Fuxiorr Galeria - Demony, Vampiry

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Re: Fuxiorr Galeria - Krasnoludy i Demony i Łorki

Post autor: Lechu »

Obleśny nurglita.... A co do odkrwiania, to może spróbuj tego specyfiku GW Nurgle's Rot?

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Nokimam pisze:Wow Fux! Ale obleśny nurglita! :D Just the way I like it! Super podstawka! To zwykły śnieg GW?
Pozdro i czekam na więcej obleśnych prac :D
Śnieg z Army paintera :P
Lechu pisze:Obleśny nurglita.... A co do odkrwiania, to może spróbuj tego specyfiku GW Nurgle's Rot?
Jak będę miał ciut kasy to coś wymyślę :P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Ślimaki nurgla + duży demon :P . Chciałem by muszle były jak najbardziej realistyczne i chyba mi się to udało. Podstawki nie skończone bo klej mi się skończył :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Fotka porawionego ostrza - pierwszy raz chyba rdze robiłem
Obrazek
Obrazek
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

Malowanie fajne ale te ślimaki jako demony nurgla raczej mnie bawią :)
Obrazek

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Daj zbliżenie na ślimaka ;]
A ja tam je lubie - Dziadek Nurgle jest dobrodusznym bóstwem.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

Może inaczej to napiszę.
Uważam i jest to moje subiektywne zdanie, że ślimaki są ładniejsze od oryginałów natomiast nadal są mocno średnie jeśli mam porównywać je z żabkami FW czy widzianym tu ulepkiem kogoś
Podstawki są wykonane ładnie natomiast do armii nurgla pasują mi jak pięść do oka, jest masa tutoriali jak zrobić fajną podstawkę bagienną czy jakąś w tym rodzaju. Malowanie jest fajne i to nawet bardzo :)
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Muchy, ślimaki.... To jakaś paranoja jest. Następne będą : konik polny, dżdżownica i stonka ziemniaczana ... Jakoś nie łykam tego...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

smiejagreg pisze: ... Jakoś nie łykam tego...
To chyba dobrze ;]
Sorki nie mogłem się powstrzymać. Ale musisz przyznać, że standardowe bestie nurgla są mało ciekawe.

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

Fux masz spory rozbryzg :P orki, kraśki, demony... ale ładne podobuje mi się :)
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

smiejagreg pisze:Muchy, ślimaki.... To jakaś paranoja jest. Następne będą : konik polny, dżdżownica i stonka ziemniaczana ... Jakoś nie łykam tego...
Ale przyznaj, że modele GW to jeno żałość :) Osobiście na bestie Nurgla pasują mi żaby FW oraz nowe robale od Rothanda :) Ślimaki są fajne i ładnie przez Fuxiora pomalowane, ale ze względu na ich wielkość nie czuć tej mocy i twardości które w rzeczywistości reprezentują :) Toż to tak naprawdę bydlaki na miarę much Nurgla :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Armia demonów to w ogóle jakieś nieporozumienie jest i wg mnie nie powinno jej być wcale, bo pomysłu na nią GW nie ma żadnego. Im bardziej gówniany model, tym lepsze statystyki dla niego ustalają i ... jakoś leci, bo bazują na przemożnej chęci wygrywania bitew przez maluczkich. A żeby wygrywać, trzeba mieć najmocniejsze figsy w rozpisce. A że wyglądają one komicznie/idiotycznie/beznadziejnie - to co z tego, można przymknąć oko. Wszak to must have w rozpisce , most powerful beasts:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:...
Nowe robale od Rothanda imho zostawiają daleko w tyle wszystkie bez wyjątku wyroby GW jeśli chodzi o tego typu stwory...
Fux - malowanie jest ok, nie myśl, że krytykuję Twoją robotę, moje rozważania natury ogólnej :wink: nie mają nic do Twoich malunków...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Czemu? Modele demonów się gają chyba czasów 3/4 edycji, co z tego że był razem w ''chaosie'' jak z chaosu zrobiły się 3 armie [ woch bestie i demony] gdzie najgorzej najmniej przemyslaną armia z chaosu są bestie... no proszę zmutowane krowy? Zajebiszczy klimat :D .
Na tej zasadzie też można mówić o ograch itp.
Modele gw czy żaby ze FW mi się po prostu nie podobają.. modele Tothanda są fajne ale takie mało nurglowe.. i najbardziej odpowiadały mi ślimaczki ze ścibora :wink:
Edit: Demony wcale nie są tak naprawde mocną armia.. słabą też ale bardzo losową [ na euro losowość jest mniejsza bo tabeli nie ma ] Jezeli mamy mówić o '' most powerfull '' to najlepszym przykładem jest WOCH :P

