Warszawa, 26.04.2014, 1250 pkt, Szturm #2 - Hobbystyczny
Warszawa, 26.04.2014, 1250 pkt, Szturm #2 - Hobbystyczny
Władca Cieni
W chlewiku śmierdziało okrutnie. Świniom to jednak nie przeszkadzało. Przeszkadzało natomiast leżące w słomie ciało. Co chwila trącały je ryjkami i kwiczały donośnie. Leżący w gnoju człowiek nie zwracał na to żadnej uwagi. Śmierdział równie okrutnie co otoczenie, może nawet bardziej. Jego obnażone plecy pokrywała mozaika świeżych i starych ran. Krwawe skrzepy barwiły całe plecy na czerwono. Usta poruszały się bezwiednie, mamrocząc modlitwy. Po wielu ciosach batem, jego umysł uwolnił się od udręczonego ciała i wędrował po astralnych światach.
Sigmarze, mój boże, czemuś do tego dopuścił? Kometa! Święta kometa! Zwiastun twych narodzin. Ale to nie ten czas. Teraz jest zwiastunem twego gniewu. Miasto Przeklętych, Mordheim musi upaść. Jego bród już zbyt długo brukał oblicze świętego Imperium. Rozpusta, występek, zbrodnia to jedyne znane tam cnoty. Przeklęci mieszkańcy, czołgający się w błocie i odchodach. Kopulujący jak dzikie zwierzęta gdzie popadnie. Ich języki czczące wyklętych, bluźnierczych bogów.
I one. Wyklęte. Bluźniercze. Mieniące się twymi siostrami. One wzbudziły twój gniew.
Kometa upada. Miasto płonie. To koniec. Nie, jednak nie. Nowe zło ściąga do tych bluźnierczych ruin. Zdrajcy, starsi bracia, najemnicy, złodzieje, awanturnicy, heretycy, mutanci. Każdy chętny by zdobyć fragment komety. Ognie bitwy rozniecają na nowo żarzące się popioły miasta.
I on. Władca Cieni. Zbiera siły. Pokonany, lecz nie złamany. Szuka nowego wybrańca, pomazańca wyklętych. Któremu on nałoży koronę na głowę.
I znów twój gniew panie. Złemu żyć nie pozwolisz. Pobożny imperator niszczy miasto. Spala je do ziemi. Cień zostaje wygnany. Lecz w mrokach świata, cienie czają się wszędzie. Ich Władca nie może zginąć. Znajduje swego wybrańca. Odszczepieńca naszego zakonu. Przeklęte niech będzie jego imię. Rzuca na kolana Imperium. Dopiero pod górą Białego Wilka spotkała go porażka. Ale Władca znów zbiegł. Znalazł legowisko w ruinach Przeklętego Miasta. Głęboko, gdzie płomienie nie sięgały.
I znowu, jak pięć stuleci wcześniej, zbierają się awanturnicy. Każdy wyczuł powrót Władcy. Każdy chce jego skarbów. Każdy chce jego mocy. Ja, mój Panie. Ja chcę jego krwi...
Drzwi otworzyły się z głośnym hukiem. Z ciemności wnętrza wyszła odziana w zbroję potężna postać. Chrząknęła i splunęła gęstą śliną w błoto.
- Dobra. Gdzie on jest!?
- Tutaj panie! W chlewiku – chłopak zasmarkał się z wrażenia, że mógł odpowiedzieć wielmożnemu panu.
- Wyprowadzić go!
Dwóch zbrojnych wtargnęło do chlewu i po chwili wyniosło na dwór ciało biczownika. Bezceremonialnie rzucili go w błoto.
- Ocucić go. – Pan z ledwie skrywaną odrazą zakładał rękawice.
Chlust wody i z ust wyrwał się przeciągły jęk. Pancerna rękawica złapała go za włosy.
- Wiesz gdzie to jest?
- T..tak..
