Mortale 1750

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Mortale 1750

Post autor: Motyl »

Ello!

Z bestii postanowiłem przerzucić sie na mortale i zastanawiałem się nad wizją własnej armii. Wpadłem na cos takiego:

1 Exalted Chaos Champion @ 201 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; General; Barding
Sword of Might [20]
Armour of Damnation [30]
1 Chaos Steed

1 Exalted Chaos Champion @ 183 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Chaos Armour; Shield; Barding
Gaze of the Gods [30]
1 Chaos Steed

3 Dragon Ogres @ 237 Pts
Great Weapon; Light Armour

6 Chaos Furies @ 90 Pts

4 Minotaurs of Khorne @ 229 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Great Weapon

4 Chaos Knights of Khorne @ 207 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician

4 Chaos Knights of Khorne @ 207 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician

4 Chosen Chaos Knights of Khorne @ 255 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Chosen Unit; Shield; Standard; Musician

5 Chaos Warhounds @ 30 Pts

6 Chaos Warhounds @ 36 Pts

5 Marauder Horsemen @ 75 Pts
Flail

Casting Pool: 2

Dispel Pool: 8

Models in Army: 44

Total Army Cost: 1750

Maiłem zamiar oprzeć się na kilku kmocnych klockach budując tą rozpiskę ale przypadkowo wyszedł mi taki terminator oparty tylko na wypasionych, dopakowanch klockach, lataczu i 2 śmieciach no i jeszcze jeden fast.

Co do DO to wystawiam ten oddział bo bardzo go lubię. Wiem że jest nieco drogi ale cóż :P

Jako że jest to dopiero wizja armii już nawet rozkminiłem co dalej trzeba będzie kupowac: więcej psów, smoka, ew. więcej minosów

Pozdro
Serwis społeczności Mordheim
www.najmita.net

check it out!

Awatar użytkownika
pacy
Mudżahedin

Post autor: pacy »

Generalowi dalbym gazy a drugiemu hero armour of damnation. Jak zrzucisz chosenowatosc z rycerzy i sztandary to moze by styknelo na 5 albo pieski 3, a i zamiast d ogrow lepiej drugie minosy khorna.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

zastanow sie, jesli chcesz miec herosow w oddzialach to minimum 2 oddzialy musza byc po 5 rycerzy, chooseni khornea bez sensu, gina tak samo jak zwykli a sa strasznie drodzy

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Gajowy pisze:zastanow sie, jesli chcesz miec herosow w oddzialach to minimum 2 oddzialy musza byc po 5 rycerzy, chooseni khornea bez sensu, gina tak samo jak zwykli a sa strasznie drodzy
No, nie tak samo, mała różnica między save'm 1+ a 2+ jest :)
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

uwierz mi gina tak samo, zwlaszcza od breaka, z reszta dla armaty czy klopy albo innych takich badziestw i tak nie ma save a oni warda nie maja (a powinni)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Gajowy pisze:uwierz mi gina tak samo, zwlaszcza od breaka, z reszta dla armaty czy klopy albo innych takich badziestw i tak nie ma save a oni warda nie maja (a powinni)
juz nie pitol :) save 1+ a 2+ robi duza roznice vs niektore armie, miec nadal save na 2+ od S4 bezcenne.. fakt ze za drogie :) bo ten atak przy khornikach juz mimo wszystko tak nie robi... a placenie tyle za sam save sie srednio kalkuluje

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

thurion pisze:
Gajowy pisze:uwierz mi gina tak samo, zwlaszcza od breaka, z reszta dla armaty czy klopy albo innych takich badziestw i tak nie ma save a oni warda nie maja (a powinni)
juz nie pitol :) save 1+ a 2+ robi duza roznice vs niektore armie, miec nadal save na 2+ od S4 bezcenne.. fakt ze za drogie :) bo ten atak przy khornikach juz mimo wszystko tak nie robi... a placenie tyle za sam save sie srednio kalkuluje
dokladnie tak, 12pkt za +1save to jakas porazka.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

za +1 save i +1 atak, jak dla mnie warto :)

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Właśnie szkoda, że Chaos nie ma sztandaru dającego warda 5+ na ostrzał, kilka armii taki posiada. Co prawda jest sztandar dla Tzeenchowców dający warda 5+ na wszystko (także w walce wręcz) ale po pierwsze to tylko bound spell, a po drugie mało kto gra rycerzami Tzeencha, bo są najbardziej podatni na psychologię spośród rycerzy wszystkich bogów Chaosu.
debelial pisze:za +1 save i +1 atak, jak dla mnie warto :)
Dla mnie tylko Khorniki mogą nie być Chosen, rycerze każdego innego boga muszą dostać to ulepszenie, 2 ataki to mus, bez tego nie mają w ogóle siły przebicia. No chyba że do zwyklaków wstawi się lorda i/lub BSB, wtedy mogą powalczyć.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

ostatnio wystawiam chosenow undivided z war bannerem i 5 kornikow do tego. taki uklad miecie :D

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Ta, fajny jest.

A jakieś sztandary dajesz komuś?

ODPOWIEDZ