DMŚ 2014 Kozłów 26-27 kwietnia
Re: DMŚ 2014 Kozłów 26-27 kwietnia
DMŚ jest 5 osobowy ETC 8, topowe teamy nie zostaną ograniczone przez ten zapis, natomiast może pojawić się problem w składaniu teamów.
składanie teamow nie ma nic do tego... nie ma armii z oczywistym wyborem Deatha
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Ma znaczenie w składaniu rozpisek, w składaniu teamu już mniej.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Gamblers 1 - 0 deatha, 8 bila - max 2 x death, SS1: max 2 death i jedne to bestie wiec poza limitem. Nie wiem kto tam jeszcze siebie uważa za top, ale tu nic to nikomu nie zmienia A jak np w rybniku - chłopaki szukają 2 do teamu - chcieliby wziać VC HE DE WE CHD to czemu im bronic wziać sobie tego deatha i na siłe zmieniać rozpiski?
"wszystkim" to oczywiste nadużycie - przecież jak ktoś ma taka sytuacje w teamie, że ma osoby ktore maja armie z optymalnym deathem - a żaden z obecnie sie wypowiadających wszystkich taką osoba nie jest - to bedzie mial na ten temat inne zdanie
Ja tez w teamie mam tylko raz deatha, więc nie uważam się za odpowiednią osobą do bycia "za" wspomnianym rozwiązaniem, jestem zreszta przeciw z owodu najprostszego - Jest wieksza szansa, ze ktoś przez ten zapis nie przyjedzie, niz przyjedzie, a to zapis z 8mio, a nie 5cio osobowej druzynowki wiec nie ma koniecznosci go spisywac
"wszystkim" to oczywiste nadużycie - przecież jak ktoś ma taka sytuacje w teamie, że ma osoby ktore maja armie z optymalnym deathem - a żaden z obecnie sie wypowiadających wszystkich taką osoba nie jest - to bedzie mial na ten temat inne zdanie
Ja tez w teamie mam tylko raz deatha, więc nie uważam się za odpowiednią osobą do bycia "za" wspomnianym rozwiązaniem, jestem zreszta przeciw z owodu najprostszego - Jest wieksza szansa, ze ktoś przez ten zapis nie przyjedzie, niz przyjedzie, a to zapis z 8mio, a nie 5cio osobowej druzynowki wiec nie ma koniecznosci go spisywac
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Qc ma racje. Topowe teamy spokojnie mieszczą się w limicie więc może się to tylko negatywnie odbić na frekwencji.
Ja nawet pozwalałem czasami na dublowanie armii w teamach którym daleko było do pudła - w końcu chodzi o to żebyśmy wszyscy mogli się pobawić.
Ja nawet pozwalałem czasami na dublowanie armii w teamach którym daleko było do pudła - w końcu chodzi o to żebyśmy wszyscy mogli się pobawić.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Nie wiem, przypuszczam. Zreszta wy powinniście dostać ograniczenie "Maryś/furion 0-1" żeby wreszcie było jakies wyzwanie, prawda DymitrDymitr pisze:Adaś skąd Ty wiesz, ile u nas deatha będzie..?

tak czy siak decyzje profrekwencyjne to ta i choćby wspomniana przez Laika dopuszczalnośc zdublowania armii, imo dobre, decyzja nalezy do Sola
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
- RedScorpion
- Falubaz
Poruszyłem temat deatha również w temacie o DMP i oddźwięk jest całkiem na tak z tego co widzę.
Zaproponowałem tam nawet ograniczenie do maksimum 2 armii z jakimkolwiek poziomem death z uwagi, że drużynówka jest 5 osobowa.
Zaproponowałem tam nawet ograniczenie do maksimum 2 armii z jakimkolwiek poziomem death z uwagi, że drużynówka jest 5 osobowa.
DMP w Warszawie to turniej który może mieć format 5x1600 a i tak bedzie na nim z 200 osób, u nas nie ma co eksperymentować - to jest najwiekszy druzynowy lokal na Ślaśku - ale lokal
można zaluzowac imo 

- RedScorpion
- Falubaz
Jest przy okazji jedynym dostępnym drużynowym treningiem przed DMP w wersji 1:1 (nie licząc frekwencji), więc po co specjalnie luzować.
Solo pogadaj może z Kalesonerem i podaj nam po prostu jak będziemy grali.
Solo pogadaj może z Kalesonerem i podaj nam po prostu jak będziemy grali.
Maria/Furion max 1 i tak by wam nic nie dało 

https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Red Scorpion +1, po co luzować jedyny pre?
Wisła Kraków.
Nie wiem dlaczego tak się rajcujecie tym ograniczeniem? Serio aż tak często modlicie się do AR, że już jasno nie widzicie, że to ograniczenie to tylko zwykłe ograniczenie? W kontekście ETC upośledza to team, ale upośledza tylko dla samej zasady. Dobrze wiecie, że ograniczenia na team są z czapy. To jak single tylko masz okazję uniknąć złego paringu lub dać możliwość koledze zagrać korzystny. Od AR należy uciekać miejscami, dla samej zasady bo sami widzicie do czego dochodzi. Zamiast pytać czy warto to wrzucać na 5-osobowej drużynówce może warto jednak się zastanowić czy to nie jest coś pokroju "Rare 0-1" - ograniczenie bez którego można grać i gra się lepiej bo bez kombinowania.
- RedScorpion
- Falubaz
Idąc tym tokiem myślenia moglibyśmy się zastanawiać czy nie lepiej jednak zagrać na pks albo open.
Skoro ma być etc, niech będzie całe a nie wybrane elementy, ale tak jak pisałem wcześniej niech Solo decyduje.
Skoro ma być etc, niech będzie całe a nie wybrane elementy, ale tak jak pisałem wcześniej niech Solo decyduje.
Dokładnie. Krytyczne spojrzenie jest lepsze niż przyjmowanie na wiarę. Wyłącz forum - włącz myślenie.RedScorpion pisze:Idąc tym tokiem myślenia moglibyśmy się zastanawiać czy nie lepiej jednak zagrać na pks albo open.
Wybaczcie, że się wtrącę w dyskusję...
"0-2 Malowanie
2 - cała armia jest pomalowana oraz ma zrobione podstawki
0 - przynajmniej jeden model jest nie pomalowany bądź ma nie zrobioną podstawkę"
W tych zrobionych podstawkach chodzi o to, żeby cała armia miała modelowane podstawki (takie z trawką i jakimiś trupami pod stopami) czy żeby dorobić maszynom itp.?
"0-2 Malowanie
2 - cała armia jest pomalowana oraz ma zrobione podstawki
0 - przynajmniej jeden model jest nie pomalowany bądź ma nie zrobioną podstawkę"
W tych zrobionych podstawkach chodzi o to, żeby cała armia miała modelowane podstawki (takie z trawką i jakimiś trupami pod stopami) czy żeby dorobić maszynom itp.?
o to, że masz mieć chociaż posypke i drybrush na każdej:)
To, że maszyny mają mieć podstawki to oczywistość.
To, że maszyny mają mieć podstawki to oczywistość.