warsztat mnicha:D
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: warsztat mnicha:D
Bardzo fajnie Ci wyszedł
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Troll jest ok - tylko skóra z przodu jak na mój gust zbyt mocno kontrastuje z reszta ciała. Może odrobinę ją stonować do reszty? Będzie wtedy spójnie. Ryj mu też chyba wyszedł dobrze - tylko szkoda, że go na zdjęciu słabo widać.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
- Duke of Mousillon
- "Nie jestem powergamerem"
Kuros, nastepnym razem proponuje wrzucic fote 100x100pix z figsa wielkosci tak ok. 20pix
Kuros pisze:ale spokojnie można to ominąć i figurka którą się sprzedaje np za 100zł sprzedawana jest za 100zł a nie za 100-17
wystarczy wysyłać paczki bez potwierdzenia i już koszt takiej przesyłki którą opisałeś że warta jest 30zł realnie warta jest 14:D
Właśnie dzięki takim ludziom mamy opinie jako Polacy kombinatorów i oszustów w sieci. Ja już abstrahuje od tego że to co robisz jest po prostu głupie - oduczy Cię tego pierwsza otwarta sprawa na ebay.com lub payapal. Bez potwierdzenia nadania ODDAJESZ CAŁĄ KASĘ OD RAZU bez żadnych dyskusji a jak nie chcesz to zabiorą Ci ją siłą z karty kredytowej którą musiałeś podać jak zakładałeś konto PayPal.
Zgodzę się z PiotremB. W ten sposób ostatnio otrzymałem zwrot kasy. Gość teoretycznie wysłał mi 4 blistery. Paczka nie przychodzi, trochę szkoda tych kilkudziesięciu funtów - otwarcie sporu, przekształcenie w roszczenie, okres na odpowiedź i pyk - zwrot na moje konto. PayPal się nie szczypie. Nie ma potwierdzenia nadania, paczka zaginęła - to problem wysyłającego a nie tego, co oczekuje. Szkoda mi sprzedającego, ale cóż - mnie samego mi bardziej szkoda.
no i takich właśnie ludzi nie lubie najbardziej , widzicie tylko wierzchołek góry lodowej...chlopaki troche słabo z myśleniem bo:
w roku 2013 sprzedałem ok 4000 figurek różnych czy to potwory,piechota ,hero czy konnica
i średnio sprzedawałem po 10-20 piechoty czy 1 smoku, czy 5 monsterków
wartościowe było to dajmy 150zł wiec idzie bez potwierdzenia , jak za 250+ to z potwierdzeniem bo stosunkowo było to zbyt duże ryzyko że paczka może nie dojść a ja będę stratny , niekiedy sprzedawałem całe armie po 6000 ,7000zł wiec to wysyłałem za potwierdzeniem rzecz jasna
ale drobne rzeczy nie, wiec jak wysłałem 200 małych paczek to zarobiłem ok 3000zł za darmo,
2 tylko nie doszły wiec straciłem 300zł wiec nadal jestem na + 2700 a wy nadal widzcie powierzchownie i się wypowiadajcie: że zobaczysz stracisz jak Ci coś nie wyjdzie, to jest poprostu głupie , to lepiej zgarnąć tą kase i jechać sobie na 2tyg do Hiszpanii czy oddać poczcie i siedzieć w domu
przedsiębiorczy człowiek musi być jak rekin wszędzie widzieć żer !. a jak nie jest taki,to musi pracować u kogoś mądrzejszego , przykro mi ale taka jest prawda
w roku 2013 sprzedałem ok 4000 figurek różnych czy to potwory,piechota ,hero czy konnica
i średnio sprzedawałem po 10-20 piechoty czy 1 smoku, czy 5 monsterków
wartościowe było to dajmy 150zł wiec idzie bez potwierdzenia , jak za 250+ to z potwierdzeniem bo stosunkowo było to zbyt duże ryzyko że paczka może nie dojść a ja będę stratny , niekiedy sprzedawałem całe armie po 6000 ,7000zł wiec to wysyłałem za potwierdzeniem rzecz jasna
ale drobne rzeczy nie, wiec jak wysłałem 200 małych paczek to zarobiłem ok 3000zł za darmo,
2 tylko nie doszły wiec straciłem 300zł wiec nadal jestem na + 2700 a wy nadal widzcie powierzchownie i się wypowiadajcie: że zobaczysz stracisz jak Ci coś nie wyjdzie, to jest poprostu głupie , to lepiej zgarnąć tą kase i jechać sobie na 2tyg do Hiszpanii czy oddać poczcie i siedzieć w domu
przedsiębiorczy człowiek musi być jak rekin wszędzie widzieć żer !. a jak nie jest taki,to musi pracować u kogoś mądrzejszego , przykro mi ale taka jest prawda
Ale problem nie jest w tym, czy Ty wychodzisz na plus, czy nie, ale w tym, że oszukujesz klienta pisząc, że wysyłasz z potwierdzeniem nadania. I jeszcze niepokojące jest to, że się nie bronisz, ani tego nie kryjesz, tylko jeszcze cieszysz, że "zarobiłeś".
