Problemy początkującego

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Re: Problemy początkującego

Post autor: crovaxus »

na aktualnym drafcie, BsB nie istnieje dla mnie...armata i 6-7 bestii zawsze w rozpie mam
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

A dla mnie BSB jest must have :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Dreef pisze:A dla mnie BSB jest must have :)
Bo nie grasz na dziale cwaniaku :twisted:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Dzięki ;P
To mam pretekst by wystawić dyskowca jako BSB :twisted:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

tylko komu potrzeby na dysku? :P tylko pinki bo reszta nurgle/khorne :P
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

crovaxus pisze:tylko komu potrzeby na dysku? :P tylko pinki bo reszta nurgle/khorne :P
Z khorna mam tylko działo :twisted: Reszta to nurgle + pinki i dyskowiec. Mam go by zmniejsza sejwa :D
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Fuxiorr pisze: Z khorna mam tylko działo :twisted: Reszta to nurgle + pinki i dyskowiec. Mam go by zmniejsza sejwa :D
No tak ale nie musi już być BSB, chyba że będzie się trzymał blisko pinków i dawał im ewentualne przerzuty :)

Generalnie uściślenia euro nie są takie złe (prócz wykasowania w najnowszym drafcie tabelki co uważam, za jedną z większych żenad tego formatu) choć mam dylemat między regeną 4+ na plagusy a cannonem (bestie w liczbie 8 to dla mnie must have w rozpisce :))
Ostatnio zastąpiłem cannon chariotem tzeentcha i przyznam, że coś tam nawet zrobił :)

Dreef
Falubaz

Zalezy czy masz czym zdjac cannony czy nie. Jak masz malo oddzialow do tego - wsadz cannona. Jak sie o to nie martwisz - wsadz regene :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Dreef pisze:Zalezy czy masz czym zdjac cannony czy nie. Jak masz malo oddzialow do tego - wsadz cannona. Jak sie o to nie martwisz - wsadz regene :)
Nie zapominajmy też, że możemy mieć regenę, cannona i 8 bestii tylko że herald nie będzie BSB :)

Dreef
Falubaz

Azgaroth pisze:
Dreef pisze:Zalezy czy masz czym zdjac cannony czy nie. Jak masz malo oddzialow do tego - wsadz cannona. Jak sie o to nie martwisz - wsadz regene :)
Nie zapominajmy też, że możemy mieć regenę, cannona i 8 bestii tylko że herald nie będzie BSB :)
Dokaldnie :) ale dla mnie must havem w rozpie jest guo, a jak guo juz jest to glupio nie brac i bsb.. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Post autor: jawor »

Ja od samego początku gram na wronie, twardy nurgle z małą siłą + metal z buffami, pociskami i transmutacją spisuje się wyśmienicie. Przegrywam jedną na pięć bitew, ale za to mam średnie wyniki 10-15 pkt. Może to wynikać z rozważnego stylu gry, bez ryzyka.
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Pytanko :) Z racji tego, że dany charakter demonów może być w jednostce tego samego Boga, nie ma LD generała innego Boga i BSB - to czy w takim razie jest jakiś zapis który neguje możliwość Lookouta dla np bohatera od jednostki innego Boga ? Np. czy samotnie kroczący Herald of Slaanesh ma lookouta na 4+ od plagusów Nurgla jeśli jest blisko ?:)

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Ma los.

Jack Skwarrow
Mudżahedin

Post autor: Jack Skwarrow »

Gdzie moge znalezc rozmiary podstawek dla demonow? Chodzi mi w szczegolnosci o Bestie Nurgla, Rydwan Tzeentcha, juggernauta. Z gory dzieki za odp.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Jack Skwarrow pisze:Gdzie moge znalezc rozmiary podstawek dla demonow? Chodzi mi w szczegolnosci o Bestie Nurgla, Rydwan Tzeentcha, juggernauta. Z gory dzieki za odp.
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... od1630153a

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Czy ktoś miał okazję przetestować Heralda Slaanesha z biczem ? Niby siła 4, ale za 140 pkt mamy 2k6 hitów z siłą 4 z zacnym BS 6 na turę :) Można by równie dobrze dać takiego heralda na steed of Slaanesh do Seekers of Slaanesh i strzelać po 20 calach marszu :)

Dreef
Falubaz

Za mala sila.. KoS ma to samo z s6, i t6 co sprawia ze jest ciut bardziej wytrzymaly :) a tak 2 woundy z t3 szybko ginie. Jakas kmina to jest w mono slaaneshu, ale szczerze mowiac, robiac rozpiske mono S. wolalbym pkt z bicza przeznaczyc na demonetki/fiendy.

Oczywiscie IMO :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Pytanie mam odnośnie LOS u nas... każdy bohater go ma ?

wokrze
Kradziej

Post autor: wokrze »

Monstery (czyli Wielkie) nie mają od niczego. Heraldzi w zależności od typu jednostki - klasyczny to infantry, więc ma LOS w piechocie i obok piechoty itp.

Nina_love
Chuck Norris

Post autor: Nina_love »

ale już "gość" na palankinie od piechoty nie ma.

ODPOWIEDZ