witam
na wstępie powiem że jeżeli to nie temat na ten dział to nie bijcie. Temat związany jest z bitsami (a więc z modelowaniem i konwertowaniem...)
Ogólnie rozchodzi się o to że potencjalni konwertowacze czasami potrzebują mnóstwa bitsów z różnych dostępnych zestawów, ale nie opłaca się im kupowac całego zestawu dla jednego czy 2 bitsów, a potrzebują konkretnej częsci (w sklepach nie zawsze się je otrzyma)
Wpadłem na taki pomysł (albo ktoś dawno na to wpadł ale nie wypaliło) że można by zorganizować taki kramik z bitsami. Jako że sam potrzebuje kilku bitsów to można by zrobić takie coś- przykładowo rzucam hasło na kupno powiedzmy imperialnego tanka- pod tematem każdy bedzie mógł zaklepać konkretne części. Jeśli uda się rozebrać taki zestaw do zera to wtedy kupuje tanka i rozsyłam bitsy (oczywiście cena będzie na takim poziomie żeby zestaw sie zwrócił i opłacał z jakąś małą marżą dla mnie za fatyge i latanie na poczte.
Jeżeliby komuś zależało na konkretnych bitsach, a nie byłoby chętnych na ,,rozebranie,, całego zestawu- zestaw nie będzie kupiony (bo się nie opłaci) Może czasami dojść do sytuacji że zestaw będzie prawie wyczyszczony ale jeszcze cenowo się nie zwróci ceny pójdą lekko w górę (tym co zależy i tak zapłacą). Może się zdarzyć też że kilka osób bedzie potrzebowało inny konkretny przez siebie wybrany zestaw i uda się im go wykupić to zamawiam i rozsyłam.
Tu pytanie wywiadowcze do forumowiczów jakbyście to widzieli. Wiadomo że będzie chodzić raczej o rzadsze zestawy bo corów i tak nie uda się rozebrać i wysprzedać.
pozdrawiam
gorial
małe rozeznanie na temat bitsów i ciekawy pomysł
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
małe rozeznanie na temat bitsów i ciekawy pomysł
Kloc orków wbija się w 3 obslugantów i krasiowego master inżyniera- fartem wbija ino 1 rane, krasie oddają 5 ran i orkowie czmychają...po kilku nieudanych szarżach- kloc orków znika bezpowrotnie a inżynier spokojnie wraca do maszyny...
Obawiam się, że pomysł może się nie udać. Z tego co pamiętam to była nawet stronka z takimi rzeczami już kupione i rozparcelowane i przygotowane do sprzedaży ale okazało się, że z 70 elementów popyt był na pięć a reszta zostawała i tak będzie zapewne w tym wypadku. Polski rynek jest zbyt mały na takie rzeczy.
To jest oczywiście moje skromne zdanie na ten temat.
To jest oczywiście moje skromne zdanie na ten temat.
jasne każde zdanie i doświadczenie się liczy tutaj. Liczę jednak (z moich obserwacji wynika, że jest kilka zestawów które mogłyby się rozejść ale to się zobaczy). Ryzyko jest duże jakby od razu kupować i rozbierać to na pewno na tym strace.
Kloc orków wbija się w 3 obslugantów i krasiowego master inżyniera- fartem wbija ino 1 rane, krasie oddają 5 ran i orkowie czmychają...po kilku nieudanych szarżach- kloc orków znika bezpowrotnie a inżynier spokojnie wraca do maszyny...
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Było już pare takich pomysłów. Tak jak pisał Morsfinek ludzie potrzebują zazwyczaj tylko paru konkretnych części, więc reszta Ci zostanie i będzie leżała.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/