Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
-
- "Nie jestem powergamerem"
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
Witam. To mój 1 post, także proszę o litość.
Moje pytanie jest nieco niecodzienne. Chodzi o Longbeardsów - w najnowszej edycji oddziały Longbeards można tworzyć z oddziałów Hammerersów. Natomiast w pewnym sklepie znalazłem opis że można ich tworzyć z Dwarf Warriors. Czy oni czymś się różnią? Rozumiem że to taki sam oddział? I jeszcze pytanko - czy te stworzone z Warriorsów będą się znacząco różnić od tych stworzonych z Hammersów? Może ktoś ma jakiś link do zdjęcia bym mógł sobie porównać?
Pozdrawiam.
Moje pytanie jest nieco niecodzienne. Chodzi o Longbeardsów - w najnowszej edycji oddziały Longbeards można tworzyć z oddziałów Hammerersów. Natomiast w pewnym sklepie znalazłem opis że można ich tworzyć z Dwarf Warriors. Czy oni czymś się różnią? Rozumiem że to taki sam oddział? I jeszcze pytanko - czy te stworzone z Warriorsów będą się znacząco różnić od tych stworzonych z Hammersów? Może ktoś ma jakiś link do zdjęcia bym mógł sobie porównać?
Pozdrawiam.
Wraz z poprzednim podręcznikiem wypuszczono pudło Warriorsów z których teoretycznie można było zrobić też Longbeards, ale nikomu takie rozwiązanie się nie podobało, bo nie było żadnej różnicy między zwykłymi wojami, a elitarnymi dziadkami. Wraz z nową książką GW wypuściło nowe pudło z modelami z których można zrobić Longbeards albo Hammerers. Longbeards wyglądają świetnie, Hammerersi trochę gorzej, ale ujdą. Jeśli masz teraz kupować, to z pudła Warriorsów/Longbeardsów rób tylko Warriorsów, a elitarne modele rób z drugiego pudła - armia będzie wyglądała dużo lepiej i będzie łatwo poznać co jest co.
Zgadzam sie z powyzszymi opiniami. Pudlo warriorsow uzj do robienia warriorsow (ew konwersji do np rangersow). Samych longbeardow warto z tych nowych zrobic, to jedna z niewielu rzeczy ktore GW wyszla w tej edycji dla kraskow. Z cena poplyneli... ale przeszukaj internet, niektore sklepy sprzedaja troche taniej.
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
www.facebook.com/XIIIKohorta
jakbyś chciał kupować to tu jest interesująca opcja http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 4#p1204614
dzieki
no ale wlasnie. gdzie to jest napisane w rb? bo w scout nie ma nic o zakazie dolanczania bohaterow bez czy tez wystawianiu w ?
i drugie pytanie:
czy master of flight patrzac na ostatnie zdanie w cc dziala tez na zasadzie trafienia na 2+ jak przy rzucaniu?
no ale wlasnie. gdzie to jest napisane w rb? bo w scout nie ma nic o zakazie dolanczania bohaterow bez czy tez wystawianiu w ?
i drugie pytanie:
czy master of flight patrzac na ostatnie zdanie w cc dziala tez na zasadzie trafienia na 2+ jak przy rzucaniu?
Z Warriorsów robiłbym tylko Warriorsów. Myślę, że na Rangerów lepiej nadają się Rangerzy z AoW, chociaż najfajniejsze chyba były modele Dwarf Tales Miniatures. Szkoda, że już ich nie ma, bo bym sobie kupił zestawFilup pisze:Zgadzam sie z powyzszymi opiniami. Pudlo warriorsow uzj do robienia warriorsow (ew konwersji do np rangersow). Samych longbeardow warto z tych nowych zrobic, to jedna z niewielu rzeczy ktore GW wyszla w tej edycji dla kraskow. Z cena poplyneli... ale przeszukaj internet, niektore sklepy sprzedaja troche taniej.
Nie ma jako takiego zakazu, ale pamiętaj, że scoutów wystawiasz już po wystawieniu wszystkich jednostek - bohaterowie bez tej zasady są już wtedy na stolekauczuk pisze:dzieki
i drugie pytanie:
Poczytaj forum, a się dowiesz https://www.dropbox.com/s/82gbt5z20btzj ... 0chart.pdf link ze strony wcześniejszej
tak
jesli masz tarcze i zasade shieldwall to zawsze bedzie dzialac. nawet jesli tylko heros ma tarcze (ok [prawie zawsze. patrz odpowiedz na trzecie pytanie )
tak
jesli masz tarcze i zasade shieldwall to zawsze bedzie dzialac. nawet jesli tylko heros ma tarcze (ok [prawie zawsze. patrz odpowiedz na trzecie pytanie )
tak
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Witam. Mam kilka pytań, po dłuższej przerwie będę miał okazję zagrać jakie bitewki. Pytań kilka, chcę się po prostu upewnić kilku rzeczy, nie denerwować się.
1. Atak bombera polega łopatologicznie na tym, że ruszam go jak chcę, do 20", a w fazie pozostałych ruchów kładę templatkę nad dowolnym oddziałem nad którym przelatywałem?
2. Bsb może już brać i używać dwuraków? Legalnie?
3. Nie mamy żadnych już bazowych kości dispella, tylko +2 do rzutu, tak?
1. Atak bombera polega łopatologicznie na tym, że ruszam go jak chcę, do 20", a w fazie pozostałych ruchów kładę templatkę nad dowolnym oddziałem nad którym przelatywałem?
2. Bsb może już brać i używać dwuraków? Legalnie?
3. Nie mamy żadnych już bazowych kości dispella, tylko +2 do rzutu, tak?
1) tak, nie moga tylko w czasie szarzy czy ucieczki zrzucac ladunkow.
2) tak
3) kowadlo/kowadla dodaja jedna kosc (nie po jedna za kowadlo tylko jedna przy jednym badz wiekszej ilosci kowadel). tak to nie mamy kostek z bazy. runepriestowie channeluja i runiczne przedmioty daja.
2) tak
3) kowadlo/kowadla dodaja jedna kosc (nie po jedna za kowadlo tylko jedna przy jednym badz wiekszej ilosci kowadel). tak to nie mamy kostek z bazy. runepriestowie channeluja i runiczne przedmioty daja.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie