Rozpiski Elfów 8 ed. (od maja 2013)
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Rozpiski Elfów 8 ed. (od maja 2013)
a ja wymyśliłem sobie takie cudo:
Arcy z lifem, mr3 i scrolem na kuniu
Prince z S7 1+rerolowanym savem i dragonhelmem na kuniu
BSB z savem 1+ i wardem 4+ z lancą na kuniu
Nobel ze star lancą, charmed shieldem, koroną i +1 atak w szarzy, lion cloakiem na orełku
3x fasty w tym 2 dostają bowy zamiast spearów
14 Silverów
23 feniksów z ogniem
i dwa duże lodowe feniksy
Arcy z lifem, mr3 i scrolem na kuniu
Prince z S7 1+rerolowanym savem i dragonhelmem na kuniu
BSB z savem 1+ i wardem 4+ z lancą na kuniu
Nobel ze star lancą, charmed shieldem, koroną i +1 atak w szarzy, lion cloakiem na orełku
3x fasty w tym 2 dostają bowy zamiast spearów
14 Silverów
23 feniksów z ogniem
i dwa duże lodowe feniksy
Stara rozpa furiona; pp
Właśnie u mnie też się zastanawiałem nad lifem, ale ostatecznie padło na heaven. Choć może rzeczywiście ten life siądzie;)
Pierwsza rozpa Furiona którą wygrywał turnieje to Lord klepacz, Arcy Life + BSB w wagonie Silverów + White Lioni BOTWD i 2 Feniksy, później stopniowo zamieniane na Bolt Throwery.
Po wyjściu nowych euro łatek do HE, PG to najlepszy wybór.
Szczególnie że meta dosyć mocno działa na ich korzyść. Rydwany, monstery nie mają tony ataków, a oddział PG sobie spokojnie ustoi wszystkie te ustrojstwa.
Wersja Kosy wygląda spoko, tylko może jednak Razor na PG i powiększyć oddział o Nobla + jakiś bolec ? Chyba że kulołapacz chroni Feniksy ?
Po wyjściu nowych euro łatek do HE, PG to najlepszy wybór.
Szczególnie że meta dosyć mocno działa na ich korzyść. Rydwany, monstery nie mają tony ataków, a oddział PG sobie spokojnie ustoi wszystkie te ustrojstwa.
Wersja Kosy wygląda spoko, tylko może jednak Razor na PG i powiększyć oddział o Nobla + jakiś bolec ? Chyba że kulołapacz chroni Feniksy ?
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
Olać bolce w takich rozpach, jak nie ma punktów.
Ajt, zmień warbanner na flaming. Daj 4 lvl.
Meta się zmienia, tamta rozpa wymaga olbrzymiego skilla.
Ajt, zmień warbanner na flaming. Daj 4 lvl.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Kosa, korona na opancerzonych modelach jest bezsensu, zmarnuje sie zanim bedziesz mogl jej uzyc...
druga sprawa to ta 14 SH to malo, wywal 1 fasta i dopakuj Silverki do 17-18, ostatnio testuje taki kloc kawy i jestem pozytywnie zaskoczony, potrafia cos wniesc w rozgrywke... pozatym jak przeciwnik widzi taki wielki kloc kawy to cala jego uwaga sie tam skupia, na korzysc lewkow czy PG
druga sprawa to ta 14 SH to malo, wywal 1 fasta i dopakuj Silverki do 17-18, ostatnio testuje taki kloc kawy i jestem pozytywnie zaskoczony, potrafia cos wniesc w rozgrywke... pozatym jak przeciwnik widzi taki wielki kloc kawy to cala jego uwaga sie tam skupia, na korzysc lewkow czy PG
Korona jest na kowboju na orle, wiec mu sie przyda raczejSemi pisze:Kosa, korona na opancerzonych modelach jest bezsensu, zmarnuje sie zanim bedziesz mogl jej uzyc...
