Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Szybkie pytania

Post autor: smiejagreg »

Chciałem tylko zaznaczyć, że kolory wielu farb Vallejo Model Color nie wygladają wcale tak jak na podanej wyżej palecie. Np czerwienie mają zupełnie inne odcienie. I to nie jest tylko kwestia ustawień monitora. Mam bowiem u siebie reklamówkę drukowaną z odcieniami VMC i nie do końca odpowiadaja te odcienie rzeczywistym... Co nie zmienia faktu, ze częśc farb z tej serii cenię sobie bardziej, niz produkty GW :wink: ...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Dokładnie jak powiedział Greg - zapomniałem dodać, że trzeba na własne oczy zobaczyć. Ja zazwyczaj idę z gotowymi numerami a potem i tak coś zmieniam.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

smiejagreg pisze:Chciałem tylko zaznaczyć, że kolory wielu farb Vallejo Model Color nie wygladają wcale tak jak na podanej wyżej palecie. Np czerwienie mają zupełnie inne odcienie. I to nie jest tylko kwestia ustawień monitora. Mam bowiem u siebie reklamówkę drukowaną z odcieniami VMC i nie do końca odpowiadaja te odcienie rzeczywistym... Co nie zmienia faktu, ze częśc farb z tej serii cenię sobie bardziej, niz produkty GW :wink: ...
ja przeżywam miłość do p3, polecam chociaż spróbować.

na przykład czerwony khador red base jest kosmiczny ^^

farby ekstra się blendują ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Grish
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Grish »

Ja sobie trzasnąłem całą (72 kolory) paletę P3 i muszę stwierdzić, że to chyba najlepiej wydane pieniądze, odkąd bawię się chłopkami. Płynny pigment daje radę i faktycznie blending jest łatwiejszy, niż w przypadku Vallejo, czy GW. Zdecydowanie polecam.
Warto zaznaczyć, że także metaliki P3 są świetne (obowiązkowo czarna etykietka, stara linia z białą ssała po całości). A kolor Blighted Gold to mistrzostwo wszechświata!
Maluję na zamówienie - szczegóły na PW

fatlazypainter.blogspot.com
Moja galeria
Mój CMoN

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Grish pisze:Ja sobie trzasnąłem całą (72 kolory) paletę P3 i muszę stwierdzić, że to chyba najlepiej wydane pieniądze, odkąd bawię się chłopkami. Płynny pigment daje radę i faktycznie blending jest łatwiejszy, niż w przypadku Vallejo, czy GW. Zdecydowanie polecam.
Warto zaznaczyć, że także metaliki P3 są świetne (obowiązkowo czarna etykietka, stara linia z białą ssała po całości). A kolor Blighted Gold to mistrzostwo wszechświata!

aye, miałem te farbkę w ręku i faktycznie jest wypasiona.

poza tym zestawy farb mają zajefajne, zwłaszcza dla początkującego - zbierasz czerwony WoCH ? zestaw Iron Kingdoms + Khador Niebieski ? znowu iron kingdoms , ale z cygnarem... elfy to pewnie orboros itp itd. A zaręczam że będzie każdy podstawowo potrzebny kolor
Obrazek

Morok

Post autor: Morok »

szukam Elfickich gołych panienek w skali warhammera

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

A ja się zastanawiałem czemu te metaliki z mojego ulubionego P3 są takie kiepskie. :roll:
Czy czarna etykieta jest tylko na nowych metalikach, czy na wszystkich nowych farbkach?
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Tiger Brown pisze:A ja się zastanawiałem czemu te metaliki z mojego ulubionego P3 są takie kiepskie. :roll:
Czy czarna etykieta jest tylko na nowych metalikach, czy na wszystkich nowych farbkach?
tylko na nowych metallikach
Obrazek

hc-maciek
Wałkarz

Post autor: hc-maciek »

kolejny problem : mam taką farbke valejo game color z której starła się nazwa a już mi się kończy i potrzebuję dokupić kolejną sztukę ale nie wiem jak się nazywa :/
To coś między ciemnobrązową farbą a ciemnobrązowym washem.... i nic więcej nie wiem :(

Awatar użytkownika
Grish
Mudżahedin
Kontakt:

A numer się starł również?

Moja galeria
Mój CMoN

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Brushlicker pisze:
Tiger Brown pisze:Czy czarna etykieta jest tylko na nowych metalikach, czy na wszystkich nowych farbkach?
tylko na nowych metallikach
A można dowiedzieć się gdzie kupujesz P3?
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

hc-maciek
Wałkarz

Post autor: hc-maciek »

Grish pisze:A numer się starł również?
no wszystko się starło łącznie z kodem kresowym ;/

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Skoro konsystencja pmiedzy farba a washem, to sprawdz kolory w palecie vallejo air.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Morok

Post autor: Morok »

poszukuje tych figurek ktoś wie gdzie można kupić ?

http://lastchancewar.blogspot.com/2011/ ... adows.html
Ostatnio zmieniony 2 mar 2014, o 00:22 przez Morok, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

@First Blood
popraw proszę linka. I jak rozumiem poszukujesz sklepu który ta figurkę sprzedaje? Bo jeśli to oferta kupna to pomylileś dzialy.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Gangrel
Mudżahedin

Post autor: Gangrel »

Czy płyty "HIPS" to to samo co płyty styrodurowe ?
Chodzi mi o takie ciemne płyty jakich używa gość w tym tutorialu http://www.youtube.com/watch?v=7goCU2zlt18 27 sekunda
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."

Sajzm
Pseudoklimaciarz

Post autor: Sajzm »

Witam, czy można prosić o kilka porad, odnośnie błędów związanych z malowaniem. Czy te figurki mozna podciągnąć pod tt, czy dużo muszę poprawić? Chodzi mi głównie o skórę i łuski. Wiem, że figurki są niedokończone ale są to raczej kosmetyczne zmiany, jak źrenice pazury itd.

http://i62.tinypic.com/vztpva.jpg
http://i61.tinypic.com/t8m98n.jpg

Awatar użytkownika
Grish
Mudżahedin
Kontakt:

"Wszystko można co nie można, tylko z wolna i z ostrożna" ;)

A tak na poważnie, to zdjęcie mocno prześwietlone, ale z tego co widać, to na skórze przyda się niebieski wash. Nałóż go delikatnymi dwoma warstwami, przy czym pierwsza MUSI wyschnąć, nim nałożysz drugą. Na łuskę nałóż wash fioletowy, poczekaj aż wyschnie, po czym pomaluj je na fioletowo. Gdy już wyschnie farba, to pomieszaj na palecie farbę fioletową z odrobiną szarej i maźnij końcówki łusek. Będzie git.

Moja galeria
Mój CMoN

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

fioletowe łuski washować na folotewo i potem mlować je fioletem #-o
po co ?

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Zrób tak jak napisał i wtedy zobaczysz po co. To jest w miare szybki i prosty sposób na rozjaśnienie. Choć te łuski wystarczy tylko rozjaśnić już i ja bym ich nie washował.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

ODPOWIEDZ