- Prowadź więc. Wszyscy na koń! Wyruszamy bez zwłoki!
by Xzanu http://www.sotm.wh40k.pl/
Artefakt do zdobycia przez Najlepszego Generała, do użycia od następnego Szturmu:
Pierścień Cienia [magiczny przedmiot]:
- raz na grę, na początku tury gry, model może użyć mocy pierścienia
- model na 1 turę gry staje się Ethereal
Klub Adeptus Mechanicus wraz ze wspierającym go sklepem Galaktyka Gier, zaprasza na "Szturm #2" - hobbystyczny turniej Warhammera. Turniej nie będzie zgłoszony do Ligii.
fotki z pierwszej edycji są na forum klubu na facebook
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 728&type=1
jeśli chcesz zobaczyć to kliknij o przyjęcie do grupy
Galaktyka Gier
dzięki uprzejmości Kromlech.eu będą małe niespodzianki, które wylosuję wśród trzech osób na turnieju
Kromlech
REGULAMIN
DATA: 26-04-2014 (sobota)
MIEJSCE: klub Adeptus Mechanicus, Warszawa, Al.Krakowska 110/114, teren Airbus Military EADS PZL. Jeśli jeszcze u nas nigdy nie byłeś napisz mi PM.
FORMAT: OPEN, 1250 pkt, gramy na stołach 48"x48"
LIMIT GRACZY: 16
WEJŚCIÓWKA: 20zł
SĘDZIA: Aleksander "YoungOlo" Kaczor
Rules of Engagement:
1) Wszystkie używane w turnieju modele mają być sklejone wg. zasady WYSIWYG.
2) Wszystkie modele całkowicie pomalowane wraz z podstawkami.
3) Rozpiska musi być zrobiona na podstawie obowiązującej publikacji GW/FW/WD/BL
4) Wszystkie oddziały składające się z więcej, niż 1 modelu muszą mieć podstawkę regimentową odpowiednich rozmiarów
5 ) Unit fillery nie przekraczają 20% oddziału i reprezentują coś porównywalnego do modeli, które zastępują
6) Nie używamy proxów
7) Wszystkie poważniejsze konwersje muszą zostać zatwierdzone przez organizatora turnieju
8 ) Gramy fair i szanujemy przeciwnika
9) Przestrzegamy Najważniejszej Zasady, gramy w duchu gry i nie grzęźniemy w dysputach na temat zasad.
PLAN DNIA:
do 9.45 zapisy
10.00 - 11.45 pierwsza bitwa
12.00 - 13.45 druga bitwa
13.45 - 14.45 przerwa obiadowa i głosowanie na najlepszą armię
15.00 - 16.45 trzecia bitwa
17.00 - 18.45 czwarta bitwa
19:00 - ogłoszenie wyników
PUNKTACJA:
+3 PT (Punkty Turniejowe) za wygranie bitwy (zwycięstwo w bitwie określają zasady scenariusza)
+1 PT za wygranie bitwy Masakrą (podwójna przewaga w VP)
+1 PT za remis
+0 PT za przegraną bitwę
+1 PT za każdy głos "Najlepsza Gra" jaki otrzymasz od przeciwników
-1 PT za brak każdego z następujących: Podręcznik, Księga Armii*, czytelna rozpiska, kostki, miarka, używane wzorniki, długopis
*lub odpowiednia publikacja z zasadami armii, np. Tamurkhan dla Chaos Dwarfów lub Battle Scroll dla Bel'akora
Najlepsza Gra:
Po zakończeniu ostatniej bitwy, każdy gracz może oddać głos na jednego ze swoich przeciwników, z którym bitwa była dla niego najlepsza z jakiegoś powodu. Być może jego armia zapierała dech w piersiach, może nauczył Cię nowej taktyki a może po prostu dobrze się bawiłeś?
