Master w Poznaniu 15-16 marca

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Re: Master w Poznaniu 15-16 marca

Post autor: Smiechu »

To co Gniewko?
Obierasz nowy punkt obserwacji i destrukcji forumowej?

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Nie, bo się przestraszy i przestanie jeździć na turnieje ;) Na kogo ja się wtedy będę gapił? Same grubasy, kurduple albo dzieci z galopującym trądzikiem.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Post autor: RIPlay »

Zapomniałeś o Jagalu i jego seksownych, rudych refleksach w brodzie ;)
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Jagal comes without saying.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Post autor: RIPlay »

swieta_barbara pisze:WOT?! Przecież nie mogę tego odwidzieć?!
:lol2:
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Gniewko pisze:Nie, bo się przestraszy i przestanie jeździć na turnieje ;) Na kogo ja się wtedy będę gapił? Same grubasy, kurduple albo dzieci z galopującym trądzikiem.
To coś w stylu:
W Battla gra męskie grono, jak się trafi kobieta to może być obiektem obserwacji, a jak będzie do tego ładna to nawet obiektem pożądania.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Bardzo dobra sala. Sztuczne światło, klimatyzacja i wygodne krzesła. Chłopaki powinni trzymać się miejscówki, mimo, że starzy i grubi palacze narzekają. ;)

Miałem okazję sędziować na kolejnym turnieju, za co dziękuję. Oficjalnie w roli liniowego, co zwolniło mnie kilka razy od odpowiedzialności. Kudłaty od strony sędziowskiej profesjonalnie podszedł do zadania. Ciszę się, że liczył się z moim głosem w kwestiach nie związanych z zasadami. Turnieje lokalne mówią nam, że środowisko nie pochwala wulgaryzmów i rękoczynów. Mastery natomiast, że naginanie zasad też do niczego dobrego nie prowadzi. Wyznaję zasadę, że gracza kara się tylko raz. Proszę więc nie przypinać nikomu łatek, to da nam większą szansę na zgrane, przyjazne i silne środowisko.

Dzięki za turniej. :D

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Dzisiaj dopisze punkty za przedpłaty do arkusza, zupełnie zapomniałem o tym a te 2pkt trochę zmienią. Zgłoszenia mieli niemal wszyscy więc to będzie bez większego znaczenia.

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Jeszcze jedno:

Uważam wymóg wożenia ze sobą oryginalnego booka za failowy (za brak było -3 pkt). Przeciez teraz wszystkie są w twardej oprawie :(
Ja akurat wożę oryginał, bo jestem za leniwy, żeby robić ksero i bidnować, ale Furion np. ma eleganckie ksero a zgodnie z regulaminem należało mu sie -3 pkt. To byłaby mega kicha jakby przez to spadł z 1 miejsca (choć ja oczywiście miałem niecny zamiar to bezwględnie wykorzystać, bo stupid lex sed lex ;) )

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Po co wozić figurki. Przecież teraz są wszystkie plastikowe. Lepiej wozić kartoniki. Ładnie pomalowane.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Mój podręcznik wydał ar.com - ciężko o grubą oprawę a i co do oryginalności są spory.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Post autor: Marys »

Jakie statsy w tym podręczniku mają driady?
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

za niskie

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Wydaje mi się, że kompletne, czytelne ksero chyba nie sprawiłoby, ze straciłbym 3 pkt... nie wiem, dziwny wpis;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Od razu powiem, że nie rozbijało się to w ogóle o prawa autorskie. Gdzie musiała zostać postawiona granica. Jedni dostają maksa za czytelne ksero, ktoś ma kilka rzeczy zamazanych. Kto to oceni? W ten sposób było jasne kto dostaje punkty i oszczędziliśmy sobie i graczom nieprzyjemności. Nawet Furion stracił 3 pkt, a podręcznik w domu miał.

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Imo kazdy gracz któremu zależy na wyniku czy nawet po prostu gra w tą gre troche dłużej ma Armybooka. Nie rozumiem więc w czym problem brac go ze sobą na mastey :wink:

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Bretonnian pisze:Imo kazdy gracz któremu zależy na wyniku czy nawet po prostu gra w tą gre troche dłużej ma Armybooka. Nie rozumiem więc w czym problem brac go ze sobą na mastey :wink:
AB nie jest dla gracza grającego swoją armia, tylko dla przeciwnika.
Edit:
Ostatnio na lokalu ZAF nie miał podrecznika do DE i z głowy mówił zasady płasczyka. Na turnieju był jedynym DE i jak zweryfikowac?
Po powrocie okazało się ze nie ma zapisu "ranged attacks" jak sugerował przeciwnik.
\/\

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

wiadomo, że book być musi, kwestia w jakiej formie...
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Takiej jak figurki. Jak przyniesiesz zdjęcie figsów to nie zagrasz, nawet jak będzie kolorowe i niepogięte.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Dopisałem punkty za przedpłaty, pamiętam, że kilka osób miało problemy z kontem i wyraziliśmy zgodę na płatność na miejscu z punktami, ale nie mogę znaleźć rozmów w historii wszystkich komunikatorów których używam. Prosiłbym o info na PM.

ODPOWIEDZ