Galeria
Moderator: KrzysiekW
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Re: Galeria
bardzo fajne kolory, taki posiniaczony, nieco odbiega od standardów ale i słusznie bo nie mogę patrzeć na zielono/ brązowe demony, najładniejszy jak dotąd nurglowa kolorystyka pojawiała się w AB do 40K DoCh strona 78
i świetna podstawka, biały śluz świetnie kontrastuje z resztą
i świetna podstawka, biały śluz świetnie kontrastuje z resztą
- rottingflesh
- Wałkarz
Istotnie, bardzo trafiony dobór kolorów, chociaż nie zaszkodziłoby dodanie jeszcze kilku odcieni (ach ta zgnilizna), no i podstawka - robi wrażenie !
Można prosić o bliższe informacje na temat wykonania podstawki ?
Lord of Decay is ok !
rottingflesh pisze:Istotnie, bardzo trafiony dobór kolorów, chociaż nie zaszkodziłoby dodanie jeszcze kilku odcieni (ach ta zgnilizna), no i podstawka - robi wrażenie !
Tutaj opisałam krok po kroku jak zrobić taką podstawkę: http://minipaintlab.blogspot.com/2014/0 ... go-od.html
Wszystko jest prawie identyczne z wyjątkiem:
1. W miejscu wylewania się flaczków dodałam czerwonej farby ( tej nowej technicznej z GW )
2. Na sam koniec dodałam jeszcze jedną cieniutką warstwę water effectu wymieszanego z farbą nurgling coś tam

- rottingflesh
- Wałkarz
Dziękuję bardzo. Sporo pracy, ale efekt jest super ! 

Lord of Decay is ok !
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Jaram się Tzeentchem od jakiegoś czasu, jako że w głebi duszy jestem hipsterem 
Czekam na kolejną dostawę Screamerów, oraz czas żeby poskładac drugi rydwan, a na razie mam takei cos na 1000pkt (furie mam w klimacie nurgla, wiec nie wrzucam
)

Czekam na kolejną dostawę Screamerów, oraz czas żeby poskładac drugi rydwan, a na razie mam takei cos na 1000pkt (furie mam w klimacie nurgla, wiec nie wrzucam

"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Klej i wash zrobiony z 2 kolorów farby, wody i varnish'a.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

DziękiBearded Unclean 'Un pisze:Klej i wash zrobiony z 2 kolorów farby, wody i varnish'a.

Bawiłem się z krwią.. taki o to efekt wyszedł... nawet grubaskowi topór poprawiłem

misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Dobre! 
Oswietlaj bardziej rozproszonym swiatłem.

DziękiBearded Unclean 'Un pisze:Dobre!

W sensie że jak to zrobić ?:P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
ja też zrobiłem konwersję nurglowego działa 

Najlepiej robic zdjecia w dzień, w pomieszczeiu gdzie jest jasno, ale nie ma swiatła wpadajacego przez okno bezpośrednio (jesli nie widac przez ono słonca, to dobre miejsce
)
To takie najprostsze porady, które mogę Ci dać

Jesli oświetlasz model lampką stołową lub fleszem, a nie masz możliwosci skierowania go w sufit, to zakładaj na lampke lub flesz prosty dyfuzor np z husteczki higienicznej lub ręcznika papierowego.W sensie że jak to zrobić ?:P
Najlepiej robic zdjecia w dzień, w pomieszczeiu gdzie jest jasno, ale nie ma swiatła wpadajacego przez okno bezpośrednio (jesli nie widac przez ono słonca, to dobre miejsce

O.O zajebiste.... jak ktoś stara się zachować jednolity klimat armii to idealnie wpasuje się w nurgla

"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
Będę musiał wypróbowaćBearded Unclean 'Un pisze:ja też zrobiłem konwersję nurglowego działa
Jesli oświetlasz model lampką stołową lub fleszem, a nie masz możliwosci skierowania go w sufit, to zakładaj na lampke lub flesz prosty dyfuzor np z husteczki higienicznej lub ręcznika papierowego.W sensie że jak to zrobić ?:P
Najlepiej robic zdjecia w dzień, w pomieszczeiu gdzie jest jasno, ale nie ma swiatła wpadajacego przez okno bezpośrednio (jesli nie widac przez ono słonca, to dobre miejsce)

Jak robiłeś tą rdze ?:P
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
odlałem elementy w żelazie i trzymałem jakis czas w słonej wodzie...

Pasta piaskowa zmieszana z pigmentami, a potem pigmenty na mokro i sucho.

Pasta piaskowa zmieszana z pigmentami, a potem pigmenty na mokro i sucho.

- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Rdze dodaj