NAGRODY:
Najlepszy Generał
Gracz z największą ilością PT (w razie remisu rozstrzygną VP) otrzyma certyfikat "Najlepszego Generała" oraz jednorazową zniżkę 10% w sklepie Galaktyka Gier
Najlepsza Armia
Gracz, którego armia zbierze najwięcej głosów na najładniejszą armię, otrzyma certyfikat "Najlepsza Armia" oraz jednorazową zniżkę 10% w sklepie Galaktyka Gier
SCENARIUSZE:
Bitwa 1: Atak o świcie (Dawn Attack)
Bitwa 2: Krew i Chwała (Blood & Glory)
Bitwa 3: Bój Spotkaniowy (Meeting Engagement)
Bitwa 4: Szyk Bojowy (Battleline)
ZGŁOSZENIA:
Zgłaszamy się w tym temacie lub bezpośrednio u organizatora PMką, podając: imię, nazwisko (opcjonalnie ksywa) i armię.
1. Edgar VC +-
2. Andrzej Bystrek [Dziekan] Dogs of War +
3. Mateusz Mańka [thorash] Daemons of Chaos +
4. Michał Mońka WoCh +
5. Schalazar Wood Elves +
6. Karol Siadul treser skavenów +
7.
8. Paweł Róg - High Elves +
9.
10.
11. Bobson WoCH +
12. Mishał "misha" Stelmaszuk VC lub OnG lub DE +
13.
14. elvis100
15. Patryk Bodęga Ogry +
16.
GRACZE REZERWOWI:
1. Aleksander "YoungOlo" Kaczor
W chlewiku śmierdziało okrutnie. Świniom to jednak nie przeszkadzało. Przeszkadzało natomiast leżące w słomie ciało. Co chwila trącały je ryjkami i kwiczały donośnie. Leżący w gnoju człowiek nie zwracał na to żadnej uwagi. Śmierdział równie okrutnie co otoczenie, może nawet bardziej. Jego obnażone plecy pokrywała mozaika świeżych i starych ran. Krwawe skrzepy barwiły całe plecy na czerwono. Usta poruszały się bezwiednie, mamrocząc modlitwy. Po wielu ciosach batem, jego umysł uwolnił się od udręczonego ciała i wędrował po astralnych światach.
Sigmarze, mój boże, czemuś do tego dopuścił? Kometa! Święta kometa! Zwiastun twych narodzin. Ale to nie ten czas. Teraz jest zwiastunem twego gniewu. Miasto Przeklętych, Mordheim musi upaść. Jego bród już zbyt długo brukał oblicze świętego Imperium. Rozpusta, występek, zbrodnia to jedyne znane tam cnoty. Przeklęci mieszkańcy, czołgający się w błocie i odchodach. Kopulujący jak dzikie zwierzęta gdzie popadnie. Ich języki czczące wyklętych, bluźnierczych bogów.
I one. Wyklęte. Bluźniercze. Mieniące się twymi siostrami. One wzbudziły twój gniew.
Kometa upada. Miasto płonie. To koniec. Nie, jednak nie. Nowe zło ściąga do tych bluźnierczych ruin. Zdrajcy, starsi bracia, najemnicy, złodzieje, awanturnicy, heretycy, mutanci. Każdy chętny by zdobyć fragment komety. Ognie bitwy rozniecają na nowo żarzące się popioły miasta.
I on. Władca Cieni. Zbiera siły. Pokonany, lecz nie złamany. Szuka nowego wybrańca, pomazańca wyklętych. Któremu on nałoży koronę na głowę.
I znów twój gniew panie. Złemu żyć nie pozwolisz. Pobożny imperator niszczy miasto. Spala je do ziemi. Cień zostaje wygnany. Lecz w mrokach świata, cienie czają się wszędzie. Ich Władca nie może zginąć. Znajduje swego wybrańca. Odszczepieńca naszego zakonu. Przeklęte niech będzie jego imię. Rzuca na kolana Imperium. Dopiero pod górą Białego Wilka spotkała go porażka. Ale Władca znów zbiegł. Znalazł legowisko w ruinach Przeklętego Miasta. Głęboko, gdzie płomienie nie sięgały.
I znowu, jak pięć stuleci wcześniej, zbierają się awanturnicy. Każdy wyczuł powrót Władcy. Każdy chce jego skarbów. Każdy chce jego mocy. Ja, mój Panie. Ja chcę jego krwi...
Drzwi otworzyły się z głośnym hukiem. Z ciemności wnętrza wyszła odziana w zbroję potężna postać. Chrząknęła i splunęła gęstą śliną w błoto.
- Dobra. Gdzie on jest!?
- Tutaj panie! W chlewiku – chłopak zasmarkał się z wrażenia, że mógł odpowiedzieć wielmożnemu panu.
- Wyprowadzić go!
Dwóch zbrojnych wtargnęło do chlewu i po chwili wyniosło na dwór ciało biczownika. Bezceremonialnie rzucili go w błoto.
- Ocucić go. – Pan z ledwie skrywaną odrazą zakładał rękawice.
Chlust wody i z ust wyrwał się przeciągły jęk. Pancerna rękawica złapała go za włosy.
- Wiesz gdzie to jest?
- T..tak..
- Prowadź więc. Wszyscy na koń! Wyruszamy bez zwłoki!
by Xzanu http://www.sotm.wh40k.pl/
Artefakt do zdobycia przez Najlepszego Generała, do użycia od następnego Szturmu:
Pierścień Cienia [magiczny przedmiot]:
- raz na grę, na początku tury gry, model może użyć mocy pierścienia
- model na 1 turę gry staje się Ethereal
Klub Adeptus Mechanicus wraz ze wspierającym go sklepem Galaktyka Gier, zaprasza na "Szturm #2" - hobbystyczny turniej Warhammera. Turniej nie będzie zgłoszony do Ligii.
fotki z pierwszej edycji są na forum klubu na facebook
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 728&type=1
jeśli chcesz zobaczyć to kliknij o przyjęcie do grupy
Galaktyka Gier
dzięki uprzejmości Kromlech.eu będą małe niespodzianki, które wylosuję wśród trzech osób na turnieju
Kromlech
REGULAMIN
DATA: 26-04-2014 (sobota)
MIEJSCE: klub Adeptus Mechanicus, Warszawa, Al.Krakowska 110/114, teren Airbus Military EADS PZL. Jeśli jeszcze u nas nigdy nie byłeś napisz mi PM.
FORMAT: OPEN, 1250 pkt, gramy na stołach 48"x48"
LIMIT GRACZY: 16
WEJŚCIÓWKA: 20zł
SĘDZIA: Aleksander "YoungOlo" Kaczor
Rules of Engagement:
1) Wszystkie używane w turnieju modele mają być sklejone wg. zasady WYSIWYG.
2) Wszystkie modele całkowicie pomalowane wraz z podstawkami.
3) Rozpiska musi być zrobiona na podstawie obowiązującej publikacji GW/FW/WD/BL
4) Wszystkie oddziały składające się z więcej, niż 1 modelu muszą mieć podstawkę regimentową odpowiednich rozmiarów
5 ) Unit fillery nie przekraczają 20% oddziału i reprezentują coś porównywalnego do modeli, które zastępują
6) Nie używamy proxów
7) Wszystkie poważniejsze konwersje muszą zostać zatwierdzone przez organizatora turnieju
8 ) Gramy fair i szanujemy przeciwnika
9) Przestrzegamy Najważniejszej Zasady, gramy w duchu gry i nie grzęźniemy w dysputach na temat zasad.
PLAN DNIA:
do 9.45 zapisy
10.00 - 11.45 pierwsza bitwa
12.00 - 13.45 druga bitwa
13.45 - 14.45 przerwa obiadowa i głosowanie na najlepszą armię
15.00 - 16.45 trzecia bitwa
17.00 - 18.45 czwarta bitwa
19:00 - ogłoszenie wyników
PUNKTACJA:
+3 PT (Punkty Turniejowe) za wygranie bitwy (zwycięstwo w bitwie określają zasady scenariusza)
+1 PT za wygranie bitwy Masakrą (podwójna przewaga w VP)
+1 PT za remis
+0 PT za przegraną bitwę
+1 PT za każdy głos "Najlepsza Gra" jaki otrzymasz od przeciwników
-1 PT za brak każdego z następujących: Podręcznik, Księga Armii*, czytelna rozpiska, kostki, miarka, używane wzorniki, długopis
*lub odpowiednia publikacja z zasadami armii, np. Tamurkhan dla Chaos Dwarfów lub Battle Scroll dla Bel'akora
Najlepsza Gra:
Po zakończeniu ostatniej bitwy, każdy gracz może oddać głos na jednego ze swoich przeciwników, z którym bitwa była dla niego najlepsza z jakiegoś powodu. Być może jego armia zapierała dech w piersiach, może nauczył Cię nowej taktyki a może po prostu dobrze się bawiłeś?
NAGRODY:
Najlepszy Generał
Gracz z największą ilością PT (w razie remisu rozstrzygną VP) otrzyma certyfikat "Najlepszego Generała" oraz jednorazową zniżkę 10% w sklepie Galaktyka Gier
Najlepsza Armia
Gracz, którego armia zbierze najwięcej głosów na najładniejszą armię, otrzyma certyfikat "Najlepsza Armia" oraz jednorazową zniżkę 10% w sklepie Galaktyka Gier
SCENARIUSZE:
Bitwa 1: Atak o świcie (Dawn Attack)
Bitwa 2: Krew i Chwała (Blood & Glory)
Bitwa 3: Bój Spotkaniowy (Meeting Engagement)
Bitwa 4: Szyk Bojowy (Battleline)
ZGŁOSZENIA:
Zgłaszamy się w tym temacie lub bezpośrednio u organizatora PMką, podając: imię, nazwisko (opcjonalnie ksywa) i armię.
1. Edgar VC +-
2. Andrzej Bystrek [Dziekan] Dogs of War +
3. Mateusz Mańka [thorash] Daemons of Chaos +
4. Michał Mońka WoCh +
5. Schalazar Wood Elves +
6. Karol Siadul treser skavenów +
7.
8. Paweł Róg - High Elves +
9.
10.
11. Bobson WoCH +
12. Mishał "misha" Stelmaszuk VC lub OnG lub DE +
13.
14. elvis100
15. Patryk Bodęga Ogry +
16.
GRACZE REZERWOWI:
1. Aleksander "YoungOlo" Kaczor
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2014, o 20:33 przez liwan, łącznie zmieniany 36 razy.
klub Adeptus Mechanicus
http://admech.club/
Tylko mocna kontuzja mnie odcieła od przybycia na #1 mam nadzieje ze tym razem nie urwę sobie nogi...
Troche mnie odstrasza w tym momencie punkt:
mateusz 'thorash' mańka - Daemons of Chaos
bo nie wygranie a oglądanie i granie na full painted daje mi najwięcej radochy ...................no ale jak to ma zwiększyć frekwencje, tak czy inaczej proszę mnie dopisać:2) Wszystkie modele całkowicie pomalowane wraz z podstawkami +10 PT do wyniku końcowego [można grać nie pomalowaną armią, ale raczej nie wygrasz turnieju ]
też to rozumiem, ale wiem też, że bazę graczy, którzy na format full painted OPEN i na razie małe punkty nie jest łatwo znaleźć, więc powoli dojdziemy do podobnego regulaminu jak #1 miała i większych punktachthorash pisze:Tylko mocna kontuzja mnie odcieła od przybycia na #1 mam nadzieje ze tym razem nie urwę sobie nogi...
bo nie wygranie a oglądanie i granie na full painted daje mi najwięcej radochy ...................no ale jak to ma zwiększyć frekwencje, tak czy inaczej proszę mnie dopisać:2) Wszystkie modele całkowicie pomalowane wraz z podstawkami +10 PT do wyniku końcowego [można grać nie pomalowaną armią, ale raczej nie wygrasz turnieju ]
druga edycja dopuszcza nie pomalowane, ale nie ma opcji wygrania turnieju bez aspektu hobbystycznego, ale pogrania i fajnej zabawy jak najbardziej tak
klub Adeptus Mechanicus
Ok jest opcja wygrać bez pkt za hobby bo max jest 16 PT z gier plus może Best Game coś dać ale raczej jak pokazała pierwsza edycja bez pkt za hobby się nie da. Ew. Zrobię jakiś update regulaminu żeby uwzględnić ten fakt
klub Adeptus Mechanicus
gervaz pisze:Zgłaszam się, Karol Siadul, treser skavenów
ps. mam poważną konwersję - z kim mam ją skonsultować?
