Nasze Rozpiski
Moderator: Yudokuno
Re: Nasze Rozpiski
czekaj jak to jest teraz mozesz wystawić 15 modeli na koniach w czym bohaterowie na koniach z automatu zajmują 2 sloty ?

W sumie mogę mieć wszystko czym lubię pograć w jednej rozpisce, więc mi się podoba.
Optimum czyli DR i tak nigdy więcej niż 3x5
2x5 Warlocków, kowboj na Pegazie i 2x bohaterowie na konikach akuratnie się mieszczą w 15
Optimum czyli DR i tak nigdy więcej niż 3x5
2x5 Warlocków, kowboj na Pegazie i 2x bohaterowie na konikach akuratnie się mieszczą w 15

Triclinium Thoruniensis
Z moich wyliczeń wychodzi, że się nie mieszcząTapio pisze: Optimum czyli DR i tak nigdy więcej niż 3x5

EDIT:
Jednak sie miesci

Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15
etc co o tym myślicie ?
dredlord ogrze ostrze clock of twilight seea dragon clock shield pegazn heavy armor -298
sorceres 4lvl talizman strazniczy kostur rozproszenia -300
bsb sztandar z przerzutem great wepon sea dragon clock heavy armor 166
master pegaz pancerz przeznaczenia lanca sea dragon clock shield 197
10 kusz
10 kusz
30 witch elves full comand sklad szmata z plonacymi atakami 375
egzeki 25 ful comand -330
bolec 70
bolec 70
bolec 70
worloki 135
worloki 135
dredlord ogrze ostrze clock of twilight seea dragon clock shield pegazn heavy armor -298
sorceres 4lvl talizman strazniczy kostur rozproszenia -300
bsb sztandar z przerzutem great wepon sea dragon clock heavy armor 166
master pegaz pancerz przeznaczenia lanca sea dragon clock shield 197
10 kusz
10 kusz
30 witch elves full comand sklad szmata z plonacymi atakami 375
egzeki 25 ful comand -330
bolec 70
bolec 70
bolec 70
worloki 135
worloki 135
I pomyśl o zamienieniu kuszą na coś innego, są bardziej optymalne rozwiązania. W poprzednim wydaniu byli tani, teraz już nie są, zarazem stracili swoją największą zaletę. Jak chcesz strzelanie to proponuje na shades, czy DR.
Czarka na dywanie spadnie od razu, nawet kilka celnych strzał z siłą 3 to już duże zagrożenie. Najlepiej prezentuje się w Warlockach z Hotekiem, wówczas oddział staje się niewrażliwy na magię, a dodatkowo jest bardzo mobilny. Tyle, że już tak się nie da jeśli chciałoby się korzystać z własnej magii 

Triclinium Thoruniensis
Ja od jakiegos czasu gram na hevenie i bardzo sobie chwale 

kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Tylko pytanie co masz w reszcie rozpiski, bo jak dla mnie to dla DE nie jest to zbyt przydatny lore...GarG pisze:Ja od jakiegos czasu gram na hevenie i bardzo sobie chwale
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
GarG pisze:Ja od jakiegos czasu gram na hevenie i bardzo sobie chwale
No własnie , przerzuty 1 odpadaja z racji ASF i Morderous Prowress , Wind blast nie robi zawiele, ja takze na nim nie gramDarkAngel pisze:Tylko pytanie co masz w reszcie rozpiski, bo jak dla mnie to dla DE nie jest to zbyt przydatny lore...GarG pisze:Ja od jakiegos czasu gram na hevenie i bardzo sobie chwale

''If you show your teeth, bite''
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Heh, przerzuty gał nie są złe. Bolec sporo korzysta, szczególnie walący pojedynczym. W wypadku strzelania z oddziału kuszników/shade'ów, przerzut gał daje statystycznie porównywalny efekt, co obniżenie T celu o 1. Rzucenie powiększonej wersji tego czaru pośrodku górki (dajmy na to 3 bolce i jakieś kusze) jest opłacalne.
Ja na razie lubię light, ale to do mojej rozpy.
Ja na razie lubię light, ale to do mojej rozpy.