Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
Re: Rozpiski WE
Luc pozwól, że wykorzystam twoją rozpiskę w paringu z DF
Żaden problem, musisz tylko zmienić Herosa bo jest o 5 punktów za drogipingu pisze:Luc pozwól, że wykorzystam twoją rozpiskę w paringu z DF
Ja mu wywaliłem potek siły i dałem Trickster Sharda do rerolli zdanych wardów.
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Za namową kumpla zmontowałem coś takiego, zobaczymy, co z tego wyjdzie:
Glamourweave Spellweaver @ 333.0 Pts General; Magic Level 4; Lore of Death; Longbow; Elf Steed; Obsidian Lodestone
Glamourweave Spellweaver @ 313.0 Pts Magic Level 4; Lore of Beasts; Longbow; Elf Steed; Dispel Scroll
Wild Rider Noble @ 187.0 Pts Spear; Longbow; Light Armour; Battle Standard; Elf Steed; Stone of the Crystal Mere; Potion of Strength
Wild Rider Noble @ 152.0 Pts Spear; Longbow; Light Armour; Elf Steed; Obsidian Amulet
20 Glade Guard @ 274.0 Pts FCG; Banner of Eternal Flame
10 Glade Guard @ 132.0 Pts Musician; Lord's Bowman
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
10 Wild Riders @ 311.0 Pts FCG; Standard of Discipline
10 Wild Riders @ 341.0 Pts FCG; Razor Standard
Great Eagle @ 50.0 Pts
Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 92
Total Army Cost: 2599.0
Generał z BSB idzie do WIldów z SoD'em, pozostali do Razorka
Glamourweave Spellweaver @ 333.0 Pts General; Magic Level 4; Lore of Death; Longbow; Elf Steed; Obsidian Lodestone
Glamourweave Spellweaver @ 313.0 Pts Magic Level 4; Lore of Beasts; Longbow; Elf Steed; Dispel Scroll
Wild Rider Noble @ 187.0 Pts Spear; Longbow; Light Armour; Battle Standard; Elf Steed; Stone of the Crystal Mere; Potion of Strength
Wild Rider Noble @ 152.0 Pts Spear; Longbow; Light Armour; Elf Steed; Obsidian Amulet
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
Great Eagle @ 50.0 Pts
Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 92
Total Army Cost: 2599.0
Generał z BSB idzie do WIldów z SoD'em, pozostali do Razorka
Let the River of Blood flow...
No to teraz oby jak najszybciej wyszedł podręcznik do WE bo jeśli obecna wersja draftu przejdzie, to będzie mocno brakowało tych 8 domen magii Dobrze, że zostawili chociaż magię życia i bestii na małych magach... a tak pięknie rzucało się pitkę czy kometę...
ale 100 pkt... normalnie aż mnie wku....a te etc. kupiłem armię, fajnie się gra z dobrą magią a teraz? 70 łuków takie mocne ;x pestki takie gięte. wow...
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
I kolejne 100 pkt. ZAJEBIŚCIE W porównaniu z poprzednim euro gdzie welfy były wyżej od orków dostaliście ASF, 5+ warda a my 100 pkt. w plecy. Ogarnięci są przeokrutnie "twórcy". I jeszcze marudzicie.Azgaroth pisze:No to teraz oby jak najszybciej wyszedł podręcznik do WE bo jeśli obecna wersja draftu przejdzie, to będzie mocno brakowało tych 8 domen magii Dobrze, że zostawili chociaż magię życia i bestii na małych magach... a tak pięknie rzucało się pitkę czy kometę...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
A ja powiem, że dla mnie optymalne było ASF, 8 lorów, 50 łuków i 2500 pkt, w tej chwili mam wszystko co chce i +200 pkt, które nie specjalnie wiem na co wydać... 2600 jeszcze było do ogarnięcia, ale 2700 to przesada...
Nie wiem czy ktoś pamięta czy nie, ale w zeszłym roku na Włocławek jechałem na 4 drzewach, 6 treekinach,łukasz i reszta standardowaTreeman, Ancient An Annoyance of Netlings - Generał
Treeman Ancient
BSB - HODA
Noble na Jeleniu, Potion of Strength, Stone of the Crystal Mere
2 lv Spellsinger (beast) Dispel Scroll
2 lv Spellsinger (beast) Ruby Ring of Ruin
16x Glade Guard
20x Glade Guard
20x Glade Guard +FCG+flaming
Great Eagles
Great Eagles
Treeman
Treeman
Grało się mega jajcarsko ale paringi miałem średnie - chciałbym do tego wrócić
W tym roku myślę czy nie odkurzyć rozpiski i pojechać czymś takim
Do Włocławka jeszcze trochę czasu zostało ale mam ochotę sobie czymś takim dla zabawy zacząć grać chyba do czasu nowego booka
2xBeast na małych magach musi dać radę.... life nie widzę zbytnio :/
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
duży beast + 2xmały, rozpa na wildach i kadrze w nich? takie 2x10 z dyscyplina i razorem, klepacz lord, bsb, do tego łuki + orły.
Szczur22
Szczur22
Raczej 2 x duży Beast, vide:
W sumie, to WD są tu tylko ze względu na nadmiar pktGlamourweave Spellweaver @ 333.0 Pts General; Lore of Beasts; Magic Level 4; Longbow; Elf Steed; Obsidian Lodestone
Glamourweave Spellweaver @ 313.0 Pts Lore of Beasts; Magic Level 4; Longbow; Elf Steed; Dispel Scroll
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
12 Wardancers @ 223.0 Pts Musician
Great Eagle @ 50.0 Pts
Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 94
Total Army Cost: 2690.0
nie lepiej maxować łuki skoro jest ich 70? zamiast dancerów wchodzi 20, a to robi różnicę
Szczur22
Szczur22