Co ciekawe, statystyczna ilość zabitych modeli SH/WL/PG powinna być dość podobna, przynajmniej w przypadku strzelania z balist.Semi pisze:Kosa, korona na opancerzonych modelach jest bezsensu, zmarnuje sie zanim bedziesz mogl jej uzyc...
A skupia się tam, bo bardziej zagrażają niż lewki/PG
ale chodzi tutaj o złapanie drugiej kulki z działa przecież.Semi pisze:ale przeciez ona sie zmarnuje przy pierwszym zdanym savie
Savów zdawać od byle strzelania nie będzie musiał jak będzie jechał w SH.
I też się zastanawiam nad zmianą jednego fasta na więcej SH. Ale przeraża mnie wtedy tak mało wystawień i 2 odginaczki. NIe ma orłów
Jak kowboj się nie będzie spisywał to wtedy dwa orełki wchodzą, więcej PG (możliwe, że wtedy dostaną Razora), bo jak teraz dam razora to tych PG będzie 20... za mało, a i tak nimi zamierzam chodzić tylko w szeregach i do łamania steadfastów z feniksami.
Jakim ruchem wtedy ten oddzial sie porusza? Btw, troche szeroki front ci sie robi wtedy, jak to rozwiazujesz?
cale 2" gnasz do przodu jak wsadzisz orzelka do oddzialu a jego pozycja zalezy od podstawki na euro ma 40stke wiec musi sie przykleic z boku, normalnie ma 50tke wiec mozna go wsadzic do srodka oddzialu...
szeroki front to sie robi jak taka 20 kawy z herosami wystawisz w 2 szeregi, bo przeciwnik ma cannony, ale i tak da sie grac
szeroki front to sie robi jak taka 20 kawy z herosami wystawisz w 2 szeregi, bo przeciwnik ma cannony, ale i tak da sie grac
Ostatnio pytałem o rozmiar podstawki orła, to powiedziano mi, że ma on podstawkę 5x5, sprawdziłem nawet na forum AR i tam potwierdzono ten rozmiar - 5x5, skąd w takim razie te 4x4?
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
a on nie uzywa fly jak jest w unicie?Semi pisze:cale 2" gnasz do przodu jak wsadzisz orzelka do oddzialu a jego pozycja zalezy od podstawki na euro ma 40stke wiec musi sie przykleic z boku, normalnie ma 50tke wiec mozna go wsadzic do srodka oddzialu...
Tak myślałem, że będzie ciężko, szczególnie, że jeszcze nie za bardzo na kawalerii mi wychodzi gra;) No ale próbować trzeba;PWojtuś pisze: Ajt, zmień warbanner na flaming. Daj 4 lvl.
Zostało mi tu jeszcze 25pkt. Opłaca się dać sztandar +1 Mv na drugich DP?
1 Prince @ 273.0 Pts
General; Heavy Armour; Ithilmar Barding; Elf Steed
Giant Blade [60.0]
Dawnstone [25.0]
Potion of Foolhardiness [5.0]
Dragonhelm [10.0]
1 Noble @ 161.0 Pts
Lance; Dragon Armour; Battle Standard; Ithilmar Barding; Elf Steed
Enchanted Shield [5.0]
Golden Crown of Atrazar [10.0]
Potion of Strength [20.0]
1 Archmage @ 327.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Life; Ithilmar Barding; Elf Steed
Dispel Scroll [25.0]
Obsidian Amulet [30.0]
Khaine's Ring of Fury [25.0]
2x1 Frostheart Phoenix @ 480.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
7 Dragon Princes of Caledor @ 243.0 Pts
Lance; Dragon Armour; Shield; FCG; Ithilmar Barding
Banner of Eternal Flame [10.0]
7 Dragon Princes of Caledor @ 233.0 Pts
Lance; Dragon Armour; Shield; FCG; Ithilmar Barding
14 Silver Helms @ 352.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; FCG; Ithilmar Barding
3x5 Ellyrian Reavers @ 255.0 Pts
Bow (swap); Light Armour
Ostatnio zmieniony 10 mar 2014, o 18:37 przez ajt, łącznie zmieniany 1 raz.