Ja rozumiem, że przedsiębiorczość, ale szanuj też klienta. Bo to, co w tej chwili robisz, to po prostu wyłudzenie na przesyłce.
Ja rozumiem, że przedsiębiorczość, ale szanuj też klienta. Bo to, co w tej chwili robisz, to po prostu wyłudzenie na przesyłce.
Kuros spokojnie, rób sobie tak dalej. Nie namawiaj jednak ludzi do tego, by jednorazową sprzedaż wrzucali w coś, co może odbić się na nich czkawką. Równie dobrze, ktoś może odebrać paczkę i rozpocząć spór. Paczka nie zarejestrowana, dowodów brak i w ten sposób ktoś straci swoje figsy i guzik na nich zarobi.
I mam prośbę, jeśli chcesz by ludzie cię serio traktowali, to nie rzucaj sumami, prawdziwymi czy też nie, na prawo i lewo. Dorośli ludzie z pobłażaniem nawykli traktować osoby, które w ten sposób argumentują swoje rozmowy, szczególnie zaś Ci, na których takie liczby nie robią żadnego wrażenia. Owszem, dla nastolatka, suma 6000zł za sprzedaż armii może wydawać się czymś niesamowitym a suma oszałamiająca, ale z wiekiem perspektywa ulega nieco przekształceniu.
Serio, nie mam zamiaru Cię urazić, albo coś w tym guście. Po prostu przemyśl i nie odpowiadaj mi. Jak widzisz wziąłem dystans do Twoich wypowiedzi i staram się zwracać uwagę na prace, o których chce coś napisać a nie o resztę.
I mam prośbę, jeśli chcesz by ludzie cię serio traktowali, to nie rzucaj sumami, prawdziwymi czy też nie, na prawo i lewo. Dorośli ludzie z pobłażaniem nawykli traktować osoby, które w ten sposób argumentują swoje rozmowy, szczególnie zaś Ci, na których takie liczby nie robią żadnego wrażenia. Owszem, dla nastolatka, suma 6000zł za sprzedaż armii może wydawać się czymś niesamowitym a suma oszałamiająca, ale z wiekiem perspektywa ulega nieco przekształceniu.
Serio, nie mam zamiaru Cię urazić, albo coś w tym guście. Po prostu przemyśl i nie odpowiadaj mi. Jak widzisz wziąłem dystans do Twoich wypowiedzi i staram się zwracać uwagę na prace, o których chce coś napisać a nie o resztę.
ale najpierw zadaj sobie dosyć łatwe pytanie , czym się różni przesyłka z potwierdzeniem od bez.
