ma che non ha delle vere Fanterie competitive, tranne la Stirpe Arborea. La speranza è quella di aver creato un esercito bilanciato, ma efficace e temibile, che possa giocarsela alla pari con tutti gli altri eserciti, nell'attesa del nuovo Codex di Maggio, invitiamo tutti i giocatori veterani e non, a provarla, almeno per una partita, per capire se si è svolto un buon lavoro.
Ps: tutte le critiche/consigli sono accettate
Ostatnio zmieniony 28 lut 2014, o 16:38 przez Luc, łącznie zmieniany 1 raz.
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
- swieta_barbara
- habydysz
JaceK pisze:Ciekawe ile osób uwierzyło
All work and no play makes Jack a dull boy
NON UFFICIALI - to chyba mówi o wszystkim
Ale zrobione ładnie i czytelnie nie powiem
Ale zrobione ładnie i czytelnie nie powiem