XD To były czasy gimbazy. Na całe szczęście już minęłyGniewko pisze:W sumie racja, cieszmy się, że mamy nowego nowego Bretońca. Chyba już zapomnieliśmy jak Matis wszystkim działał na nerwy

XD To były czasy gimbazy. Na całe szczęście już minęłyGniewko pisze:W sumie racja, cieszmy się, że mamy nowego nowego Bretońca. Chyba już zapomnieliśmy jak Matis wszystkim działał na nerwy
Następnym razem spróbuj "znaleźć"Clark pisze:Znaczy wiedziałem ze jest taka zasada ale dzisiaj typek nie chciał mi uwierzyć a ja nie moglem tego w codexie znalesc dlatego takie pytanie
Kod: Zaznacz cały
The unit gets a rank bonus for each complete rank of three models (...)
Kod: Zaznacz cały
Where most cavalry need five models for the rank to count towards rank bonus, steadfast and so on, Knights in Lance formation needs only three models. Essentially, wherever the rules say ‘a rank of five or more models’ treat it as reading ‘a rank of three models’
Wynika toClark pisze:A czemu mieli by nie móc?
Z tak postawionej sprawy wynika, że jak szarżujesz na bok kohorty i stykasz się bezpośrednio z kroxami to też nie możesz ich targetować (can only target Kroxigor in mixed unit if an enemy model is either in base contact with a kroxigor). Co jest już co najmniej dziwne. Idąc dalej to w ogóle nie możesz bić bokiem lancy, który stykałby się wyłącznie z kroxami i nie miał innego celu?misha pisze:no to skoro nie mozesz targetowac to nie bijesz w Kroxy
pierwsze slysze, modele korzystajace z formacji lancy mogą atakować modele z którymi styka sie model w pierwszym szeregu analogicznie jak suporting - po co to komplikowac ?misha pisze: jest to podobna sytuacja jak masz 1 szereg wypełniony herosami
ci co są w B2B mogą celować
chłopaki co w szarży korzystają z formacji lancy, czyli mimo, że 1 szereg styka się z herosami (nie oddziałem) mają wszystkie ataki rozliczane do oddzialu
logiki bym tu nie szukał