z Olem
nasz Inkwizytor
klub Adeptus Mechanicus
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Zgłaszam się, ale jeszcze nie deklaruję armii, bo sam nie wiem co zabiorę
Jeśli moge wyrazic swoją opinię, to ja byłbym za podtrzymaniem wymogów pomalowanej armii, jak zaczniecie robić wyjątki i ustępstwa, to nie pójdzie to w dobrą stronę.
Od kilku lat nacisk na hobbystykę w polskim środowisku sukcesywnie spada, a te spotkania w "AM" są promykiem nadziei, że coś się jednak zmieni...
To jest też ważne z tego wzaględu, ze gramy na OPEN, i zeby zabawa była dobra, trzeba kłaśc duzy nacisk na hobbytykę, a nie tylko na wyniki. Luzując rygor estetyczny, przenosicie cieżar na kwestie gamistyczne.
Jesli taka jest intencja, to ok, ale czy aby na pewno..?
Jeśli moge wyrazic swoją opinię, to ja byłbym za podtrzymaniem wymogów pomalowanej armii, jak zaczniecie robić wyjątki i ustępstwa, to nie pójdzie to w dobrą stronę.
Od kilku lat nacisk na hobbystykę w polskim środowisku sukcesywnie spada, a te spotkania w "AM" są promykiem nadziei, że coś się jednak zmieni...
To jest też ważne z tego wzaględu, ze gramy na OPEN, i zeby zabawa była dobra, trzeba kłaśc duzy nacisk na hobbytykę, a nie tylko na wyniki. Luzując rygor estetyczny, przenosicie cieżar na kwestie gamistyczne.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
YoungOlo jest orgiem ostatniego Szturmu tam go widać.gervaz pisze:A jak to zrobić?
I kolejne pytania:
- czy trzeba mieć też podstawki pod jednostki skirmish?
- czy coś się zmieniło w lokalu klubu w kwestii że tak powiem, higieniczno - sanitarnej?
Skirmish tez.
Toaleta przecież jest piętro wyżej normalna i umywalka. Chyba ze trafiłeś do tej zatoki nurgla obok sali gdzie gramy
klub Adeptus Mechanicus
Bearded Unclean 'Un pisze:Zgłaszam się, ale jeszcze nie deklaruję armii, bo sam nie wiem co zabiorę
ok
parę osób mnie o to męczy tak więc up regu zrobiłem i jest wymóg WYSYWIG i pomalowania, bez pkt dodatkowych, po prostu.
Ale jako, że ja nie dam rady do tego czasu pomalować, tylko skleić i może zbazować to szukam kogoś kto by ze mną zagrał te same 4 scenariusze obok turnieju w celu nauki
klub Adeptus Mechanicus
Gervaz, wyślij mi zdjęcie modelu na PW lub na mail (youngolo@gmail.com) wraz z wyjaśnieniem co ten model reprezentuje, żebym mógł ocenić czy jest OK.gervaz pisze:mam poważną konwersję - z kim mam ją skonsultować?
Oceniając każdą konwersję, będę kierował się poniższymi kryteriami:
1) Czy skonwertowany model nie jest mylący dla gracza po przeciwnej stronie stołu
2) Czy konwersja nie jest próbą przepchnięcia proxa
3) Czy konwersja poprawia ogólny wygląd oddziału/armii
Liwan, jeśli będzie parzyście i nie będę grał, to z przyjemnością Ci nakl... to jest... pokażę Ci gręliwan pisze:jako, że ja nie dam rady do tego czasu pomalować, tylko skleić i może zbazować to szukam kogoś kto by ze mną zagrał te same 4 scenariusze obok turnieju w celu nauki
Jeśli chodzi o wymóg pomalowania armii - to jestem bardzo za. Szczerze mówiąc - głównie z tego powodu tak jestem napalony na ten turniej. W Warszawie jest mnóstwo okazji, by pograć z ludźmi nie posiadającymi pomalowanych starannie armii. Tymczasem battle jest dość kiepską losową grą - i tylko strona wizualna go ratuje. Do tego gra w formacie open pozbawia złudzeń, że mamy do czynienia z czymś więcej niż bezpretensjonalną i nastawioną na fun turlaniną
Stąd moje pełne poparcie dla takich wymagań.
