Ello!
Z bestii postanowiłem przerzucić sie na mortale i zastanawiałem się nad wizją własnej armii. Wpadłem na cos takiego:
1 Exalted Chaos Champion @ 201 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; General; Barding
Sword of Might [20]
Armour of Damnation [30]
1 Chaos Steed
1 Exalted Chaos Champion @ 183 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Chaos Armour; Shield; Barding
Gaze of the Gods [30]
1 Chaos Steed
3 Dragon Ogres @ 237 Pts
Great Weapon; Light Armour
6 Chaos Furies @ 90 Pts
4 Minotaurs of Khorne @ 229 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Great Weapon
4 Chaos Knights of Khorne @ 207 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
4 Chaos Knights of Khorne @ 207 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
4 Chosen Chaos Knights of Khorne @ 255 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Chosen Unit; Shield; Standard; Musician
5 Chaos Warhounds @ 30 Pts
6 Chaos Warhounds @ 36 Pts
5 Marauder Horsemen @ 75 Pts
Flail
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 8
Models in Army: 44
Total Army Cost: 1750
Maiłem zamiar oprzeć się na kilku kmocnych klockach budując tą rozpiskę ale przypadkowo wyszedł mi taki terminator oparty tylko na wypasionych, dopakowanch klockach, lataczu i 2 śmieciach no i jeszcze jeden fast.
Co do DO to wystawiam ten oddział bo bardzo go lubię. Wiem że jest nieco drogi ale cóż
Jako że jest to dopiero wizja armii już nawet rozkminiłem co dalej trzeba będzie kupowac: więcej psów, smoka, ew. więcej minosów
Pozdro
Mortale 1750
zastanow sie, jesli chcesz miec herosow w oddzialach to minimum 2 oddzialy musza byc po 5 rycerzy, chooseni khornea bez sensu, gina tak samo jak zwykli a sa strasznie drodzy
- Temple Guard
- Falubaz
No, nie tak samo, mała różnica między save'm 1+ a 2+ jestGajowy pisze:zastanow sie, jesli chcesz miec herosow w oddzialach to minimum 2 oddzialy musza byc po 5 rycerzy, chooseni khornea bez sensu, gina tak samo jak zwykli a sa strasznie drodzy
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
uwierz mi gina tak samo, zwlaszcza od breaka, z reszta dla armaty czy klopy albo innych takich badziestw i tak nie ma save a oni warda nie maja (a powinni)
juz nie pitol save 1+ a 2+ robi duza roznice vs niektore armie, miec nadal save na 2+ od S4 bezcenne.. fakt ze za drogie bo ten atak przy khornikach juz mimo wszystko tak nie robi... a placenie tyle za sam save sie srednio kalkulujeGajowy pisze:uwierz mi gina tak samo, zwlaszcza od breaka, z reszta dla armaty czy klopy albo innych takich badziestw i tak nie ma save a oni warda nie maja (a powinni)
dokladnie tak, 12pkt za +1save to jakas porazka.thurion pisze:juz nie pitol save 1+ a 2+ robi duza roznice vs niektore armie, miec nadal save na 2+ od S4 bezcenne.. fakt ze za drogie bo ten atak przy khornikach juz mimo wszystko tak nie robi... a placenie tyle za sam save sie srednio kalkulujeGajowy pisze:uwierz mi gina tak samo, zwlaszcza od breaka, z reszta dla armaty czy klopy albo innych takich badziestw i tak nie ma save a oni warda nie maja (a powinni)
za +1 save i +1 atak, jak dla mnie warto
- Temple Guard
- Falubaz
Właśnie szkoda, że Chaos nie ma sztandaru dającego warda 5+ na ostrzał, kilka armii taki posiada. Co prawda jest sztandar dla Tzeenchowców dający warda 5+ na wszystko (także w walce wręcz) ale po pierwsze to tylko bound spell, a po drugie mało kto gra rycerzami Tzeencha, bo są najbardziej podatni na psychologię spośród rycerzy wszystkich bogów Chaosu.Gajowy pisze:uwierz mi gina tak samo, zwlaszcza od breaka, z reszta dla armaty czy klopy albo innych takich badziestw i tak nie ma save a oni warda nie maja (a powinni)
Dla mnie tylko Khorniki mogą nie być Chosen, rycerze każdego innego boga muszą dostać to ulepszenie, 2 ataki to mus, bez tego nie mają w ogóle siły przebicia. No chyba że do zwyklaków wstawi się lorda i/lub BSB, wtedy mogą powalczyć.debelial pisze:za +1 save i +1 atak, jak dla mnie warto
Gwardia umiera, ale się nie poddaje