Alternatywne figurki dwarfów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

smiejagreg pisze:Za polski kapsel od piwa dałbyś 200 zł :?: :mrgreen:
Jeśli byłby to oryginalny kapsel sprzed 10 wieków... why the hell not? :P
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Smh pisze:
Jeśli byłby to oryginalny kapsel sprzed 10 wieków... why the hell not? :P
Nic z tych rzeczy - kapsel np. z 1930 r. ...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Nie samą paszą i rachunkami człowiek żyje.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Hymm może i to kolekcjonerstwo ale nikt by mi nie uwierzył ze znajomych że można za ludka dać 1k zl :D
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Fuxiorr pisze:Hymm może i to kolekcjonerstwo ale nikt by mi nie uwierzył ze znajomych że można za ludka dać 1k zl :D
Nie kolekcjonuję krasi by mi znajomi wierzyli czy nie ;) :mrgreen:
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Garland the Ironfart
Chuck Norris

Post autor: Garland the Ironfart »

hej,

czy ktoś zna linka do pomalowanych krasnali od gemezona Hammer Guardian
Strasznie się napaliłem. Proszę tez o Wasze spostrzeżenia o tych figurkach. Np. jak mają się wielkością do GW

pozdrawiam

p.s. jeśli były w jakimś wcześniejszym poście nie walcie młotem w łeb - mam status plewa :D

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Smh +1

Garland - gamezonowe są masywniejsze GW i nieznacznie wyższe. Jeśli stworzysz tylko z nich regiment nie powinny się wyróżniać.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

dzikki pisze:Smh +1

Garland - gamezonowe są masywniejsze GW i nieznacznie wyższe. Jeśli stworzysz tylko z nich regiment nie powinny się wyróżniać.
+1. Poza tym z uwagi na rozmiary tych figsów już na etapie podstawkowania trzeba ich odpowiednio poustawiać, żeby się mieścili w regimencie. Niektórzy właściciele tych figsów numerowali podstawki, żeby ich można było poustawiac :wink: ...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Potwierdzam. Numeracja na tą chwilę wydaje mi się jedynym rozsądnym rozwiązaniem by ich poustawiać. Chłopaki strasznie się rozpychają. Jeśli figurki są wyższe, to nie zauważyłem albo różnica jest zaniedbywalna. Zgodzę się, że są masywniejsze ale z bohaterem GW w oddzial wcale źle nie wyglądają, a na bodyguardów pasują idealnie. Bierz w ciemno. Jak dla mnie najlepsze hamy na rynku 8)

EDIT: Nie przeraź się tylko jakością odlewów. Niektóre nadlewki idące przez środek twarzy itp. wołały o pomstę do nieba. Co dziwne w modelach bretki z tej firmy nie zauważyłem podobnych problemów. Może się poprawili przez ostatnie kilka lat, bo krasnoludy kupowałem dawno temu, a ludzi w ty miesiącu :wink:
Kupię piratów slayerów i metalowe dwarfy z V edycji - thundererów, kuszników, clansmenów, longbeardów (ale jak macie jakieś inne to też dajcie znać).

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Mogę powiedzieć tylko, że figsy gamezonowe na tyle mi się spodobały, że zmyłem ostatnio u Nattiego ich straszne malowanie i pomaluje je znowu.

Garland the Ironfart
Chuck Norris

Post autor: Garland the Ironfart »

Pięknie dziękuję.

Na pewno się z nimi zmierzę, bo za serducho chwyciły mocno. Jeśli masywniejsze to nawet lepiej - Gwardia, sie wie! Bo z tego co widzę to GW wychudły. Z nadlewkami poradzę sobie.

danke!

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Gdzie kupujecie Gamezony?
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Scisca
Wałkarz

Post autor: Scisca »

MomoTheKiller pisze:http://sciborminiatures.com/en_,shop.php?art=2833
Polish Dwarf :)
Fajny, tylko szkoda, że nie ma takiego pasa jak ten kraś na arcie :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Ja mam w Krakowie kolegę który zbiera kraśki od 3 edycji - ma na imię Maurycy . Zapytałem go ostatnio ile wydał na swoją figurki... powiedział że około 15 tys. Akurat kraśki to jest taka armia w której naprawdę jest co zbierać . 200 zł ...pshw...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

PiotrB pisze:
Ja mam w Krakowie kolegę który zbiera kraśki od 3 edycji - ma na imię Maurycy . Zapytałem go ostatnio ile wydał na swoją figurki... powiedział że około 15 tys. Akurat kraśki to jest taka armia w której naprawdę jest co zbierać . 200 zł ...pshw...
Jakos mnie ta kwota dziwnie nie oszałamia. Gostek ma jeszcze zatem wiele do uzbierania do tej armii :mrgreen: :wink:

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

http://sciborminiatures.com/en_,shop.php?art=2832 kolejny polski Dwarf od Ścibora.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

Przepraszam za post pod postem ale edycja nie oznacza jako nowy.

Co sądzicie o tych modelach?:
http://fenryll.com/en/35-dwarves
Zastanawiam się nad działami, do tego barmana oraz wejście do kopalni.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Tu masz review :
http://www.bugmansbrewery.com/topic/278 ... iniatures/
Krasnoludzice są fajne - GW nigdy nie zrobiłem ani jednej normalnej.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

Obrazek

Podobno to wypust Reaper'a. Świetny model do zastąpienia żwirka. :) Chociaż dziś oglądałem 8ed żyros i na żywo ten model nie jest taki zły. ;) Taka mała pszczółka... I co ciekawe można na magnesy zrobić wymienny żyroso/bomber. ;)
Movements Trays dla Twojej armii ---> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=24758

ODPOWIEDZ