A przez miesiąc można spokojnie pomalować armię na 1250 - od zera
może jakimś cudem mi się udagervaz pisze:Jeśli chodzi o wymóg pomalowania armii - to jestem bardzo za. Szczerze mówiąc - głównie z tego powodu tak jestem napalony na ten turniej. W Warszawie jest mnóstwo okazji, by pograć z ludźmi nie posiadającymi pomalowanych starannie armii. Tymczasem battle jest dość kiepską losową grą - i tylko strona wizualna go ratuje. Do tego gra w formacie open pozbawia złudzeń, że mamy do czynienia z czymś więcej niż bezpretensjonalną i nastawioną na fun turlaniną
ale prowadząc życie męża i ojca to nie takie proste
klub Adeptus Mechanicus
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Chciałbym miec tyle czasu i sił, zeby malowac 1250pkt w miesiac...
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Tylko pozornie. Jak mąż i ojciec mam kilka propozycji, jak ograniczenia związane z taką sytuacją przekuć w zalety.liwan pisze:
może jakimś cudem mi się uda
ale prowadząc życie męża i ojca to nie takie proste
1) Żona obskrobuje nadlewki i mouldline'y oraz kładzie kolory bazowe
2) dziecko podkładuje (jeśli jest w wieku przedszkolnym to rekomenduję podkład nakładany pędzlem). Może też nakładać kolory bazowe w figurkach jednokolorowych (szkielety, duchy, skaveni itp).
3) Bardziej zaufanej osobie można powierzyć po uprzednim przyuczeniu drybrushowanie.
zostawcie nakaz pomalowanej armii
to że oberwałem po dupie punktowo teraz za brak na 5 Dark Elf Shades broni GW jako jedyny brak WYSIWYG i 10 ptk w plecy (mimo, że nie musiałem jej wpisywać do rozpy) jest ok sam się prosiłem świadomie, ładne armie były i nich tak zostanie
WYSIWYG ma karę i git, ale niech malowanie będzie na poziomie
@liwan
daj na Pm rozpiskę może część modeli będę w stanie pożyczyć z Dark Elves
lżej na sercu idzie pozyczyć komuś kto już sam malował XXXX figurek, bo większa szansa, że zadba o nie odpowiednio niż ludkowi co nigdy figsa nie pomalował a pcha się na ring, jeśli będę
mam sezon urlopowy trochę wówczas, więc będe wiedział w kwietniu w okolicach świąt czy przyjadę, ale poza DE mogę jeszcze kilka armii wybrać się spoko
to że oberwałem po dupie punktowo teraz za brak na 5 Dark Elf Shades broni GW jako jedyny brak WYSIWYG i 10 ptk w plecy (mimo, że nie musiałem jej wpisywać do rozpy) jest ok sam się prosiłem świadomie, ładne armie były i nich tak zostanie
WYSIWYG ma karę i git, ale niech malowanie będzie na poziomie
@liwan
daj na Pm rozpiskę może część modeli będę w stanie pożyczyć z Dark Elves
lżej na sercu idzie pozyczyć komuś kto już sam malował XXXX figurek, bo większa szansa, że zadba o nie odpowiednio niż ludkowi co nigdy figsa nie pomalował a pcha się na ring, jeśli będę
mam sezon urlopowy trochę wówczas, więc będe wiedział w kwietniu w okolicach świąt czy przyjadę, ale poza DE mogę jeszcze kilka armii wybrać się spoko
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A