Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: Fuxiorr »

No może ... też takie lubię :P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

_SiX_
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Post autor: _SiX_ »

Grim Burloksson świeżo ukończony. Jakoś zdjęć taka sobie (niestety brak dobrego aparatu boli).

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Walki z regimentem ciąg dalszy. Wszystkie ostrza gotowe a teraz pora na halabardy.
Obrazek
Obrazek
Lord
Obrazek
Obrazek
Runepriest z Reapera
Obrazek
Obrazek
Grim
Obrazek
Obrazek
Ściągnąłem pomysł od kogoś z forum (przeglądając natrafiłem) i mimo posiadania metalowych zrobiłem własnych doomseekers.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Już niedługo będą fotki górników i slayerów.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Jakby ktoś galerii nie przeglądał to wrzucam wip torpedo bombera do mojej armii:

Obrazek

----
dzikki - wszystko ładnie... ale te nadlewki na dłoniach slayerów to o masakro.... [-X [-o< [-o<
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Ej no - pisałem już u siebie w galerii - nadlewki są, bo to był test, jak wyjdą, więc postawiłem na szybkość ;]
Będę je poprawiał.

Dodatkowe foty regimentu ;] - lepiej nie będzie jeśli chodzi o zdjęcia
Obrazek
Obrazek
I jedna dodatkowa lorda
Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

dzikki pisze:Ej no - pisałem już u siebie w galerii - nadlewki są, bo to był test, jak wyjdą, więc postawiłem na szybkość ;]
Będę je poprawiał.
good! :)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

To i coś nowego ode mnie:

Obrazek

Obrazek

Muszę tylko o statywie na następny raz pamiętać jak będę miał zamiar zdjęcia robić.
Movements Trays dla Twojej armii ---> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=24758

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Milusio :wink:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Zacne figsy i malowanie. Nie podoba mi się tylko skóra na głowie łysego - wyszedł, jakby zasnął w solarium...

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Dzięki za komentarze. Co do łysielca to u mnie robi za czempiona Longbeardów - imo bardzo charakterny model. Chciałem, żeby się wyróżniał i miał ciemniejszą skórę, ale z tym solarium to masz trochę racji. ;)
Movements Trays dla Twojej armii ---> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=24758

Awatar użytkownika
Rollnik
Wałkarz

Post autor: Rollnik »

Znowu proszę brodatych kolegów o uwagi i krytykę :)

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 5#p1205325
Krasnoludy są małe i twarde, bardzo podobne do żółwia. Masz żółwia? Nie? To przygarnij krasnoluda!

Garland the Ironfart
Chuck Norris

Post autor: Garland the Ironfart »

Pierwszy bombowiec. Kadłub i pilot syna (l.9) wiatraki kończył tata (ja). Model wygląda naprawdę przyjemnie, choć potwierdzam, że malutki. :D

Obrazek

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

pogratulować współpracy ojciec-syn, kawał porządnego malowania, kadłub można delikatnie rozjaśnić, baza jak na wiek malarza super =D>
pojawia się pytanie co to za podstawka ?

Garland the Ironfart
Chuck Norris

Pięknie dziękujemy. Zaskoczył mnie synek jak rok temu kupiłem mu pierwszego krasnala. Niewątpliwie progenitura ma dryg do malowania (właśnie kończymy naszą armię na ok 2 tyś) satysfakcja straszna. :D
Jeśli można prosić o jakieś wskazówki na juniorskie konkursy to super.
Co do Podstawki. To jest nas tak naprawdę trzech, bo z kolei Dziadek syna, a mój ojciec przygotowuje nam z drewna. Poza tym jednego krasnala pomalowała moja żona, a matka syna. Taka rodzina. Mam jeszcze psa, ale one nie maluję.

dzię-ku-je-my

Filip z tatą.

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

no ładnie, całą rodzinę zaangażowałeś, nic dziwnego, że macie tyle punktów pomalowanych :mrgreen:

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

post pod postem ale jeśli w galerii się chwalimy to zalinkuje konkurs - w końcu 4 na 7 prac to były krasnludy :twisted:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 06&start=0
PS. krasnoludy wygrały :mrgreen:

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Nowy okaz. ;)

Obrazek

Garland the Ironfart
Chuck Norris

jest piekny, it's beautiful (jak mówi klasyk)

rozumiem, że dla osiągnięcia takie wyrazistości kolega unikał drybrush-owania?

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Nie przesadzajmy, aż taki cudny to znowu nie jest. ;)
A jeśli chodzi o techniki to kolor bazowy, na to wash i coraz bardziej rozjaśnione kolorki na wyczucie, czasem jeszcze jakiś inny wash w międzyczasie. Drybrusha nie używam od bardzo bardzo dawna, szczególnie że to technika, która zabija pędzle. Nawet podstawki co do zasady maluję na mokro, czasem jakieś ostatnie detale delikatnie na sucho (starym wysłużonym pędzlem, tylko do takich zadań).

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Kolory są świetne. Co prawda jak na mnie za jasne ;] ,ale połączenie żółtego z czerwonym jest na duży plus.

ODPOWIEDZ