Rozpiski :)

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Re: Rozpiski :)

Post autor: Shino »

juz 3 stalkery dzialaja. 4t to strata pktow jak dla mnie.

diabla i 3 i 4 nie zabijesz. Musisz miec mase innych zabawek do tego. a juz 3 starczaja do wykurzenia kilku fajnych rzeczy zza gorki.
proszę mi nie marudzić, że jednostki są wolne bo na najnowsze Euro WSZYSTKIE jednostki 12'' od hierofanta mogą maszerować
nie wszystkie. wozki nie pomaszeruja.

i jest dzieki temu kilka nowych opcj + nekrosfinks zyskal na przydatnosci. Jednak nadal oddzualy nie sa dosc dobrze wycenione.

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

Rothand pisze: KACPI daj prosze linka do nowego euro bo nigdzie nie mogę znaleźć tej rewelacji. Jak faktycznie będzie można marszować to to zupełnie zmienia grę :D
Na nowe euro znalazłem tylko zmiany na zwiększenie limitu do 2700 i 550 na oddział.
KACPI nie jestem, ale mam pod ręką link wiec wrzucę... to dopiero wersja robocza bo muszą zrobić dwarfy, więc może coś się jeszcze zmienić.
https://docs.google.com/document/d/12RR ... ODzt20/pub

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

Shino pisze:juz 3 stalkery dzialaja. 4t to strata pktow jak dla mnie.

diabla i 3 i 4 nie zabijesz. Musisz miec mase innych zabawek do tego. a juz 3 starczaja do wykurzenia kilku fajnych rzeczy zza gorki.
proszę mi nie marudzić, że jednostki są wolne bo na najnowsze Euro WSZYSTKIE jednostki 12'' od hierofanta mogą maszerować
nie wszystkie. wozki nie pomaszeruja.

i jest dzieki temu kilka nowych opcj + nekrosfinks zyskal na przydatnosci. Jednak nadal oddzualy nie sa dosc dobrze wycenione.
Może miałem szczęście ale 4ma wbiłem 3 rany GUO ...poprawiłem z katapy... oblany save i bum... 1 tura dzięki stalkerom uwalone ponad 500 pkt :)

Faktycznie necrosphinxa trzeba będzie przemyśleć :D
bela16 pisze: KACPI nie jestem, ale mam pod ręką link wiec wrzucę... to dopiero wersja robocza bo muszą zrobić dwarfy, więc może coś się jeszcze zmienić.
Dzięki wielkie :)

EDIT:

Przestudiowałem i muszę powiedzieć że do kitu to Euro. Takim tokiem myślenia to mogliby zrobić jedną słuszną rozpiskę do każdej armii i koniec.
Tk mi się podoba . Dużo nowych opcji gry, ale inne armie tak poprzycinali że się nie da zrobić "innej" rozpiski ... i potem na euro wszyscy grają tak samo.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2014, o 20:23 przez Rothand, łącznie zmieniany 1 raz.

Skarabek99
Wałkarz

Post autor: Skarabek99 »

bela16 pisze: KACPI nie jestem, ale mam pod ręką link wiec wrzucę... to dopiero wersja robocza bo muszą zrobić dwarfy, więc może coś się jeszcze zmienić.

O boże marsz u TK ale checa :D , będzie można grać agresywnie :D :D :D
Armie:
TK - 3500 pkt

Awatar użytkownika
Euru
Wałkarz

Post autor: Euru »

Hej, zamierzam trochę pograć TK i ma takie pytanko.

Ma dwa pduełka węży, Czy opłaca się wystawiać knightów mniej niż 6 - bo zastanawiam się jak ich skleić, (Czy 3 i 3 czy wszystkie 6 na NK)?

Z góry dzięki za opinie.
Obrazek

Mój blog (praktycznie same zdjęcia figurek) - http://euru-warsztat.blogspot.ie/

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

imo 5-6 :D
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

zrób stalkerów i knightów bo obie jednstki są dobre jak chwię pograsz to obię ewentualnie kolejn pudło dokupisz

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

euro bez tego śmiechowego marszu :wink:

Liche High Priest - Dispel Scroll , Magic Level 4.
Tomb King - GW ,Talisman of Preservation ,Glitering Scales ,The Other Trickster's Shard .

