Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Dzięki za komentarze. Cieszę się, że się wam podoba :)

Awatar użytkownika
Rollnik
Wałkarz

Post autor: Rollnik »

Świetne wozy, aż szkoda że to "tylko" barykady :)
Krasnoludy są małe i twarde, bardzo podobne do żółwia. Masz żółwia? Nie? To przygarnij krasnoluda!

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Rollnik pisze:Świetne wozy, aż szkoda że to "tylko" barykady :)
Niestety do gry są nieco za długie i nie mieszczą się na podstawkach rydwanowych. Ale jako makiety czy barykady sprawują się bardzo dobrze :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Zgodnie z przewidywaniami sprzed dwóch tygodni, na początku marca nie miałem czasu na malowanie. Na szczęście w tym tygodniu udało mi się wygospodarować cztery godziny i pomalować dwa modele Żebraków od Lead Adventure, które w czasie rozgrywek w Warheim FS pojawiać się będą jako Motłoch lub postacie występujące w scenariuszach specjalnych.

Wymyśliłem sobie, że siedzący na ziemi Żebrak będzie okaleczonym żołnierzem z Averlandu, stąd żółto-czarny mundur. Z kolei Ślepiec to tułający się bez celu mieszczanin, który okrywa się znalezionym na polu bitwy zniszczonym sztandarem bitewnym, prawdopodobnie należącym niegdyś do wojsk Middenheim lub Nordlandu.

Elementy drewniane miska, drewniana noga czy laska pomalowałem przy pomocy pigmentu Fresh Wood od MiG.

Podstawki to farby techniczne od Games Workshop i pigmenty od MiGa i Vallejo plus nasiona brzozy i trawa od Army Paintera. Bruk wyciąłem z tektury.

W przyszłym tygodniu, jeśli czas pozwoli, chcę złożyć i pomalować znaczniki kosztowności.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zapraszam także na bloga.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Moim faworytem jest żebrak.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Postanowiłem w końcu złożyć i pomalować znaczniki kosztowności, które w Warheim FS są odpowiednikiem znanych z Mordheim znaczników Spaczenia.

Do zrobienia znaczników kosztowności użyłem skrzyń i beczek, a także szkatułek oraz worków i koszy od Lead Adventure, które kupiłem razem z furmanką i wozem drabiniastym. Całość uzupełniłem beczkami i skrzyniami kupionymi na Allegro oraz różnymi częściami od Games Workshop.

W trakcie szukania bitsów do znaczników kosztowności znalazłem pięć kawaleryjskich podstawek z WH 40k, które postanowiłem wykorzystać i zrobić barykady, które również powstały z omówionych powyżej części.

Znaczniki kosztowności
Obrazek
Obrazek

Barykady
Obrazek
Obrazek

Wpis dostępny jest także na blogu.

Awatar użytkownika
s.lemur
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: s.lemur »

Znaczniki kosztowności aż się chce pomalować. Myślałeś może, żeby dodać gdzieniegdzie rozsypane złote monety? Przykładowo krążki z wałka green stuffu. Byłby fajny połyskujący akcent.
Chociaż i tak wygląda tofajnie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

No, no :D Widzę jedną pustą beczkę :) Wrzuć do niej albo monety albo trochę jakiegoś innego wartościowego stuffu ;)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki za odzew :)

Spodkładowałem znaczniki kosztowności i idąc za waszymi radami dodałem jeszcze kilka drobiazgów do barykad. Mam nadzieję, że teraz wyglądają nieco bardziej zaporowo?

Obrazek

Zdjęcie robione smartfonem z użyciem efektu panoramy przy kiepskim oświetleniu. Ponadto, nie mogłem sobie odmówić przyjemności obróbki zdjęcia i dodania paru efektów specjalnych, mam nadzieję że szanowne państwo-draństwo coś na fotografii zobaczy.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Powiem tak: jakby GW sprzedawało takie barykady, to z pewnością znalazłoby bardzo wielu nabywców =D> ...

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki :)

Wczoraj w nocy udało mi się pomalować znaczniki kosztowności, które w Warheim FS używane są w wielu scenariuszach.

Do zrobienia znaczników kosztowności użyłem okrągłych podstawek o średnicy 30 mm oraz kupionych na Allegro skrzyń i beczek, a także skrzyń i beczek oraz szkatułek, worków i koszy od Lead Adventure, które kupiłem razem z furmanką i wozem drabiniastym. Natomiast książka, świecznik i kielichy to produkty maxmini.eu. Całość uzupełniłem różnymi bitsami od Games Workshop.

Do malowania użyłem farb akrylowych oraz chemii modelarskiej od MiG i Vallejo, a także farb technicznych od GW. Rośliny to trawa i kwiaty od Army Painter, liście to nasiona brzozy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Wolff
Mudżahedin

Post autor: Wolff »

Wow :shock: niezłe :D

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Oklaski-oklaski. Inspirujące.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

znaczniki wyszły bardzo fajnie. tylko worki wyglądają na zdjęciach trochę jak jakieś głazy.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dziś nekromancja w czystej postaci i wcale nie mam na myśli prezentowanych poniżej zdjęć Szkieletów do kompanii Nieumarłych do Warheim FS.

Jako, że w tym tygodniu przepracowałem sporo nadgodzin, a w dodatku złapało mnie jakieś przeziębienie to zaniedbałem nieco malowanie barykad ale za to postanowiłem uzupełnić album ze zdjęciami Nieumarłych o fotografie brakujących modeli. I tak dziś mam dla szanownego państwa-draństwa zdjęcia Szkieletów.

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Post autor: Nokimam »

10/10! Super!
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki Noki :)

W minionym tygodniu opublikowałem ostatnie fotografie stronników służących w szeregach Nieumarłych kompanii w Warheim FS, pora więc na bohaterów.

Dziś przygotowałem dla was zdjęcia bohaterów służących w kompanii hrabiego Von Carstein.

Więcej na temat samych modeli możecie przeczytać TUTAJ. Z kolei TU znajduje się nieco informacji na temat malowania figurek.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Zajebista robota :D
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Malowanie modułowych barykad do Warheim FS zajęło mi znacznie więcej czasu niż przypuszczałem. A ilość detali i łączna powierzchnia modeli okazała się większa niż zakładałem. Ale w końcu udało się.

Mam nadzieję, że szanownemu państwu-draństwu też się podoba.

Obrazek

Obrazek
Po kliknięciu na powyższy obrazek, zdjęcie otworzy się w większym rozmiarze :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przy okazji pomalowałem też taki znacznik:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