mam znajomego na poczcie i gadałem o tym żeby najpierw się zabezpieczyć jak robić to odpowiedział mi że jest takie same prawdopodobieństwo dojscia przesyłki z potwierdzeniem jak i bez ,jakieś 98% tak mi powiedział wiec to bez róźnicy czy wyślesz z czy bez , i tak jej nie znajdziesz jak ma nie dojść , tylko wtedy będziesz musiał się kłucić z pocztą ,bo paypal zabierze Ci kase nawet jak zaginie a masz kod, taka jest rzeczywistość jedynym minusem jest to że jak dojdzie to ktoś cwany może napisać że nie doszła paczka i wytoczyć proces , wiec dlatego mam tą granice max 150zł na przesyłce
ja dałem tylko taki przykład gdzie daje potwierdzenie a gdzie nie , bo zbieracie wszystko do kupy i że bez potwierdzenia to czy sprzedaje za 100 czy za 10000 to to samo, nie .
a teraz żeby przerwać te bezsensowną paplanine , daje fotke wipa treemana , ma ktoś przepis jak fajnie nadać mu efekt zimy i śniegu?
mam znajomego na poczcie i gadałem o tym żeby najpierw się zabezpieczyć jak robić to odpowiedział mi że jest takie same prawdopodobieństwo dojscia przesyłki z potwierdzeniem jak i bez ,jakieś 98% tak mi powiedział wiec to bez róźnicy czy wyślesz z czy bez , i tak jej nie znajdziesz jak ma nie dojść , tylko wtedy będziesz musiał się kłucić z pocztą ,bo paypal zabierze Ci kase nawet jak zaginie a masz kod, taka jest rzeczywistość jedynym minusem jest to że jak dojdzie to ktoś cwany może napisać że nie doszła paczka i wytoczyć proces , wiec dlatego mam tą granice max 150zł na przesyłce
ja dałem tylko taki przykład gdzie daje potwierdzenie a gdzie nie , bo zbieracie wszystko do kupy i że bez potwierdzenia to czy sprzedaje za 100 czy za 10000 to to samo, nie .
a teraz żeby przerwać te bezsensowną paplanine , daje fotke wipa treemana , ma ktoś przepis jak fajnie nadać mu efekt zimy i śniegu?
Eh... nie rozumiemy się.
Ja widzę problem w tym, że piszesz, że przesyłka jest z potwierdzeniem nadania i klient za to płaci, a tego nie dostaje. Tu jest oszustwo i nie ma różnicy, że prawdopodobieństwo dojścia jest takie samo (to przecież oczywiste) i kiedy paypal mrozi pieniądze.
Ja widzę problem w tym, że piszesz, że przesyłka jest z potwierdzeniem nadania i klient za to płaci, a tego nie dostaje. Tu jest oszustwo i nie ma różnicy, że prawdopodobieństwo dojścia jest takie samo (to przecież oczywiste) i kiedy paypal mrozi pieniądze.
Ten tutek o śniegu jest imho b.dobry - niby na podstawkę, ale mimo wszystko można położyć na coś innego :
http://www.secretweaponminiatures.com/i ... =page&id=6
http://www.secretweaponminiatures.com/i ... =page&id=6
a taki śnieg z gw da rade , czy gorzej będzie wyglądać
maluje całą armie we
czyli gg,driady tancerze,treekiny drzewa. niby ma być śnieżna koncepcja , ale jak myślicie na drzewach,kinach i driadach dawać śnieg na ciele? czy tylko na podstawkach i czym kleić wikolem czy kropelką?
maluje całą armie we
czyli gg,driady tancerze,treekiny drzewa. niby ma być śnieżna koncepcja , ale jak myślicie na drzewach,kinach i driadach dawać śnieg na ciele? czy tylko na podstawkach i czym kleić wikolem czy kropelką?
daj nicka z ebaya to kupie wszystkie twoje prace poniżej 150 zł
a tak serio to drzewiec zupełnie nie w twoim stylu, czyli bardzo na plus
a tak serio to drzewiec zupełnie nie w twoim stylu, czyli bardzo na plus
maluję na zamówienie http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=41942