40 Skeleton Archers
40 Skeleton Archers

14 Skeleton Warriors
3 Skeleton Chariots

Tomb Scorpion
Tomb Scorpion
Tomb Scorpion

40 Tomb Guard - fcg.
5 Necropolis Knights

Casket of Souls
Casket of Souls

Screaming Skull Catapult
Screaming Skull Catapult
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

Podoba mi się :)

Tylko 2 kaszkiety jak dla mnie to strata bo spotkasz armie z dobrym LD i będą bezużyteczne....
Zamiast 1 kaszkietu wziąłbym hierotytana. Nie jestem tez przekonany do scorpionów jako wyprowadzaczki
są tańsze opcje.

Grałem wczoraj z krasanlami na 1 kaszkiecie i przez całą grę zabił 3ch longbeardsów :P

Daj znać jak Ci się to wszystko sprawdza.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

razor na gwardii
2 kaszkiety bez sensu z 4lev magiem
za dużo łuków w jednym klocku

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Przy 2 kaszkietach trzeba pamiętać, że jak walniesz w coś z jednego, to drugim nie możesz poprawić.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

@Rothand
Wyprowadzaczki ... lol nie wiem czy chodzi Ci o odginaczki czy kopaczki :D Ja ich praktycznie nigdy nie zakopuje (imo jedyna sluszna kopaczka to stalkery) .
razor na gwardii
Zgodzilbym się gdyby gwardia miała sztachety :wink:
2 kaszkiety bez sensu z 4lev magiem

za dużo łuków w jednym klocku
A tutaj nie wiem czemu :D
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

A w jakim celu ci 2 duże klocki łuków skoro masz tylko 1 maga? Wystarczy 1 jako bunkier, a reszta w małych oddziałach aby nie marnować strzał (czyt.masz 3 śmieciowe odginaczki w zasięgu i wywalasz 40 strzał w 1 lub rozdzielasz klocek na 4x10 i w każda strzelasz z 1 oddziału, a jak w którymś coś przeżyje to dobijasz ostatnią. Jeżeli będzie szło coś większego to i tak możesz się skupić wszystkim strzałami na 1 celu.).

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

jak grasz na 2 kaszkietach to weź 2lev żeby nie marnować punktów bo nie wciszniesz 4czarów z nehekary i dwóch kaszietowych czarów chyba, że wygenerujesz 20 kostek :wink:
czy mam rozumieć że gwardia jest bez halabard ? rozwiń proszę tą taktykę :|
czemu nie mozna dwa razy rzucić kaszkietu w to samo ?

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Bo oni nie sa jako bunkier :D To ma strzelac ponad 160 pestek na ture ;) Na tyczkach nie lubie/nie umiem grac ...Do tego jak będę puszczal tylko mniejsza werscje strzelania to i tak mamy ponad 120 strzalek :wink: Opcjonalnie można tez przerzucić kinga do lukow ....40W z ws6 ciężko wbic na raz ;)

edit:
@Kacpi 1998
Raz na faze magii można objac efektem kasketa dany oddzial :wink:

Z gwardia caly czas kminie na tym kijowym kb ;) licze ,ze w 9 edycji zyska na znaczeniu ...zresztą w zalozeniu mieli walczyc z jakas piechota czy kawa z 1+ vs ...
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

wystawiaj z halabardam :wink:
jeśli 2x 40 arczerów z czaram wypalasz 160 strzałów to albo są ustawieni w dwóch rzędach po 20 w szaregu albo jesteś turbo wałkiem :mrgreen:

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Akurat khemrijskie łuki można ustawiać w rzędach nawet po 30 w szeregu, bo i tak ich nie bolą hard covery od oddziałów, a maszerować tak, czy siak nie będą. :P

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

@bela16
Tak na chłodno masz racje tzn. ten jeden klocek moznaby rozbic na mniejsze ,ale boje się ,ze to się nie pomieści na stole;)

@Kacpi 1998
Dokladnie jak pisze Nawiedzony ... nawet mierzyłem i 20 chlopa nie jest duuuzo szersze od 6 wezy ;)
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

szczurek pisze:@bela16
Tak na chłodno masz racje tzn. ten jeden klocek moznaby rozbic na mniejsze ,ale boje się ,ze to się nie pomieści na stole;)
Myślę łatwiej będzie znaleźć 4 małe wolne miejsca na 10 niż jedną wielką na całą hordę, skoro będziesz miał jeszcze 2 inne + duży odział węży i 4 machiny i inne rzeczy.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Poza tym 40 szkieletów to dobry bloker, w jedną turę nic poza inną hordą się nie przerżnie, overrunów nie będzie. Ofensywa zatrzymana, można robić kontry. To też zaleta.

ODPOWIEDZ