ETC 2014

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Re: ETC 2014

Post autor: Grichalk »

Czyli WE będą grać na starym podręczniku, czy wyjdzie do nich łatka?

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Jak podręcznik ukaże się do maja to ogarną jak nie to nie

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Ten marsz u TK jest z dupy. Wywraca armię do góry nogami i jestem przekonany, że szybko się z tego wycofają... Daliby tę 3 kostkę i po krzyku, po co więcej, teraz to się będą dziwne rzeczy działy.

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Grichalk pisze:Czyli WE będą grać na starym podręczniku, czy wyjdzie do nich łatka?
Ty, bez jaj! Ja myślę, że jeśli book wyjdzie to jakaś łatka wyjdzie dla WE bo ja nie widzę grać pół roku na drafcie na stary book w sytuacji kiedy będzie nowy! :mrgreen:

W takiej sytuacji proszę o stary draft 2700 i mogę tak grać nawet na nowym booku....wchodzę w to w ciemno! 8) 8)
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Maszerujace TK to jedna z lepszych rzeczy jaką widziałem. Ciekawe co z tego wyjdzie - ofens? :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Tak, a następną rzeczą będą cięcia przegiętych Necropolis Knightów i Necrosphinxów, żeby zbalansować armie oczywiście.

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Jak można uzyskać 3 działa w imperium oraz czołg ?? Z tego co pisze czołg liczy sie jako 2 jeśli są 3 działa ale jest ograniczenie Steam Tank (max 1)/Great Cannon, max 3. Chyba ze te ograniczenie tyczy się osobno dział i osobno czołgu.

Nie jednak nic a nic nie rozumie z tego wip do empire.
Obrazek

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Luc pisze:
Grichalk pisze:Czyli WE będą grać na starym podręczniku, czy wyjdzie do nich łatka?
Ty, bez jaj! Ja myślę, że jeśli book wyjdzie to jakaś łatka wyjdzie dla WE bo ja nie widzę grać pół roku na drafcie na stary book w sytuacji kiedy będzie nowy! :mrgreen:

W takiej sytuacji proszę o stary draft 2700 i mogę tak grać nawet na nowym booku....wchodzę w to w ciemno! 8) 8)
Wtedy będziesz grał na nowym booku bez ograniczeń żadnych

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Z tego co widać już w skanach nowych we to racej tylko przytną ancienttreemany, ograniczą występowanie zasady fury of the forest i limit strzelania będzie potrzebny, bo z tego co widać mogą spokojnie zrobić ok. 120 pestek na ture z bs4 i bez kar za ruch. Szkoda, że jest po włosku skan...
pozdro

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Poważnie masz już skany? Ale wypas! Wyślij!
Poszło PW z namiarami.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Crusader pisze:Z tego co widać już w skanach nowych we to racej tylko przytną ancienttreemany, ograniczą występowanie zasady fury of the forest i limit strzelania będzie potrzebny, bo z tego co widać mogą spokojnie zrobić ok. 120 pestek na ture z bs4 i bez kar za ruch. Szkoda, że jest po włosku skan...
pozdro
ale do tego potrzebuja oltarzyka. na bank nie przejdzie to na etc.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Crus - poszło PW.
Wyślij mi też proszę!

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Ale mogłeś poczekać ten miesiąc do 1. kwietnia. Jak Furion.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

O, ku.. łuki refleksyjne dla bohaterów są przegięte tylko że to 20pkt

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Dzięki Stachu!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

O, ku.. łuki refleksyjne dla bohaterów są przegięte tylko że to 20pkt
nom. ale popatrz jak fajnie sie kombuja ze strzalami.

nowe booki zawsze sa przeciez wczesniej na drugim forum ar. Stamtad je mozna sobie sciagnac.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Ciekawe ile osób uwierzyło :)
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Crusader pisze:Z tego co widać już w skanach nowych we to racej tylko przytną ancienttreemany, ograniczą występowanie zasady fury of the forest i limit strzelania będzie potrzebny, bo z tego co widać mogą spokojnie zrobić ok. 120 pestek na ture z bs4 i bez kar za ruch. Szkoda, że jest po włosku skan...
pozdro

To jest chyba fun art

Mam to też :)

Jak coś to też mam dostęp do tego (grupa zamknięta Athel Loren na FB wrzuciła jakiś czas temu parę skanów)

Oto dowód:
Obrazek

Jest tego znacznie więcej,wypis kart Lord,Hero,Core,Special,Rare,magia,itemy itd itd.

PS. Ktoś dobry z włoskiego ? Kalafior ? :D

Kod: Zaznacz cały

Note del Games Designer.
Athel Loren ha stilato le nuove regole NON UFFICIALI dell'Esercito degli Elfi Silvani per l'8 edizione di Warhammer Fantasy. L'obiettivo, con le nuove regole che usciranno a Maggio è quello di capire, quanto questa lista "provvisoria" può avvicinarsi a quella che uscirà nel 2014.
Le poche pagine presentate hanno avuto come prima intenzione, quella di far tornare 
gli elfi Silvani una armata competitiva e giocabile, in primis facendo tornare gli Asrai una temibile armata di tiro, con armi magiche ragionate per far tornare nelle mani dei Grandi Eroi ed Eroi l'Arco lungo, da tempo obliato dai Generali Elfi Silvani. Abbiamo voluto semplificare l'armata eliminando la tipologia dei clan, con una pesante revisione della Sfera magica degli Asrai, i quali non avevano una Magia competitiva: l'obiettivo di questa è proprio dare un bonus in più al Tiro e rendere la vita più difficile all'esercito nemico. Si è voluto dare l'idea di una armata difficile da "prendere" che tira molto, ma che non ha delle vere Fanterie competitive, tranne la Stirpe Arborea. La speranza è quella di aver creato un esercito bilanciato, ma efficace e temibile, che possa giocarsela alla pari con tutti gli altri eserciti, nell'attesa del nuovo Codex di Maggio, invitiamo tutti i giocatori veterani e non, a provarla, almeno per una partita, per capire se si è svolto un buon lavoro.
Ps: tutte le critiche/consigli sono accettate
Ostatnio zmieniony 28 lut 2014, o 16:38 przez Luc, łącznie zmieniany 1 raz.
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

JaceK pisze:Ciekawe ile osób uwierzyło :)
All work and no play makes Jack a dull boy
:mrgreen:

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

NON UFFICIALI - to chyba mówi o wszystkim ;)
Ale zrobione ładnie i czytelnie nie powiem =D> :mrgreen: :mrgreen:

ODPOWIEDZ