Niee e, tak jest na logikę. Furion mówi inaczej.Mishry pisze:Mając dwa stare feniksy nie możesz mieć już książki i szmaty.
Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
No właśnie też myślałem, że nie można. Jednak zacząłem czytać inne sformułowania ograniczeń i już przestałem tego być pewnym...
Czyli są rozbieżności? Jest gdzieś jakaś dyskusja, potwierdzenie właściwego?
Czyli są rozbieżności? Jest gdzieś jakaś dyskusja, potwierdzenie właściwego?
frost tu jest w liczbie pojedyńczej.
Dlatego 1 frost=1 wybór, a wyborów masz maks 2.
Dlatego 1 frost=1 wybór, a wyborów masz maks 2.
- daszkowy10
- "Nie jestem powergamerem"
Witam. Jak to jest z wyposażeniem bohaterów/WL w GW? Tracą wtedy ASF?
- daszkowy10
- "Nie jestem powergamerem"
Dzięki za odpowiedź.
Przerzut o którym wspomniałeś jest zapisany gdzieś w zasadach HE? Przejrzałem ab i nie mogłem znaleźć.
Przerzut o którym wspomniałeś jest zapisany gdzieś w zasadach HE? Przejrzałem ab i nie mogłem znaleźć.
Hejka.
Panowie jak to jest z tym BotWD ? chroni on też regiment przed miscastami castera, który siedzi w white lionach czy nie ? jest gdzies napisane, że to działa też na miscasty ? albo, że miscast to jest spell, magic attack ? Grając już spotkałem się z dwiema opiniami i teraz nie wiem, która jest słuszna...;/ a w razie czego chcę mieć czarno na białym napisane jak to jest żeby móc udowodnić jak to jest na prawdę...;/
Panowie jak to jest z tym BotWD ? chroni on też regiment przed miscastami castera, który siedzi w white lionach czy nie ? jest gdzies napisane, że to działa też na miscasty ? albo, że miscast to jest spell, magic attack ? Grając już spotkałem się z dwiema opiniami i teraz nie wiem, która jest słuszna...;/ a w razie czego chcę mieć czarno na białym napisane jak to jest żeby móc udowodnić jak to jest na prawdę...;/
nie no to mam..wlasnie ja czytam, ale jest tam tego sporo i to maczkiem napisane.....i obawiam się, że przegapilem...
edit. Okej dorwałem, strona 7 na dole po prawej dziękuje za nakierowanie
Może się komuś przydać
Q: What are ‘magical attacks’? (p68)
A: All attacks made by spells and magic items are considered
to be magical attacks, as are all attacks that are specifically
noted as being magical attacks. Shots fired from magical items
are also considered to be magical attacks, unless their
description specifically states otherwise. Hits inflicted by rolls
on the Miscast table are treated as magical attacks.
edit. Okej dorwałem, strona 7 na dole po prawej dziękuje za nakierowanie
Może się komuś przydać
Q: What are ‘magical attacks’? (p68)
A: All attacks made by spells and magic items are considered
to be magical attacks, as are all attacks that are specifically
noted as being magical attacks. Shots fired from magical items
are also considered to be magical attacks, unless their
description specifically states otherwise. Hits inflicted by rolls
on the Miscast table are treated as magical attacks.
jak to jest z white lionami walczącymi przeciwko piechocie z great weaponami, czy oba ASL po obu stronach się znoszą i elfom zostają ASF i wyższa inicjatywa czyli przerzuty hitów? chyba nie jest aż tak fajnie?
Powoli powstaje moja skromna armia na razie w zestawie są elfy z IoB i 5 Dragon Prince(1wszy już nawet pomalowany, na dniach może wrzucę zdjęcie i wystawię w celu jakichś rad jak pomalować następne sztuki lepiej ?), do tego zamówiony jest bolec... Co radzilibyście mi kupić jako następne ? archersi ? silver helms ? prince and noble ? ten zestaw w którym jest dwóch magów ? no i dalej mam niesamowity dylemat pomiędzy White Lions a Pheonix Guard.....
Przez "fasty" rozumie sie Elyrianskich jeźdźców (zazwyczaj kupuje sie od ludzi te plastikowe modele z IoB=wyspy krwi) Do tej wyliczanki dodałbym również orły (ja kupilem te z Hobbita). Generalnie można do tych zakupów zabrać się z kilku stron, ciężko powiedzieć, ktora jest najwlasciwsza.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
hm mógłbym prosić o objaśnienie co to jest 'bsb' i 'aoa' ? bo nijak nie umiem tego skojarzyć :/ co do elyriańskich jeździców no to mam 5 z IoB , ilu teoretycznie powinno ich być ? na razie chciałem raczej uzbierać jakaś armie na 1600 pkt , pograć tym no i potem być może rozwijać... troszkę przeraża mnie wizja 28 wl (z racji tego, że chcę kupować nowe modele) serio nie ma za bardzo alternatyw ? pytam też z racji tego, że po prostu wizualnie jest to chyba najbrzydsza (a przynajmniej najmniej klimatyczna) jednostka...
@marks wspomniałeś o kilku drogach...mógłbym Cię prosić o wymienienie choć jednej ? troszkę się gubię w temacie, oglądam non stop figurki na GW ale nic sensownego nie umiem wymyślić w które zestawy najlepiej zaopatrzyć się w jakiej kolejności
@marks wspomniałeś o kilku drogach...mógłbym Cię prosić o wymienienie choć jednej ? troszkę się gubię w temacie, oglądam non stop figurki na GW ale nic sensownego nie umiem wymyślić w które zestawy najlepiej zaopatrzyć się w jakiej kolejności