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

smiejagreg pisze:Armia demonów to w ogóle jakieś nieporozumienie jest i wg mnie nie powinno jej być wcale, bo pomysłu na nią GW nie ma żadnego. Im bardziej gówniany model, tym lepsze statystyki dla niego ustalają i ... jakoś leci, bo bazują na przemożnej chęci wygrywania bitew przez maluczkich. A żeby wygrywać, trzeba mieć najmocniejsze figsy w rozpisce. A że wyglądają one komicznie/idiotycznie/beznadziejnie - to co z tego, można przymknąć oko. Wszak to must have w rozpisce , most powerful beasts:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:...
Nowe robale od Rothanda imho zostawiają daleko w tyle wszystkie bez wyjątku wyroby GW jeśli chodzi o tego typu stwory...
Fux - malowanie jest ok, nie myśl, że krytykuję Twoją robotę, moje rozważania natury ogólnej :wink: nie mają nic do Twoich malunków...
Fakt, faktem że dużo jest tu modeli rodem z cyrku ale nie zgodzę się, że armia jest do kosza :) Demonetki, plagusy, bloodletterzy to kwintesencja tej armii i niezaprzeczalny klimat :) Różne dziwactwa muchopodobne, po działa strzelające czaszkami i rydwany plujące płomieniami Tzeentcha to wypadek przy pracy, ale nadal jest to armia z ogromnym klimatem :) Bloodthirster, Great Unclean One, Epidemius, Kairos Fateweaver...no proszę Cię :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Bloodthirster, Great Unclean One, Epidemius, Kairos Fateweaver...no proszę Cię :)[/quote]

Ofc, te figsy są mega, ale spokojnie można by je włączyć do wspólnego chaosu bez uszczerbku dla czegokolwiek... Zauważ, że wszystko to są stare (już) figsy. To tylko dzięki nim ta armia ma (jeszcze) jakiś klimat. Natomiast nowe produkty po prostu wykręcają ta armię w stronę jakiejś groteski - i o tym pisałem w moim wcześniejszym poście. Generalnie uważam, że rozbicie chaosu było największą pomyłką w historii WFB... Ze świetnej, różnorodnej armii, która mogła być kompletowana na różne sposoby , w zalezności od preferencji, stworzono 3 armie, z których jakoś broni sie woch z oczywistych względów ( i nie chodzi mi tu o powergame), natomiast demony i kozy z oczywistych względów mocno kuleją - GW nie ma wystarczającej wyobraźni/pomysłów/obojętnie czego, żeby sprawić, że te armie będą fajne... Imho lepsza jedna, różnorodna i świetna armia, niż trzy słabe...
Ostatnio zmieniony 20 mar 2014, o 22:14 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

smiejagreg pisze: Generalnie uważam, że rozbicie chaosu było największą pomyłką w historii WFB...
Święte słowa

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Ja się nie zgodzę.. kozy mogły zostać z wchoem ale demony nie.. demony to coś zupełnie innego .. nie umiem określić co. Demony mają naładniejsze wzory nowych modeli poza demonetkami i działem khorna .. reszta jest zajebista :D choć stare modele też są fajne [ głownie te 6 edyc. bo te wcześniejsze są po prostu brzydkie ].

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Azgaroth pisze:
smiejagreg pisze: Generalnie uważam, że rozbicie chaosu było największą pomyłką w historii WFB...
Święte słowa
Tylko się nie śmiejcie, ale ja głównie czytałem a nie grałem ani malowałem przez spory kawał czasu - jaki to dla mnie był szok. Pamiętałem, gdzie wszystko to było razem. Potem wchodzę na stronę GW a tutaj... jak to rozdzielone? Nie mniej się zdziwiłem, że oddzielnie są Tomb Kings i Vamp. - no szok, sam pamiętam mumie w szeregach nieumarłych jak goniły z wampirami po macie.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Tylko że oddzielenie TK od VC wykreowało cały fluff Nehekhary, który według mnie jest jednym z najlepiej napisanych i najbardziej oryginalnych ze wszystkiego, co GW zrobiło kiedykolwiek.

Pomyłką w demonach są dla mnie przemieszania pomiędzy jednostkami różnych bogów, a najgorzej jeśli fluffowo jednostki te powinny się nienawidzić. Krokiem w dobrą stronę było ograniczenie BSB i Inspiring Presence do tego samego boga, ale i tak na stole dalej pojawiają się różne Khornowo-Nurglowo-Tzeentchowe abominacje.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Pozwolę sobie wrzucić foty armii jaką zmalowałem - są też wipy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dyskowiec
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Furie nurgla :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zbliżenie bestii dla Dzikiego :)
Obrazek
Obrazek
Demonetka którą ostatnio zrobiłem
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Klocek z którego jest dumny :!: :wink:
Obrazek
Wipy psów khorna
Obrazek
Lepsza fota DP/GUA
Obrazek

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

uwielbiam zbiorowe fotki ale z tłem to pojechałeś :shock:
gdybyś robił armię w morskim klimacie to by było super
szkoda tylko malowania demonów kosztem krasnoludów - musiałem jako fan krasnali :twisted:

ODPOWIEDZ